- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Aktív témák
-
Gh0sT
addikt
Meg tudná valaki mondani, hogy ha van egy adószámom, akkor abból hogyan lehet visszafejteni a születési dátumot? Volt rá régebben egy excel táblám, de sehol sem találom.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Gz neked és Pompinak is.
less qq more pewpew!
-
ngabor2
nagyúr
válasz erdey_a #1249 üzenetére
szerintem tiv jr inkább kidus moddal keresztezné (fogja keresztezni) magát. amúgy gondolatátvitel útján szaporodnak a modok. de ezt te nem értheted de a vérboci-modság-kórságtól nem kell tartanod, kaptál ellene oltást. meg az emlékeztetőoltást is megkaptad, ha jól látom
-
Lord Zero
addikt
válasz tiv61us #1247 üzenetére
a gyerekes epizód elképesztőségében maximálisan egyetértek (ma-xi-má-li-san), brrr, nézni is borzongtam - ám se nagyképűséget, se kivagyiságot nem látok benne, ha már választani kell, akkor sokkal inkább ütődöttséget, és ilyeténképpen nincs értelmes ok, a szó klasszikus értelme szerinti ''ok'' definíció tükrében
az igazi betegeknek nincs betegségtudatuk - márpedig ebből a fickóból hiányzott, vagy alig-alig pangott bennne némi veszélyérzet, ettől (is) tudott lenyűgöző lenni
de a halála akkor sem volt ''stílszerű'' - ha krokik reggelizik meg, akkor lehetne bólogatni, na, de ezt már feljebb kifejtettem
ja, és abban igazad van, h kiragadtalak a szövegkörnyezetből (mert másképp nem tudtam visszautalni a kivagyiságra), de most visszahelyezlek..nem, mindegy
-
-
Lord Zero
addikt
amúgy:
1. Az adóazonosító jel tízjegyű szám.
2. Az adóazonosító számot az alábbiak szerint kell képezni:
a) az 1. számjegy konstans 8-as szám, mely az adóalany magánszemély voltára utal,
b) a 2-6. számjegyek a személy születési időpontja és az 1867. január 1. között eltelt napok száma,
c) a 7-9. számjegyek az azonos napon születettek megkülönböztetésére szolgáló véletlenszerűen képzett sorszám,
d) a 10. számjegy az 1-9. számjegyek felhasználásával matematikai módszerekkel képzett ellenőrzőszám.
3. Az adóazonosító jel 10. számjegyét úgy kell képezni, hogy a 2. a)-c) pontok szerint képzett 9 számjegy mindegyikét szorozni kell azzal a sorszámmal, ahányadik helyet foglalja el az azonosítón belül. (Első számjegy szorozva eggyel, második számjegy szorozva kettővel és így tovább.)
Az így kapott szorzatok összegét el kell osztani 11-gyel, és az osztás maradéka a 10. számjeggyel lesz egyenlő. A 2. c) pont szerinti születési sorszám nem adható ki, ha a 11-gyel való osztás maradéka egyenlő tízzel.
[Szerkesztve]nem, mindegy
-
pussy_cat
tag
De kihalt a totyik...
Nem vagyok öreg, csak rutinos!
-
Most olvasom az indexen, hogy még forgott a kamera, amikor Irwin kihúzta magából a rája nyilát.
Remélem, hogy ebből az utolsó forgatásból semmit sem akarnak bemutatni!
Lökött volt, de nagyon bírom a természetfilmeseket.
A legnagyobb klasszis ezen a téren David Attenborough.
Ő még 70 évesen is elment filmet készíteni, és volt mindenféle, akár veszélyessé is válható helyzetben, de ő még mindig él, aminek nagyon örülök.
Néhány sorozatának könyvkiadása itt áll a polcomon, és ifjabb koromban a kedvenc olvasmányaim voltak.
Elolvastam az önéletrajzi visszaemlékezéseit is.
Sajnálom, hogy a lökött Irwin már nem lehet tisztes öregapó, aki még egyszer utoljára krokodil állkapcsai közé dugja a fejét, hogy kalandosabb véget érjen.
A halála tényleg ostoba baleset volt.
[Szerkesztve]A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
KrAt
veterán
Hejj, most nézem, hogy negszaporodtak a caps lock-osok Grat nektek
-
Motion_Blur
félisten
válasz Algieba #1262 üzenetére
Állítólag egy 20cm-es tüskét kapott a szívébe a muksó. Pár mp-en belül elvesztette az eszméletét és meghalt.
Biztos, hogy ki fog kerülni a felvétel, legfeljebb jól kitömik az operatőr zsebeit...Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
T. Almeida
senior tag
válasz Motion_Blur #1264 üzenetére
Hja, nem emléxem pontosan, hogy hogy volt az a cikk, amiben olvastam, de arra 6ározottan emléxem, hogy azt írták, hogy egy ''mérges rája''.
Azt hittem, hogy megmérgezte a rája...vagy a ''mérges'' jelző a rája idegállapotát jellemezte inkább? -
Motion_Blur
félisten
válasz T. Almeida #1268 üzenetére
A tüske volt mérgezett.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
T. Almeida
senior tag
válasz Motion_Blur #1269 üzenetére
Ja, értem...szíves is szúrta, meg mérgezett is volt...biztos halál, hja.
-
parandroid
félisten
válasz VladimirR #1266 üzenetére
Gondolom már lázasan dolgozik Boll mester és lelkes csapata a gyilkos rája c. sci-fi-horror forgatókönyvén, és az elkészült film után tetőző hisztéria folyamán még a cápa és a pókok által okozottnál is nagyobb hype kerekedik.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
brownus
veterán
válasz parandroid #1272 üzenetére
neeee
-
F-ECT$
titán
Aki látta Steve Irwin ''filmjeit'' (és az ide vágó south park részt), az ezen nem nagyon csodálkozhat. Szerintem annak a rájának a seggébe is be akarta dugni a hüvelyk ujját, de most az egyszer ez nem úgy jött össze, ahogy eltervezte...
Dive ever, work never.
-
Kidus
őstag
Azert eleg meglepo volt megis, hogy tamadott.
Ez a fajta nemigen szokott, es nem ert hozza, csak ott uszott pont eleg kozel.
Epp azert mentek kozel, mert tudtak, hogy nem agressziv, es tamadasra hajlamos.
Nem jott be
Persze azert volt mar ezzel az allattal baleset, vagy tamadas, de kevesebbet tartanak nyilvan, mint ahany kutyaharapas tortenik naponta ( ha infoim nem csalnak ).Assuming Control
-
Lord Zero
addikt
válasz VladimirR #1266 üzenetére
tartok ettől, de gondolom, a család döntése, talán ilyen esetben van és lehet beleszólásuk az ''anyag'' közlését illetően
abban bízom, h ez mégsem az a hálivúdi közeg, ahol leonárdódikáprió pénisze körül megjelenő első szőrszálacskáknak valószínűleg 6 részes, egész estés sorozatot szentelnének
talán nem aznem, mindegy
-
tiv61us
őstag
mindenkinek felhivnam azert a tisztes figyelmet, ha mar igy a filmekre terelodott a szo, hogy a gonosz producerek es a lealjasodott Hollywood akkor tudja megtomni a zsebet abbol hogy capriccsonak milyen a fanszorzete, vagy hogy tamadott a gyilkos raja, amit a nep, Ti, Mi stb. megveszunk, amire igeny van
ilyen a vilag most
otthon is lehet egy kozonseges kozepszeru romacsavobol milliomost csinalni, ha megnezitek hogy ul a budin stb.
es megnizetek
tudom a jelenlevok kivetelek
akarhova megyeka neten mindenki csak tereszetcsatornaka nez es sportot, Elet es Irodalmat olvas es nem Bliket
es megis a valosagshoowk es a bulvarsajtok agasan vernek minden nezettsegi es olvasottsagi mutatot
szoval ez van
amugy mint mondtam en is nagyon birtam a pasit, de tovabba is fenntartom egy ido uan elszallt az agya, amihez semmi koze a rajanak, az ott akkor akarkit szivenszur, ugy olvasom nem Irwi hibaja vagy vakmerosege miatt volt
ma megent hoszu voltam, de mostantol hallgatok,sorry"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
Lord Zero
addikt
-
deniro2
senior tag
válasz tiv61us #1283 üzenetére
Ez megint az a tyúk-tojás probléma, hogy vajon az emberek azért olvassák/nézik ezt a sok szemetet, mert a média annyira erősen nyomja ezt a vonalat, hogy ''ízlést'' formál, igényt teremt, vagy pedig csak a már meglévő igény(telenséget)t elégíti ki.
Én nem tudom a választ, csak úgy leírtam. -
tiv61us
őstag
válasz deniro2 #1285 üzenetére
a valaszt en sem tudom
es nekem egyaltalan nem tetszik ez a vilag, de ez van
az en ifju eveimben azert rangja volt egy ujsagnak es annak dolgozni, TV nem volt tele szemetel, de akkor meg ahitoztunk, hogy nem lehet sexfilmet nezni meg horrort
most itt van, lehet
azert is mondtam a tobseg itt is olyan aki nem nez , nem olvas szemetet, es megis kevesebben vagyunk
en kizarolag sportot nezek, vagy kivalasztott filmet, ennek ellenere a tv mindig megy csak nem nezem
amuy csak azt akartam mondan, hogy az ember eredendoen kivancsi, es ha feltennem most ide ezt a gyilkos rajat linkben azt hiszem mindenki megnezne es ez nem baj vegul is
vagy majdnem mindenki
en tuti nem, de csak mert nem birom az ilyet
mindennapunk resze lett, hogy latunk par igazi halottat, gyilkolaszast, ez uzlet is es igenyek kielegitese is azt hiszem"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
brownus
veterán
ma 2x vágtam meg magam, a középső ujjamat gépszerelés közben a mutató ujjamat úszás közben. egyre veszélyesebbek a vízek
-
VladimirR
nagyúr
válasz deniro2 #1285 üzenetére
egyertlemuen az igeny(telenseg) miatt alakult ki a jelen helyzet
en ugy erzem, nincs szuksegem fokuszra, aktivra, szarabbnal szarabb hirmusorokra, nincs szuksegem baratokkoztre, balazs, monika, meg halal tudja milyen sokra, nincs szuksegem ovodas szinvonalu nyeremenyjatekokra, csakugy, mint b kategorias akcio- es katasztrofafilmekre don the dragon wilson-nal es hasonlo szuperhosokkel
ezert dontottem ugy par eve, hogy nem nezek tv-t
ha meg szeretnek nezni egy filmet, akkor kolcsonkerem, letoltom, kikolcsonzom, elmegyek moziba* es megnezem
meg akkor is, ha a film arrol jut eszembe, hogy fulembe jut, epp aznap fog menni a tv-ben
ekkor is inkabb hanyagolom a tv-t, s mas forrasbol jutok a filmhez, mert szar szinkronra (es itt nem feltetlen az ujraszinkronizalasrol van szo), kivagottes jelenetekre es reklamaradatra sincs szuksegem
nem kell itt furan nezni, nem kivanok en senki fole emelkedni, ugyanoly gyarlo modon nezek en is akciofilmet, sorozatot, mindossze nem erem be silany minosegu szarokkal, inkabb nezek normalis filmeket, igenyes amerikai sorozatokat eredeti nyelven
*: bar egyre ritkabban, mert a hatamon all fel a szor a sok csamcsogo, szurcsolo, fecsego, vihogo, kesve erkezo, telefonalo, feszkelodo, vakarodzo paraszttol, akikkel a moziban ossze lehet futni
zabaljon otthon kukoricat (csakazert sem irom, hogy popcorn, had eroltesse meg az agyat a sok kocsog) meg igyon ra kolat amennyit akar, de a moziban nem igaz, hogy nem birja ki azt a masfel orat kussban
en sem megyek ki egy-egy unalmasabb resznel ragyujtani -
jeges
senior tag
válasz parandroid #1290 üzenetére
én - most úgy látszik - még májusig fogom nézni, utána költözünk...
(töredelmesen bevallom, hogy az occ-t maj' mindennap nézem...tudom, ciki)
#1289: most voltunk moziba' asszonnyal, de egyszerűen nincsenek értékelhető filmek.
#1292: de, tuggya
#1293: az az
[Szerkesztve] -
tiv61us
őstag
válasz parandroid #1290 üzenetére
en sem nezem bar sosncs kkapcsolva, ez ugy megy
de ugy vagyok vele mint Vladi, ha erdekel egy film akkor megrendelem a taviranyitoval
jo OK egy fel ev csuszas van az uj filmeknel, de en sem megyek moziba mert igenytelenek az emberek es nem torodnek semmivel, es a helyzet naprol napra fokozodik
viszont a baseball es az amcsifocit azt nezem
ilyen alosagshowk meg hogy meg mersz -e enni 2 kilo gilisztat 50 dollarert....
belejuk akadtam mar de kapcsolom el
meg a CNN-t is nezem ha helyzet van, de abbol is eleg egy felora, most napi 24 oraban a kozelkeleti valsag van
jeges! biztos ciki ha mondod, de mi a tokom az a occ vagy mi
na mikrobi sem tudja
most mar mindenki tudja es nem is ciki
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
parandroid
félisten
Mijazaz occ?
Szerk: Asszem megvan: [link].
Szerk2: Ez nem is tűnik cikinek, inkább olyan Totalcarosdi, csak nagyban.
Szerk3: Híjjnye, micsoda visszaszerkesztgetések vannak itt.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Grafiqs
őstag
válasz VladimirR #1289 üzenetére
Hm... ezzel nagyon egyet tudok érteni. Annyi különbséggel, hogy nekem néha jólesik egy hosszú nap után leülni és megnézni egy szar B-kat os akció filmet, amolyan agyzsibbasztóként.
És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss
-
jeges
senior tag
válasz parandroid #1293 üzenetére
nem igazán ''totalcarosdi'', már ahány totalcart láttam korábban. ez tkp egy valóságshow, csak motorokat építenek benne.
-
Racecam
nagyúr
válasz tiv61us #1292 üzenetére
Az, hogy nem tudjátok mi az az OCC, az igenis ciki, látszik hogy nem dolgoztok.
Én például mindig megnézem, ha bent vagyok, az aktuális részét. (Ha észre veszem, hogy megy.)
Mondjuk azt megfigyeltétek, hogy egyre véresebb sportok lesznek, és egyre népszerűbbek?Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Grafiqs
őstag
Tényleg, el is felejtettem gratulálni a télapónak.
Szal, azúton grat a kinevezésedhez.És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss
-
tiv61us
őstag
válasz Racecam #1296 üzenetére
hat azert ez igy nem igaz teljesen
mondjuk azt hiszem itt a legnepszerubb a ami foci, de azt sem neveznem veresnek
de rogton ott van utana inkabb mellette a golf es a tenisz
ez a Sharapova most jatzik LI kisasszonnyal, ez egy nagyon jo no
lehet lenezek a 14-ikre mert ehes vagyok, hatha fozott valamit
tenap bemutattam Bash mester Zsuzsannanak
ps. a sharapova a jo no nem a Li, bar az sem rossz vegulis
[Szerkesztve]"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
Racecam
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest