Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alogonomus

    őstag

    válasz Cifu #35105 üzenetére

    "az nVidia miért állapított meg olyan alacsony MSRP-t, ahol az AIB-k számára nem éri meg a gyártás"

    Ahogy az AMD nevéhez a "kazán" és a gyenge driver sztereotípia társult, úgy az Nvidia nevéhez az elszállt árakból következő gyenge perf/$. Nvidia együtt tudott ezzel élni a Pascal és Turing során, mert akinek teljesítmény kellett, az úgyis kifizette a durva felárat. Az Nvidia elkényelmesedett a trónon, és nem küzdött a termelés hatékonyságának növelése érdekében, nem forgatta vissza a nyereség nagy részét a fejlesztésekbe. Ebből lett egy komoly pénztartaléka az utóbbi pár évben, de cserébe technológiai téren csúnyán le is maradt.
    A mostani generációban viszont már alapvető döntési szemponttá vált a perf/$, hiszen az AMD hozta az Nvidia teljesítményét a felsőházban, miközben kezelte a driver és melegedési gondokat, így pedig az Nvidia is kénytelen lett hozni az AMD árszinvonalát. Ez azt jelentette, hogy az Nvidia az addigi $/frame értékekeit nagyjából a felére kényszerült leszorítani, ami papíron sikerült is, ha a hivatalos MSRP számokat vesszük alapul.

    Olyan áron viszont az AIB-k nem akarnak gyártani Nvidia kártyákat, inkább az AMD termékeit fogják gyártani, amiken úgy is van tisztességes hasznuk, hogy racionális $/frame érték mellett árusítják.

Új hozzászólás Aktív témák