Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz dqdb #20441 üzenetére

    "Fogták a Chromium projektet, és a fő böngészőablak kódjának 90%-át már az elején kivágták a kukába."
    Ja, hogy ilyen szinten akartak valami hú de újat alkotni? Akkor nem csodálom, hogy kapkodás és bénázás van belőle.

    "Megmaradt a webview rész és a hozzátartozó többfolyamatos működési logika, de maga a címsor és a maradék körítés már saját kútfő"
    Remek. Olyan is. Példa a rettentő idegesítő címsoros gyökérségekre, bugokra: új ablakot vagy új fület nyitok (Ctrl+N/Ctrl+T), azonnal gépelem a keresett honlap címét, VAGY pedig az alapértelmezett keresőmotorral keresendő stringet, erre az arcomba vágja, hogy ilyen lap nem létezik, mivel a belső, opera:// protokollal ellátott címet akarta megnyitni. Mégis ki a büdös franc kérte erre? Aztán legközelebb, amikor pontosan ugyanezt csinálom, akkor már helyesen megnyitja a beírt webcímet (nyilván ahogy kéne, az alapértelmezett http:// protokollal ellátva, amivel gondolom nem vagyok egyedül, hogy nem szoktam a domainek elé bepötyörészni), vagy pedig nyitja az alapértelmezett keresővel az adott stringet.
    Tehát majdnem úgy működik, ahogy Chrome-nál (nyitja a címet, vagy pedig a keresendő stringet), DE mégsem, mivel bugos.
    Az ilyenektől kimegyek a fazonomból, csak lassít a munkában, vagy épp a szórakozásban, keresgélésben, tök mindegy, a lényeg, hogy olyan hibával találkozom, ami teljesen szokatlan, és egyetlen böngészőben sem fordul elő. Miért feltételezi, hogy a belső opera:// protokollal szándékozom megnyitni egy címet?

    "Egyszerűen éltek azzal, hogy a Blink-Chromium páros jól faktorált alapot nyújt egész komponensek sajátra cseréléséhez. Ott követtek el hibát, hogy bár a fentieket hangoztatták (nem vagyunk Chrome klón és társai), de nem került bele az új Operába olyan egyedi funkció, amiből ez az átlagfelhasználónak azonnal kiderülne (vagyis olyasvalami, ami nem a webviewban jelenik meg, de saját UI tartozik hozzá, a Speed Dial, Stash és Discovery hármas nem ilyen)."
    Egyetértek. Ahogy most elnézem a "haladást", "fejlesztést", sokkal jobban jártak volna egy "Chrome-klónnal", aminek a kódját aztán szépen fokozatosan dolgozzák át. Nyilván akkor át kellett volna állítaniuk a gondolkodásukat egy új kódolási módszertanra, ami eltér a sajátjuktól, de ha a saját nem megy, akkor talán nem kéne erőltetni. :P Igazából azért vagyok egyre rosszindulatúbb, mert elég megdöbbentő hibák fordulnak elő sokszor, nem tudom elképzelni, vajon náluk hogyan zajlik a kódolás, vannak már igen erős kétségeim a kódolási képességek és tesztelési metódusok terén is. Hibák nyilván mindig vannak, minden szoftvernél, a bug olyan, ami egy vérprofi brigádnál is bekerül a szoftverbe óhatatlanul előbb vagy utóbb, aztán javítani kell, de a régi Opera is nagyon ügyesen tartalmazott teljesen gyökér hibákat, amiket aztán nagy könyörgések árán javítottak csak ki, vagy pedig egyáltalán nem. Még hogy a Presto biztos sokkal igényesebben lett volna kódolva (amit Penge_4 feltételezett), mint mondjuk a WebKit-/Blink-projekt (amit egyébként nem tudom, hogyan kódolnak, mennyire igényesen vagy sem)... hát egyre erősebb kételyeim vannak efelől. Igaz, hozzá kell tenni, a Chrome-topicban is rengetegen panaszkodnak, hogy megdöbbentően leromlott a Chrome minősége mostanság, és rengeteg, sokak által megerősített bugot tartalmaz.

    "Az ablakot nem a JS motor dobja fel, hanem egy megfelelő interfészen keresztül visszaszól az őt futtató fülnek, amely megjeleníti az ablakot."
    Teljesen igazad van, nem tudom, miért írtam ilyen f@szságot, hogy ez a JS-motorhoz tartozik. Maximum közvetve tartozik hozzá, pont ahogy írtad.

    "Ezt cserélték le az Operánál sajátra."
    Remek. Mint látjuk. Még mindig nem volt időm kotorászni az Opera blogján, volt valami hír a prompt()-ablak hülyeségéről, hogy feldobáskor ez az egyetlen böngésző, ami az alapértelmezett szöveget az ablakban nem jelöli ki?

    A megjelenését ennek, meg az alert()-nek amúgy leszarnám, mert igényes webalkalmazás már egyre kevésbé használja ezeket (például pont mivel minden böngészőben máshogy nézhet ki, meg amúgy is egy kényelmetlen, nem testreszabható igénytelen szar; YouTube is használja amúgy, ilyenekre, hogy pl. rákattintasz egy hsz. linkjére (amire reagált vki), de adott kommentár már nem létezik, stb.), de akkor az legalább működjön az elvártak szerint, úgy, ahogy az összes többi népszerű böngészőben is működik, ha már ők akarnak újat alkotni, akkor ne olyan dolgokban alkossanak újat, aminek a viselkedése eltér a megszokottól, ráadásul a működése nem is felülbírálható (például a prompt()-ablakban lévő szöveg kijelölésére tudtommal nincs módszer JavaScript-kódból).

    Ja, még egy: Ctrl+Shift+T-vel az épp bezárt ABLAKOT (nem fület) nem lehet újranyitni. Erre vonatkozó tervekről tudsz vmit?

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák