- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
WP14
őstag
válasz kmarci25 #73148 üzenetére
Jogos! Lenne, ha Szada85 hozzászólására írtad volna, mert azok felnagyítására valóban jó a poén, amit el is ismertem, hogy jogosan illetett kritikával, KIVÉVE a kormányt.
(#73150) tutis Ezért írtam, hogy kérj telefonos segítséget, megkapod tőlük.
[ Szerkesztve ]
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
Szada85
aktív tag
Ha már úgyis így felpörgött a Topic ( egy fólia milyen csodákra képes ), akkor a sérült igazságérzetek békés kiegyengetésére, ennek hiányában Petyyyyy és jómagam búrájának megsimogatására tökéletesen alkalmas lehetne június hónapnak 5. napja, közismert nevén Pünkösdhétfö, egy következö személyes köpködés megejtésére.
Illetve persze elöbb is lehet, csak akkor engem nem tudok megkritizálni, be kell érni Petyyyyy személyével, viszont azon a hétfön újfent megpörgetem a Vectra Km számlálóját, és hazalátogatok.
S mivel addigra a hosszú hétvégén mindenki elegendö idöt tud a családjával, barátjával, barátnöjével, egyéb entitásával tölteni, ezért az utolsó pihenönap zárásaként tökéletes idözítés egy találkozó.Mivel júniusban talán már az idöjárás is kegyesebb, akár nyílt helyszín is lehet, erre vonatkozó javaslatokat örömmel elfogadok, PlanB az továbbra is Aréna Pláza gyomra, arra az esetre, ha még esne a hó....
Szóval Június 5, hétfö, 18:00.
Azért is merült fel idejekorán szólni, mert még mindenki meg tudja beszélni otthon, hogy mi legyen az a "hirtelen jött", " váratlan" családi program, amire hivatkozva, majd lemondhatja.
[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
Érdekes fejlemény a kerregő H Astrámról. Múlt hétvégén volt szervizben. Mértek olajnyomást, az rendben volt. Mondtam hogy mindkét szolenoid szelep cserélve volt kb egy hónapja. Azt mondták, akkor más nincs hátra, cserélni kell a fogaskerekeket. 750 font vezérműszíjjal együtt plusz a két kerék. Húzós ár, de szeretném ha rendbe lenne az autó. Viszont most jön a csavar, 2 napja abbahagyta a kerregést. Ha mechanikus hiba, akkor nem kellene mindig jelentkeznie? Eddig ha egy órát állt az autó, már csinálta a dízel szerű hangot, most viszont 10-12 óra állás után sem adja.
Valakinek esetleg ötlete?
-
-
kmarci25
veterán
válasz Petyyyyy #73155 üzenetére
Szerintem jó lesz az. Bátyám a B oszloptól hátrafelé fóliáztatta le pár éve, és észrevehető a különbség. A gyerekeknek nem olvad le a gatyája, ha beülnek hátul az ülésbe. A szülők feneke meg már megszokta. Plusz kevésbé melegszik az autó, de persze ha tűz rá a nap órákig, akkor kb mindegy hogy a huzat/kárpit/műanyag 70 vagy 80 fokos, úgyis dől belőle a hő még klíma mellett is.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
CsonkaImo
addikt
válasz Luck Dragon #73157 üzenetére
Igazad lehet, mire kapok időpontot, addig bőven lesz idő tesztelni.
-
válasz motoflug #73160 üzenetére
Elég egy kisebb log out írás is amit lehet updatelni blog formájában.
CsonkaImo
Addig tessék tesztelni, lehet hogy a hiba kezdeti fokozatban van, későbbiekben pediglen sűrűbben fog eljönni ezzel is nagyobb veszélynek kitéve több komponenst.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
CsonkaImo
addikt
válasz Luck Dragon #73162 üzenetére
Az a probléma, hogy eddig gyakran csinálta, viszont az elmúlt 2 napban teljesen csendben van. Azt is megfigyeltem, hogy függ mennyit áll az autó. Ha hazafelé beugrottam a boltba 30 percre, majd indítottam, akkor csinálta fél másodpercig, reggel hidegindításnál 1-2 másodpercig szokta. Most viszont nem számít mennyit áll, nem csinálja.
Szerk.: Szervizes hozzátette mikor elhoztam az autót, hogy nem biztosak benne mi a gond. Mert túl rövid a kerregés. Azt tudják, hogy ez típus hiba (nekik is 2 H Astra van cégesautónak), de ennél csak durvább esettel találkoztak. Bár hozzáteszem, az angolok csak akkor viszik szervizbe az autót ha már nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
-
CsonkaImo
addikt
válasz Luck Dragon #73165 üzenetére
Ja, még egy otthoni autószerelőt kérdeztem telefonon mi lehet. Azt mondta vegyem le a kerekeket takaró műanyag borítást mielőtt indítanám az autót reggel, és nézzem meg nem rezegnek e a fogaskerekek amíg tart az örlő hang. Ez is megtörtént, és nincs rezgés.
Elég tanácstalan vagyok.
-
Petyyyyy
addikt
válasz #81556480 #73156 üzenetére
Van, persze.
kmarci25 - Na, ez jó hír. Ugyan többnyire üres a hátsó sor, de majd elöl kiderül, ott is van fólia.
WP14 - Ez nem része a scope-nak. Az összes 2000 utáni autó üvegeivel szemben állított előírás, hogy biztosítaniuk kell az UV védelmet valamilyen szinten. Ezen a szinten javítani bármely fólia képes, hisz UV védelmet viszonylag igen könnyű megugraniuk. Hővédelem és fényáteresztő képesség a kvalitás mértékei.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Declare
őstag
válasz B-L-A-C-K #73131 üzenetére
A hazadra sem azert teszel szigetelest, mert jol nez ki, vagy hogy ne kelljen füteni , hanem hogy ne annyit kelljen füteni es ha kisüt a nap ne legyen 2 masodperc alatt minden tüzforro. Azert ha nyaron autokazol a tüzö napon nem annyira tökmid1, hogy egy hövedelem nelküli üvegen keresztül 100% ban telibekapod a napsugarzast vagy egy folia megszüri es nem kapsz annyi karos UV sugarat+höenergiat.
(#73132) Luck Dragon hat a kepek alapjan mar szemgörcsöt kaptam attol ahogy kinez. Nem is kivülröl, az meg egesz ok, de a belseje az borzaszto. En hybridböl most a golf GTE t vennem. Szerintem nagyon szep, kenyelmes, normalis autokinezete van, 100% ban tudnek elektromosan ingazni, megy szepen a 200loval es palyan is hybridkent egesz kulturalt lehetne......10+milla....
-
Szada85
aktív tag
válasz kmarci25 #73135 üzenetére
Az utólagos plakett ezen funkciója tökéletesen müködik a tetszöleges parkolóban rendezett Crew/Garage/gang - fest/meet/party bármelyik kombinációjában.
Egészen az elsö "éles" helyzetig, amikor aztán a korábban kiérdemelt pömpöllö horizontális kiterjedésnövekmény exponenciális negatív irányú változásba kezd, amint kiderül, hogy az 1.2-es komposztálóból ijedtében szétszaladt a virtuális ménes jelentös százaléka.
És azért a kis fityfiritty 8 szelepes Gsi-böl integetni át a C20XE-s reszelt B Corsába akkor is Priceless lesz nekem mindig.
-
kmarci25
veterán
válasz Szada85 #73171 üzenetére
Na jó, de ha az a Corsa matt feketére van fóliázva, de úgy, hogy középen hosszában van két fehér csík, akkor azért nem őszinte a Te mosolyod sem, mi? Mi? Na? Akkor azért ott van a tüske, és érzed, hogy kihagytál valamit. És akkor a 20 centi átmérőjű kipufogóvégről és az alulra szerelt neonról nem is beszéltünk. Mert ami szép, az szép.
-
Szada85
aktív tag
válasz kmarci25 #73172 üzenetére
Neem, nem hagytam ki semmit, kíváncsiságból a Trabimba nekem is Volt cirka 2 napig strobi a helyzetjelzö helyén, de aztán beláttam, hogy nem az én világom.
Nincs azzal baj, ha valaki igényesen, ízlésesen optikázza az autót, inkább a másnak látszani akarás a megmosolyogtató. De ez már egy egészen más, az autótól eltérö magatartásbeli norma felé mutató témakör, ez meg egy autós Topic, szoval done.Illetve manapság azért azok akik technikailag alakítják az autót, Ök legtöbbször külsöleg igyekeznek a minimálishoz konvergáló átalakításokat eszközölni, szóval nincs még veszve minden.
Most, hogy beszereztem a Gsi-re én is a gyári felniszettet, és a gyári koptatót, külsöleg csak az Irmscher hátsó pilács lesz, ami nem OEM vonal, a motortérbe meg úgyse lát be senki. Szóval amíg be nem indítom, addig nem bukok le vele.
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz motoflug #73160 üzenetére
Tessék megírni az útinaplót, a sok vergődést, a macskakővel kirakott hulla-viziteket is részletesen. Aztán jöhet a cseresznye a tetejére, a választott históriája, az első élmények, benyomások meg minden.
Azt hiszem írhatom a topik nevében is, hogy szívesen olvasnánk egy jó kis beszámolót.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
-
xigris
őstag
Sziasztok! Opel meriv 1.4 vásárlásnál érdemes valamire figyelni?(2005-06 os évjárat)
Milyenek a valós fogyasztási adatok? -
Declare
őstag
válasz AMD Power #73173 üzenetére
Szerintem ez abszolut nem jo hozzaallas, hogy hany % az ara....lemosni hany %-ig ertelmes egy autot?
Az a lenyeg, hogy kinek mi az igenye, mire van szüksege. Tudok itt a forumrol olyat is, aki vett egy e60 BMW t, de nem talalt pont olyat, amit szeretett volna, ezert keresett egyet, ami motorikusan olyan volt, amilyet szeretett volna, allapota olyan, amilyet szeretett volna. Ezutan raköltött nem keves összeget, hogy beepitette a komfort üleseket az alap ülesek helyere, megszüntetett minden zörgest a belterben es kicsereltetett mindent, amire az rafert (nem aminek logott a bele es muszaj volt).
Most van egy olyan autoja, ami maximalisan az, amit elkepzelt, megvette X összegert, raköltötte az ár 40% at biztos es most hosszu evekig van egy olyan autoja, amilyet szeretett volna es elegedett vele.
Ezert vannak a lefingott, logobelü hasznalt autok, mert "mar ennyit nem erdemes ra költeni".
(ezt most nem neked cimzem elsö sorban, mert tudom, hogy te is normalisan karbantartod az autod, csak ez az "ertelmetlen ennyit költeni egy ilyen ertekü autora" dologgal kapcsolatban ez a velemenyem
Persze etem en, Petyyyyy is tök hülye, minek költ 100 ezret a hövedö üvegezesre, ha % osan nem adja ki a dolog, inkabb süljön meg nyaron az autoban es egesse vörösre a nyakat a nap egy balcsi tura alatt, igy lenne ertelmes
-
kmarci25
veterán
válasz Declare #73183 üzenetére
Részben BLACK kartárssal értek egyet, mert szerintem az autó karbantartása nem feltétlenül jelenti az üvegek lefóliázását. Számomra a karbantartás azt jelenti, hogy pl. ha látom, hogy valahol elkezd rohadni, akkor elviszem a lakatolóhoz, és megcsináltatom, ha nekem koccanak (ahogy tegnapelőtt történt ), akkor hiába csak egy horzsolás a hátsó lökhárítón, mégis le fogom fényeztetni. Ha opálos lett a fényszóró, akkor felpolíroztatom, stb. Tehát nem kizárólag azzal törődök, ami menetbiztonsághoz kapcsolódik, hanem a többivel is.
Én is gondoltam arra, hogy fóliáztatok hátul, hogy tempomatot rakatok bele, hogy kicseréltetem a hangszórókat, de mégsem fogom, mert úgyis tudom, hogy nagyon max még 5 évig marad ez az autó. Ezek az extrák pedig nem létszükségletek, sőt! Ha meg majd eladnám, akkor ezeket a pluszokat senki sem fogja nekem kifizetni.Ha valaki megveszi az álomautóját (a BMW-s példád), akkor megértem, mert ő nyilván úgy gondolja, hogy tizensok évig szeretné használni, de szerintem az átlag tulajoknál nem ez a jellemző.
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz kmarci25 #73185 üzenetére
Karbantartasrol most nem beszelgettünk az igaz, de ugyan ez a gondolkodas visz oda. Egy kisebb ertekü autoban a jominösegü alkatresz, apolas ugyan olyan ertekes, mint egy 20 milliosnal. Egy 800 ezres autonal ugyan annyi plusszt ad az utazasi komforthoz mondjuk a hövedö üveg, vagy a klima, vagy a tempomat, mint egy 20 millioshoz. A 800 ezres auto ugyan ugy meghalalja a jominösegü olajat, jominösegü alkatreszt, vagy eppen ugyan olyan jelentösegü a jominösegü gumi, mint egy 20 milliosnal. Egy polir ugyan ugy feldobja a 800 ezrest, mint a 20 milliost stb. Igy ertettem, amit irtam.
Az hogy kinek mi az igenye, az meg mas kerdes. Mivel en sokat autopalyazom, nem autoznek sem hövedö folia, sem tempomat nelkül es pont ezert csinaltattam meg a hifit is jobbra (bitumenes ajtoszigeteles+jobb hangszorok+külsö erösitö), mert zavart, hogy 130 nal vagy üvöltött a zene vagy nem hallottam....most meg szepen szol ( a peldaid pont betalaltak ) . Itt nekem most tökmind1, mennyit er az autom, ezekre nekem igenyem volt.
Legalabbis en igy gondolom
-
kmarci25
veterán
válasz Declare #73186 üzenetére
Ebben teljesen igazad volt. A különbség annyi, hogy mikor majd veszek új(abb) autót, akkor abban már gyárilag benne lesz a tempomat, a jobb szigetelés, a klíma, a kihangosító stb. És miután a mostani autóm hővédó fóliával és tempomattal is ugyanúgy semmit nem fog érni, mint anélkül, bevállalom a komfort hiányát, anyagi megfontolásból. (Persze a 20 milliósra ugyanez igaz, de miután az gyárilag benne van, külön nem kell költenem rá.)
Amit írtam, azt a lógóbelű, szétfingott autókkal kapcsolatos mondatodra írtam, de lehet, hogy csak máshogy értjük ezeket a jelzőket.
Ezert vannak a lefingott, logobelü hasznalt autok, mert "mar ennyit nem erdemes ra költeni".
Én arra gondolok ilyenkor, hogy egy rosszul, illetve sehogy sem karbantartott autóról beszélünk, nem pedig arról, hogy van-e benne tempomat, vagy fel van-e bolyhosodva a csomagtartókárpit.
[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
válasz kmarci25 #73185 üzenetére
Akkor viszont én vagyok adós a kellő információval.
2015.05.15 17:50-kor láttam a 6-os vili Rákóczi megállója mellett egy Astrát. Elsőre csak a színe, majd a felnik tűntek fel. Kicsit közelebb érve a szokatlan fényszóró, majd a bőr belső ütött szemet.
Na itt kezdődött a láv, elgurult a gyógyszer, befészkelte magát a gondolat a fejbe (nem agyba, mer' az nincs ) és ennyi elég is volt. Nekem ez az álomtütü, erről álmodoztam sokat.Persze van amibe szívesen ülnék át, de azokkal nem töltöttem el órákat az interneton, nem nézegettem a képeiket mobájlon buszon hazafelé, stb.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
_seth_
veterán
Vectra B helyzetjelentés:
A motorfelújítás természetesen kicsit húzósabb lett mint az terveztem, a blokkot megbontva végül ki kellett cserélni a csapágyakat, az összes gyűrűt és kapott egy hónolást is. Nem baj mert így rendben lesz, de baj mert sokba lesz és ami a legnagyobb baj, hogy még nincs kész
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Szada85
aktív tag
válasz _seth_ #73189 üzenetére
Így van, azt kell mantrázni, hogy így tényleg egy "gyakorlatilag" 0 Km-es motorod lesz, ami ezek után a világból is kivisz.
Szerintem érdemes is lett volna mindenképpen az alapokig menni, legalábbis mikor nekem Volt a Gsi-ben a generál, már a kezdetektöl úgy terveztem ( anyagilag, meg munkaügyileg is ) a menetet, hogy a blokkban is minden ( összes csapágy, gyürük ) cserélödik, plusz állapot függvényében lesz megmunkálva a hengerfal is, szerintem így van értelme egy rendes generálnak. Ha már úgyis lenn van a HF, onnan már nem egy nagy mutatvány lekapni a teknöt, és kihúzgálni a dugattyúkat is.Head up, lesz egy patika, jól felszerelt, ritka B-d hibátlan állapotban.
-
_seth_
veterán
válasz Szada85 #73190 üzenetére
Na igen
A teknő lejött volna mindenképp mert abból is másik került fel
Persze, jó is, hogy ha rendben lesz, csak éppen kellene a kocsi és így csúszik a projekt, bízom benne, hogy péntekig elkészül ugyanis a vectrával mennék a komplett bőr belsőért és digit klímáért, és komplett külső "optikáért" is, ha kész lesz a motor azzal még messze nem lesz kész az autó Jah, el is felejtettem, már megvan a komplett futómű is csak arra sem volt még idő, hogy berakjam, pedig ahhoz is vettem nyomatékkulcsot, szilentkinyomót, rugóösszehúzót... Ha pedig mindez meglesz akkor jön a karosszériás, ott mondjuk nagy extra nincs, lakatolás és festések.Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Declare
őstag
válasz kmarci25 #73187 üzenetére
Deal
En is amugy ugy voltam elöször, amikor megvettem az Astrat, hogy 1-2 evig jo lesz ez aztan majd ugyis csere....csak sokkal jobban bevalt mint gondoltam. A zene nekem a palyan nagyon hianyzott, igy 1 ev utan ugy döntöttem kell a jobb....kettö dolog van, ami ha jobb lenne, akkor maximalisan elegedett lennek. A Start/stop rendszer es a komfortosabb üles. Az ülesen lehetne upgradelni valamit, de nincs hozza kedvem...hatparnaval egesz jo lett. Start Stop meg ugye nem megvalosithato....na meg ha picit erösebb is lenne...
Viszont most 3 ev es kb 80-100k km elteltevel sem vennek masik autot....es ennek örülök
-
tutis
őstag
H astrához tudtok valami jó légterelő szettet ajtókra?
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
Én is jó hírekkel szolgálhatok, megérkeztek a gumik, röpke egy hónap után. Holnap vagy holnap után megyek értük és egyből tetetem fel, hogy a kis karavánom az új nyári szandiban díszeleghessen.
Már csak ez hiányzik, mert futómű, fék, fékolaj, és ami hozzá tartozik átnézettem , vagy cserélve lett. És kész az autó alja is.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Declare
őstag
válasz Luck Dragon #73194 üzenetére
Mit jelent a "kész az auto alja is"? Üregvedelmeztetted?
-
-
-
tutis
őstag
Megjöttek az alkatrészek az autóhoz, leírom a márkákat segítségképpen.
INA hosszbordásszíj feszítő: INA dobozban Litens feszítő
SKF vízpumpa: műanyag properreles.
GATES vezérműszíj szett: Gates szíj, Gates vezérműszíj vezetőgörgő, Litens feszítőVélemények?
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
Declare
őstag
válasz Luck Dragon #73198 üzenetére
En is agyaltam ezen....de arra jutottam, hogy nem eri meg....egy alapos es tenyleg jo üregvedelem horror es kb lehetetlen. Mindent szet kell szedni alul, rozsdat mindenhonnan eltavolitani, mindent lefujni vedöszerrel es visszaepiteni. Ha barhol megmarad a rozsda, annyit ersz vele, hogy kivülröl jol nez ki, az üregvedö szer alatt, meg rohad szepen zavartalanul tovabb.....allitolag az ilyen nehany 40-50ks üregvedelem a llelkiismeret megnyugtatasan kivül nem sokat er....minimalisan talan lassit a rohadason, de tenyleg kb minimalis.....eladas elött 20k ert lefujatni, viszont megerheti atnezi a laikus kötekedö es nagyon boldog lesz, mert sehol nem lat egy pötty rozsdat sem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest