Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #19762 üzenetére

    Ez jó, látom már át is írtátok a blogon a szlogent. :DDD ("A svájci bicskától a kőbaltáig")

    Amikor dqdb emlegette a rejtett lehetőségeket, elemezte, hogy elméletben miket lehetne még kihozni a dologból, akkor azért naivan még reménykedtem, hogy nem fogják teljesen hülyének nézni a júzereket, és szépen kimagozni a böngésző lényegét, vagy legalább a jövőben mutatkozik erre valami biztató jel, és nem népámító dumákkal próbálják lesöpörni magukról az anyázásokat.
    Azt is el tudom képzelni, hogy átmenetileg jelentősen megugrik a felhasználók száma emiatt a butítás és kevesebb kompatibilitási probléma miatt, mert most úgy állítják be, mint valami óriási innovációt, mintha a régi böngésző feltört volna rejtett zugaiból. Hosszú távon nem tudom, mi lesz, de elég szomorú, hogy pont ők, akik a legtöbbet tették hozzá a böngészőkben ma fellelhető hasznos dolgokhoz, most olyan szépen herélték ki a saját böngészőjüket, hogy azt rossz nézni. Kíváncsi vagyok, mondjuk úgy 5 év múlva rájönnek-e, hogy mégsem ártana valami minimális egyediség, és nem biztos, hogy jó az, hogy egyenruhát adnak rá az összes böngészőre.
    Amúgy meg ha már Chromium-fork, akkor legalább a Chrome-extensionökben mutatkozó potenciált nem kellett volna szétszedni, szintén kicsit kiherélni, és majd megpróbálni maguktól belerakni, hanem ahhoz kellett volna csiszolni a saját szarságukat, hogy legalább az abban használható dolgok működjenek, aztán ehhez még hozzátenni pluszban a saját okosságaikat. De most legalább az extension API is teljesen eklektikus, csak hogy nehogy valami következetes legyen.
    Persze ez megint csak egy kiemelt dolog a sok, már említett idegesítő dologból. Most néztem a 15-ösről szóló blogcikkben belinkelt bemutató videót, ami egyébként profi és igényes, de az meg hihetetlenül nevetséges, hogy a bookmarkok miatt panaszkodó kommentelőknek az Opera a saját szégyellnivaló bookmark managerüket ajánlja szerintük megfelelő alternatívaként. Na erre mondtam többek közt, hogy hazug népámítás.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák