Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz scott_free #13161 üzenetére

    Aztaqrva, tényleg. :Y De az sem rossz, hogy sikerült reprodukálnod a hibát, és ezzel tulajdonképpen rájöttél az okára. :K

    (#13163) vv5204: ami nálam bevált, elég hatékony reklámblokkoló, az az, hogy a hosts file-ba betettem rengeteg címet innen mindent, ami már alapból átirányítja ezeket a kéréseket a localhostra. Persze nincs benne minden oldal, de van egy elég korrekt feketelista, így hiába próbál megnyitni egyes reklámokat, nem fog menni neki, mert a saját gépeden keresi őket - ott meg nyilván nincs ugyanaz az adat.
    Persze a hosts file-t is ésszel kell bővíteni, mert elvileg bizonyos méret felett észrevehetően lassítja a netkapcsolatot, de nálam nem volt durva eltérés, így meg is hagytam. És reklámblokkoló is fent van most már.
    Így együtt azért egész hatékonyak.

    (#13183) Penge_4 : "Mindenki így van vele egészen addig, amíg nem ért hozzá."
    Akkor jön rá, mekkora szopás is van vele, előbb kitalálni, hogyan is kellene az egészet megoldani, aztán elkezdhet fejleszteni is, majd időközben kiderül, hogy nem is olyan könnyű, mint gondolta, időközben egyáltalán nem úgy működik, mint ahogy az illető elképzelte, de amikor nagyjából készközeli állapotban van a dolog, jönnek a nem várt bugok, problémák. :D Aztán jönnek azok, amikkel a fejlesztő nem találkozott, csak más vette észre őket. :) Aztán gondolkozhat azon, hogy azt vajon hogy kéne kijavítani, és vajon az megint mennyi időt fog elvenni az életéből... :D
    Nem is oly egyszerű, mint ahogy sokan pampognak az újításokért - viszont továbbra is úgy gondolom, hogy az ilyen jellegű dolgokra, mint az autocomplete és hasonlók, ugyanez annyira azért nem igaz, egyrészt már a tárolási módszer megvan a beállításokra, így csak plusz egy-két dolgot kéne eltárolni (az eddig formokba bepötyögött adatok), aztán kialakítani azt a kis leugró fehér mezőcskét, ami megjelenik a többi böngészőnél, és szűkíteni a korábbi beírtakat annak megfelelően, amit a júzer időközben még bepötyörészik.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák