Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fLeSs

    nagyúr

    válasz b. #39802 üzenetére

    Abu hsz-eivel nagyrészt nem értek egyet.
    Sztem a Navi31 jóval drágább mint az AD102 és az AD103 és sztem az EVGA elég nagy b@lfasz volt, ugyanis ezeken a kártyákon jól keresnek az AIB-ok. :DDD Sztem pont a mélyponton léptek le, de persze lehet, hogy ez az állapot csak átmeneti. Mindegy is.
    Azzal egyetértek, hogy az AMD-nek jóval kisebb eladatlan készlete van, a negyedéves jelentésükben benne volt, hogy az NV-nek $4+ milliárdos felhalmozódott raktárkészlete van.
    És veled is egyetértek :) , az NV emiatt pozícionálja a 3000-esek fölé árban a 4000-eseket. Minderről írtam is a blogomban.
    Az egyetlen dolog amit senki nem tud, hogy mennyi 3000-es készlete van még az NV-nek. A $4 milliárdnak nem az egésze beragadt VGA és a maradéknak nem az egésze RTX.
    Mondjuk ha $3 milliárddal számolunk és $300-os átlagos BOMkit árral (ez lenne a 3070 Ti-é), akkor ez összesen 10 millió kártya.
    Az utolsó negyedévben ~7 millióra csökkent a leszállított VGA-k száma (AMD, Intel included), 88% volt Nv ami 6 160 000 kártya, tehát ezt alapul véve max 2 negyedév kéne nekik hogy kiszórják a 10 millió kártyát (tehát kb. április környékéig).
    De ez csak "napkin math". :)

    [ Szerkesztve ]

    "I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

Új hozzászólás Aktív témák