Hirdetés
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
A Sony A83j ben nincs olyan mint az LG nél hogy elhalványítja a logót (statikus tartalmat?)
-
fulton
addikt
válasz alaves #68844 üzenetére
Értem. Köszönöm . kísérletezni nem fogok egy millás tv-n
Így is erősen bennem van ez a beégésesdi..mert tévesen sokan azt gondolják: tv-t nézel ott vannak reklámok aztán kész, lemegy a logó stb.. de ez nem így van, mert összeadódnak.
Kár hogy nincs benne, pedig ez jó cucc, ha láthgatóan el tudja halványítani a logót.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz alaves #68848 üzenetére
Böngészem a beégési teszteket, 2017 modelen azért elég sovány lett az eredmény.
Pl egy csatorna logó ami telibek*rt logó, össz 192 óra jelenlét után már mutatkozni kezdett a beégés jele. És onnan egyre rosszabb lett. Ami ha leosztom mondjuk napi 1 órára hogy nézem a FILM+ akkor 1 éven belül dobhatod ki a tv-t. (idézőjelbe, de jókorába)
Nagyon bízom benne hogy jobb a technika most mint akkor, bár kétlem. Ha filmezésre kéne csak én is bátran nyugodt lennék. de tv nézésre vegyes használatra háát. Mundjuk úgy ez drága teszt lesz ("megérie nekem az oled") ha tönkre megy idő előtt.Eddig azt gondoltam ha közte raklám van no para. De ahogy beleásom magam jövök rá hogy nem, ugyanis összeadódik. Logikus is, hiszen jobban használódnak azok a pixelek ezért.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
-
fulton
addikt
válasz lala666 #68861 üzenetére
nem , mondja csak mert érdekel. Az egész metódusa ennek.
Ilyen alapos figura vagyok meg szeretem átlátni megérteni.
Az más hogy valóban van aggodalmam a beégéssel kapcsolatban, de élvezni fogom a tv-t első sorban nem nézegetni az órát hogy mennyi ideje megy a csati amin kedvenc műsorom megy pl. -
fulton
addikt
-
fulton
addikt
Holnap megyek intézni a tv-t. Mit érdemes kötni MM kiterjesztett gait, vagy meg lehet venni hozzá a sonytól a kiterjesztett gyárit? Beégésen kivül amire nem vonatkozik, mit lenne érdemes szerintetek.
-
fulton
addikt
válasz G_Karesz #68875 üzenetére
Ha lehetőséged van nézd meg. Am meg sztem ha csak berendeles mind2 jó lesz. Bennem a sok olvasgatás stb alapján az alakult ki h a 806 nak jobb képe van. De h ez valóságban mit jelent foggalmam nincs a szerviz szintén kialakult kép alapján lg nek jobb, beégésre is humánusabbak. Viszont beszélve MM eladóval ilyen 1 millas ar kornyeken azonos pariban adtak el lg es más oledeket is. Azt mondta amit visszavittek beégés stb..mind lg volt. Bár e tekintetben..a neten fellelhető visazajelzések másról árulkodnak.(mármint h azonos mennyiségben adnak el más gyártótól is, de nem kizárt)
Szerintem film tv philips. Ha játékra is c1[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz fulton #68882 üzenetére
Gondolom MM ben ha már helyben veszem, van lehetőség fizetés elott kibontani bekapcsolni ott leellenörizni ezt azt? Vagy ez nem játszik?
2. Illetve mit érdemes megnézni majd miket lefuttatni?
3. Az összefoglalóban olvasottak, bejáratás ezen modeleknél is érdemes tartani? Hdr anyag kerülése stb.
4. Ha a procira bízom h a fényerőt állítsa az rendben van? (Csak mert ha nagyon ldatekerjük növeljük az elöregedést. Ti is aitomatan toljátok? -
fulton
addikt
válasz Celtis #68891 üzenetére
Nincs sajnos mód, mert neten nem férek bele a 0% thm be. ugyanis max 1 misiig van. És a boltban meg tudom venni önerővel.
Gondoltam erre, ezért próbálom minél jobban meglesni a tv-t. Majd megkérem nyomják le ott a világítást is ha lehet Sajna picivel meglépi a keretet, az MM nem engedi már el, szal csak személyes vásárlás jöhet szóba.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz fulton #68892 üzenetére
Nem tudom mi változhatna otthon, vittem filmeket amiket nézek, raktam be youtubról hiradót (ami tvből let lementve HD ban) (csakhogy képet kapjak a kb tv adásokról is) állítgattam, lemértem lépéssel milyen messze fogom nézni..egyebet nem tudok, ez alapján tetszett a képe nagyon de nagyon.
-
fulton
addikt
válasz wallace 234 #68895 üzenetére
És Volt itt olyan akinek sony oleddel volt beégése és elhajtották?
Ez az LG panelcserés dolog, ki tudja milyen panelt tesznek utána már bele.
Nem könnyű tv t venni[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz delibab #68898 üzenetére
Igen mert sonyról nem olvasni, azért kérdeztem.
Am anno 2010 évekvben ugyan így ment a plazmáknál a "félek a beégéstől" hsz-ek. Ment a dilemma lcd vagy plazma. (azok is ugye be tudnak égni). Hát nekem van egy plazmám, ezen ment tv film mindenféle oda figyelés nélkül átlag használva, és most 13 éves. Én nem fürkészem megmondom őszintén a képét, de nem rémlik semmi beégés róla. picit fakult a kép de ennyi. Hátsó szobában van. (oda lett száműzve) De működik hibátlanul.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz hakydakillah #68967 üzenetére
Dettó így jartam en is :)
-
fulton
addikt
Egy nagyon jó kis teszt, talán nem mindenki látta. 2018 as LG oleddel. 3600 üzemóra 6 hónap alatt, 3 tv csatorna, változatos tv műsorokkal, átlag beállítások mellett fényerő stb...következő képpen: 4 óra tv1 csatorna, 10 perc off, 4 óra tv2 csati, 10 perc off, 4 óra tv3 csati 10 perc off.és így tovább ismétlődve.
Nem történt semmi hibajelenség. sem logó sem más...beégés.
Namost hellyel közzel közelebbi képet adhat mint a rigts oldal tesztje ahol állandó tartalmat futtattak extreme.
Aki mondjuk napi 5 órát tvzik annak ezzel a tv-vel 720 nap alatt jó eséllyel semmi probléma.
MOndjuk nem látni be a spájzba, lehet ott hever 4 lg oled[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Jóreggelt.
A sony a83j service menüjében lévő üzemóra számot nem lehet nullázni meg resetelni igaz?
-
fulton
addikt
1. Nezegettem ilyen beállításokat A83j készülékhez kíváncsiságból. Azt látom itt nimcs olyan hogy oled fényereje, hanem csak brightnes. Ezt viszont mindenki max ra tolja SDR nél. Nem sok ez ? Olyan szempontból mint beégés kockázata.
2. Ahogy látom a sony nem tudja ezt a logo halványosítást mint az LG erdekes h kihagyták belőle, és érthetetlen is.
3. Én nem találtam arról infót hogy a 77 méretben evo panel lenne, átlagos oled panelről írnak. Evo a 90j ben van. -
fulton
addikt
válasz bzoley #69104 üzenetére
A brightnes állítás ami finomhangolható a poctures beállításainál, az más mint ami a fömenüből elérhetö(ami olyan allasokon lehet mint : "max" "40" "30" értékek...ha jól emlélszem?) Melyik minek a fényességére vonatkozik? Ez nem olyan mint az lg nél a fényerő, és az oledfényerő?köszönöm
-
fulton
addikt
Sziasztok
Megint voltam az MM ben. Megint néztem a kis sony-t :)
Most hozzá neztem a 83A95j -t. Hat én megmondom őszintén annyit láttam hogy picit fényesebb volt ugyan olyan beallítások mellett max on. De ennyi. Kontraszt színek tök olyan volt. Minőség is. Lefuttattam mar teszteket az A83j nem tudom miota vannak ezek kint napi szinten járatva, de ez a sony olyan homogén volt mint egy ház. Semmi hibát nem láttam. Sem feheren sem 5% szürkén sem máson. Néztem a beégést is hibatlan volt. A multkor mondta a srác hogy ezek a sonyk azok amit anno kiraktak, a samsung 800 900 tv k már 2 szer is el kellett vinni mert bajuk lett. Nagyon volt különbség youtube forrasrol nézve ugyan azon beallítással, az x95j es a a83j közt. Fatyolos a kép oledhez képest. A kép minősége is jobb volt, a proci mintha jobban dolgozna. -
fulton
addikt
Sziasztok
Van itt aki 4k oled tv re (netalántán sony A80,83j típusra) plexel küld nasról 4k filmet, Hibátlanul viszi? Milyen lan kártya van ezekben a tv kben? -
fulton
addikt
Sony A83J készülékhez milyen hdmi -t vegyek én?
Mintha olvastam volna hogy nem mindegy a kábel márka vagy típusa, hogy milyet veszek hozzá. Beltéri thome, es házimozihoz. 4k hdr ..stb tartalmakhoz nem tudom milyen hdmi szabvany kell.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Ma voltam MM be rendezni a tv-t.
Felmerült pár dolog bennem.szerintetek az rossz "előjel" panelra gondolok (írjátok sokszor a panel lottót) hogy ha a gyárilag kalibrált érték elég rossz eleve? nálam deltaE max 16 érték volt, ami korábbi kutakodásaim alapján elég sok.
ez nem jelent semmit a panel "minőségére " nézve? (ingyenes kalibráció volt most az MM ben)valamint futtattam tesztet kiváncsiságból, a szürkés teszten semmit nem láttam, de a fehérnél tv-vel szemben középen, 1 méterre megállva: a kép közepén fehér majd a szélek felé haladva sötétedést láttam mintha amolyan vignettálás féle effektus ült volna rá. DE ha picit módosítottam a fejem pozicióját eltünt, vagy csak tul közel voltam...én meg nem mondom hogy ez normális e. meg észrevehtő e majd. itthon megfogom nézni sötétebb szobában is.
ilyen volt a gyári:
[kép][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Baldur's Gate 3
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Light of Motiram - Kína válasza a Horizon franchise-ra
- Milyen monitort vegyek?
- Formula-1
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest