Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _q

    addikt

    Köszi a válaszokat. Jelenleg raspberry pi4 4GB-on megy az OMV, de cpu limitbe szoktam ütközni, nextcloud lassú, képnézegetés lassú, thumbnail-t nem sikerült beállítanom. Ezért gondoltam kellene egy erősebb mini itx j4105 mondjuk, de újonnan nem kapni, használtam se látok. Persze simán itt is lehet cpu limit, ha nem optimálisan használom.
    Ebből jött az ötlet, hogy maradva a 10W körüli fogyasztásnál érdemes lehet synologyban gondolkozni. Bár tényleg jogos, legalább 2GB ram kelleni fog, azok meg 2 lemeznél is 100k Ft felett vannak.

    Amire egyébként nekem kell: belső samba megosztás, filmnézés, torrent, külső hálózatról érjem el a belső hálózaton tárolt fájlokat, esetleg wordpress. Valamit ami fontos, hogy képeket és videókat tudjak megosztani külön mappákba rendezve külön személyekkel, tehát egy google drive kiváltása. Jelenleg a wordpress és a nextcloud (google drive helyett) lassúsága zavar egyedül. Az már csak mellékes, hogy 1 GBit-et nem tudom kihasználni cpu limit miatt csak kb. 500 Mbit-et. Mindenképpen dockerezek amit csak lehet, így a gyártói alkalmazás limit nem számít abban az esetben, ha lehet dockert használni. Synology-nál lehet, nem tudom qnap, asus stb. esetén van-e rá mód.

    A kamera kezelés is jó ötlet, lehet későbbiekben lesz ez is majd. Ez OMV alatt megoldható? linuxos parancsok, OMV nem probléma, mivel már használom. Habár sokszor macerás a használat, kényelmesebb lenne persze out of box megoldást használni, dockerrel kiegészítve.

    Erre a felhasználásra mit gondoltok hatékonyabbnak?

    Raspberry meg maradhat home assistance-ra akár vagy más projektre, ahol nem számít annyira a hardver mint jelen esetben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák