Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #16775 üzenetére

    Igazából már a kérdést sem értem, hogy miért lenne ez nekem jó.
    Nem találkoztál még azzal az esettel, hogy újra akarod telepíteni az operációs rendszeredet, és minden lószart backupolni kell, de lehetőleg csak azt akarod backupolni, amit nagyon kell (nyilván nem akarod a teljes Roaming könyvtárat és a többit is kimásolgatni, mert mi a szarnak), és esetleg valamilyen könyvtárról megfeledkeztél, ami a hatmilliomodik alkönyvtárban van a rendszerpartíción (lásd "c:\Users\Peter\AppData\Roaming\Opera\Opera\"), vagy csak utáltad, hogy mennyire macerás, ahelyett, hogy szépen struktrurálva, saját igényeid szerint legyenek a megfelelő helyen, vagyis egy másik, adatok számára fenntartott partíción ezek a könyvtárak?

    "amennyiben nem formázod le a telepítőlemezzel a partíciót"
    Az ilyen inkrementális jellegű mellé/föléírogatásokat nem szeretem, miért is ne formázhatnám egy újratelepítéskor. Így megvan az az érzés, hogy tiszta lappal indulok. A háttértár számára is szabaddá válnak a logikai címek a háttértáron. Innentől ízlése szerint felülírogathat bármit az adott partíción.
    Biztonság kedvéért van, hogy fontosabb könyvtárakat egyszerűen átmásolok másik partícióra, ha sokáig tart, otthagyom, hadd menjen, aztán mehet a reinstall egy formázással megspékelve.

    Ugyanígy első dolgom pl. átmozgatni az adatpartíciómra (nevezzük D:-nek) a Windows beépített Documents, Music, stb. könyvtárát (aztán esetleg tetszés szerint átnevezni) és az összes többit is (ezt már XP-től kezdve így csinálom), így eleve oda lesznek mentegetve a fájlok, ergo nem kell foglalkoznom vele újratelepítésnél, hogy ezeket mentsem, mivel az adatpartícióm érintetlenül marad.
    Az újratelepítést követően meg legfeljebb csak az elérési utakat kell átállítgatnom, de nem kell attól tartanom, hogy hoppá, valamit elfelejtettem, na, kerítsünk elő egy adatvisszaszerző progit, és nézzük meg, van-e még esély rá, hogy vissza lehet állítani az adatot.

    Röviden összefoglalva: a felhasználó-specifikus, számomra fontos adataimat igyekszem normálisan strukturáltan, normális útvonalon elérhető helyen, másik partíción, a rendszertől szeparáltan tartani.

    Ezzel most újdonságot mondtam?

    Viszont közben eszembe jutott egy lehetséges kerülő megoldás, ami lehet, hogy nem a legszebb, de működőképes lehet, és nem kell figyelnem arra, hogy minden egyes helyen átállítgassam az elérési utakat: symbolic link vagy directory junction az említett, rendszerpartíción lévő könyvtár(ak)ra.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák