Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bélanéni

    őstag

    Sziasztok, egy kis info megosztás, hátha segítek valakinek, korábban volt egy ilyen kérdésem:

    "Sziasztok,
    bocs ha volt már róla szó: vettem néhány hete egy Gainward 3060Ti Ghost kártyát.
    A lényeg: egy egész jó FHD / IPS / Dell 24"-es monitorom van, szép feketével, szépen beállítható színekkel. Amióta ez a kártyám van, sokkal fakóbbak a színek és a fekete is világosabb, ezen semmilyen monitor beállítás nem segít, egyedül az nVidia vezérlőpultban tudom kicsit jobbra állítani a Kontraszt / Fényerő / Gamma állításával.
    Eddig 3 driverrel próbáltam, mindnél ez a helyzet, viszont ami elég döbbenet: amikor az nVidia driver telepítése a vége előtt jár, leszedi a korábbi drivert, előkészítés stb.... akkor egyszerűen gyönyörűek, kontrasztosak a színek, a fekete mélyfekete, aztán amikor a végére ér a folyamat, akkor lesz az egész sokkal rondább. Tapasztalt valaki hasonlót, mi a megoldás? :("

    Azóta is néha keresgéltem a neten "washed out colors" és hasonlókra. Azon kívül hogy jónéhányan panaszkodtak erre a jelenségre, megoldást sehol nem írtak, én legalábbis nem találtam. Szóval, most megtaláltam a probléma okát. Valami miatt az nVidia panel a "Kimeneti dinamikatartomány" beállítást "Korlátozott"-ra állította alapból, ez volt kiválasztva mindig. Ezt "Teljes"-re kell állítani, és a színek ismét gyönyörűek lesznek. Mellékelek egy képet, hol található ez a setting, a különbség kb ég és föld egy Dell IPS monitoron.

    Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.

Új hozzászólás Aktív témák