Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Xarina

    aktív tag

    válasz kraftxld #4716 üzenetére

    Én nem iszom szeszt, amíg ott voltam, szerintem csak csapvizet ittam, kivéve a kajákhoz kapott szöprszerű valamiket. Viszont olcsó kajáldákkal tele van a város, 700-800 ft-ért már sok helyen van menü. Mondjuk jóllakni nem lehet tőle, de egy menütől itthon sem. Júniusban, amikor én mentem volt egy rakás fesztivál különböző parkokban, pl oktoberfest német sramlizenekarokkal meg sörsátrakkal, meg volt indonéz meg fülöp szigeteki kulturális fesztivál zenészekkel meg táncosokkal. Ezek végén a megmaradt kaját olcsó pénzért meg lehetett venni, pl a normál áron 1500 ft-ért árult szendvicset este már csak 300-ért adták, mielőtt meg elpakoltak volna már 150-ért osztogatták.
    A Skytreeben nem voltam fent, amikor ott voltam szakadt az eső és nagyon el volt borulva, így nem sok értelme lett volna (egy hétből 3 nap volt esős, a többin sütött a nap). De lehet, hogy szép időben is meggondoltam volna, mivel nem olcsó a jegy és eléggé kint van a központtól, nem sok érdekesség van arra. Persze így is sokkal jobb, mint a Tokyo Tower, ami számomra a gagyi kategória, hiába büszkék rá. Bár nekem egész Tokio ilyen téren nem nagyon jött be, a felhőkarcolók Hong-Kong, Shenzen, KL, de akár Szingapúr után eléggé jelentéktelennek tűnnek. De én már sok felhőkarcolóban jártam fent, aki még nem nagyon látott ilyet vagy a gyerekeknek biztosan nagy élmény.
    Nem biztos, hogy probléma a nem városközponti szállás (bár kérdés, hogy Tokyonak hol a központja, mert szerintem nem igazán van neki konkrétan olyan, mint ahogy a legtöbb nagyvárosnak sincsen). Én a Tokyo Centraltól kb 1km-re lévő Kanda negyedben laktam, onnan minden érdekesebb dolog min 6-8km-re volt.
    Bár 1 óra metróval az szerintem túl sok, gyorsan meg pontosan járnak, annyi idő alatt 100km-nyi távolságot el lehetne menni (persze ha át kell szállni, azzal sok idő megy el). A közlekedés, beleértve a tömegközlekedést is nagyon drága, egy vonaljegy 600-800 ft-tól kezdődik bár biztosan vannak bérletek is, ami jobban megéri.
    Egyébként meg nekem jobban bejöttek a központtól 15-20 km-re lévő városszéli negyedek a Velence szerű lagunáikkal, mint a központi rész.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák