Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz philoxenia #20185 üzenetére

    Tisztelettel megjegyzem, hogy ez azért meglehetősen vicces, hogy ebben mennyire változtatgatjátok személyenként újból és újból a moderátori állásfoglalást. Legutóbb a "Javítsuk a Prohardvert!" topicban pontosan arról beszélgettünk, hogy régen állandóan mindenkire rászóltak a moderátorok amiatt, hogy írjanak inkább egyetlen áttekinthetetlen óriáshsz.-t, ahelyett, hogy külön címeznék, VÁLASZKÉNT annak, akinek a hsz. szól, épp a visszakövethetőség miatt, de mostanában szerencsére változott a dolog, és erre jössz, és bebizonyítod, hogy mégsem így van. Legalább egyszer áruljátok már el nekem kérlek, mert komolyan érdekel, hogy miért jobb az, hogy születik egyetlen gigantikus hsz., amiben a válasznak az előzménye a Prohardver jelenlegi kialakítása miatt nem visszakereshető, csak ha külön linkelem a hsz.-t (abban az ominózus gigahsz.-ben), és ráadásul még maga a hsz. nehezen is áttekinthető? Nem bírja el az adatbázis? (Nyilván de.) Netán az a plusz ~70px zavaró? Vagy mondjuk egy láthatóan PH!-függőt, a szabályokkal tisztában lévő felhasználót vádolnátok hsz.-gyűjtögetési céllal?
    Utóbbira: a külön hsz.-ekben mindenkinek írtam valami érdeminek szánt kommentárt, vagy épp rákérdeztem valami fontosra, nem csak valami odaböffentés szerepelt bennük. Eleve feltételezhetitek, hogy ennyi ittlét után - meg egyébként sem motivál - nagyon nem a rangvadászat a célom. Ezenkívül az alapelvekben egész pontosan ez szerepel: "Egy hozzászólásra mindig a Válasz linkkel írj, hogy mindenki láthassa mire és kinek válaszoltál. Ha 1-2 szavas választ szeretnél adni több hozzászólásra is, akkor próbáld meg egy hozzászólásba összegyűjteni a mondanivalódat."
    Nos, az első kiemelt rész épp azt támasztja alá, amit én alkalmaztam (egyértelműen követhető, mire és kinek válaszoltam), a második kiemelt rész pedig nem áll fenn, mivel nem 1-2 szó szerepelt a válaszokban. Ergo ez alapján pont a szabályok figyelmen kívül hagyásával történt jelen esetben a moderáció. Tényleg érdekelne, ilyen dolog miatt minek kell fegyelmezgetni adott topicok aktív látogatóit, fenntartóit (értsd: akik miatt pöröghet a topic)? Pont az ilyen figyelmeztetgetések miatt sokan elkövetik azt a hibát is, hogy amennyiben egy hsz.-re még a szerkesztési időn belül érkezik még válasz, akkor az előző hsz.-ükbe passzírozzák a válaszukat, így az nagyon könnyen elsikkadhat, fel sem tűnik adott esetben annak, akinek címezték a választ (vagy csak jóval később). Igaz, a topic aktív látogatói között van olyan, aki hangot emelt a külön címzett hsz.-ek ellen épp a "Javítsuk a Prohardvert!"-topicban (nevet nyilván nem említek), így feltételezhető, hogy ő szólt az ügyben, de ez most teljesen mellékes.
    Bocsánat, hogy ide írtam a választ, de ez a topic publikus, így legalább más is "tanulhat" az esetből, hogy mi az oka az ilyenek miatt történő moderációnak.

    Szerk.:
    (#20186) hunfatal :
    Köszi, hogy Te is megemlítetted! Na, például amikor kb. ennyit írok válaszként, akkor megértem, hogy emiatt nem kell külön hsz., de más esetben teljesen logikátlan a fentival kapcsolatos moderáció.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák