Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • racskobalazs

    senior tag

    Sziasztok!

    Van "elfekvőben" egy pár éves, nem túl erős de nem is olyan gyenge laptopom, amit eddig havonta ha 1-2x előveszek (csak ha megyek valahova és kéne saját gép), arra gondoltam, hogy valami hasznát vehetném a porosodáson kívül.

    Minap felraktam rá VMWare-n keresztül egy OMV-t, be is van konfigolva, háttértárnak tesztelgetni csak beledugtam egy pendriveot.

    Két kérdésem lenne. Az egyik, így az alapötlet kapcsán, hogy szerintetek ez így mennyire reális felállás? Hosszútávon is valós opció lehet egy alig használt laptopot ilyesmire használni? (még esetleg egyéb szerevereket raknék mellé külön vm-ekbe pl web)

    Másik kérdésem pedig, hogy jelenleg 2 magon fut a 4-ből, 2 giga rammal, jelenleg nincs vele nagyon probléma, de kísérletezgettem az erőforrásokkal és azt vettem észre, hogy ha csak 1G ramot adtam neki, akkor egy nagyobb (2-3gigás) file átvitelekor egyszerűen megszakadt az átvitel. Mennyi RAM lenne az ideális (ha az volt a gond)? Elég a 2 vagy több kéne neki? Prociból a két mag reális? (I5-6200U).

    Előre is köszönöm!

    Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.

Új hozzászólás Aktív témák