Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Puma K

    veterán

    válasz Leon77 #9522 üzenetére

    Mikor még csak a gépbe került a kártya és nem finomhangoltam semmilyen formában, akkor a GPU 1926Mhz-re állt be terhelés közben és emlékeim szerint 63°C körül mozgott.

    Nálam 1440p-ben (és felette) a CPU nem ritkán csak malmozik. A kártya meg 90-99% között teker.
    Persze tudom, hogy a felbontás növelésével a VGA-ra helyeződik át a hangsúly teljesítmény szempontjából, de már a monitorom natív felbontásában is tapasztalható ez a jelenség.

    Ezért néztem meg -mármint a CPU malmozás miatt, mi az amit tud a kártya.

    A 24/7-re való beállítások teszteléséhez a legjavasoltabb az Overwatch, és ez nem vicc!

    Igaz ne PvP-re menjen az ember ilyenkor tesztelgetni, mert büntetik a csata közbeni kilépegetést... elég csak tréningre menni és ott mászkálgatni-lövöldözni egy pár percig.

    Ez az a játék aminél a leghamarabb tapasztalható a legapróbb instabilitási probléma és eldobja magát a játék .exe hibára hivatkozva vagy a finomabbik verzió, mikor bezöldül a képernyő (itt még 1050 Ti volt a gépben és tévén toltam 1080p/60Hz-cen).

    A nálam lévő kártyának a vége GPU-nál: 2063Mhz, VRAM-nál meg 11570Mhz.
    Persze ez nem OW-val tesztelve.

    (#9523) abridabri

    Mert, a ház tetejéből leköltöztettem az AIO-t ami most fogja a levegő nagy részét amit a ház elejében lévő 200-as ventik toltak korábban.
    Így most a CPU környéke és ami még fontosabb, hogy az alaplapi VRM kap levegőt. Fentről pedig a 200-as mindent elszív.

    A kék világítás amúgy nem mindig megy, mert szerencsémre kapcsolható a házról a gyári 200-as TT ventilátoroknak köszönhetően, de a videókártyán nem tudtam végleg kikapcsolni a világítást...

    Nem úgy mint a korábbi Asus Strix GTX 1070-nél, aminél elég volt 1x felrakni az Aura-t majd kikapcsolni a világítást, letörölni az Aura programot és megjegyezte a kártya a beállítást.

    Itt ezt az MSI nem tudja és ha letörölöm a gyári programját, akkor vissza kapcsolódik a világítás... aztán az alaplapon is van egy piros fénycsík, az sem volt a kártya bekerüléséig bekapcsolva, de ha már pirosan világít a VGA akkor menjen az alaplapi is... aztán néha rátolom a ventilátorok kék világítását :DDD

    A gépház akkora, hogy este világítás nélkül olyan mint egy fekete lyuk... :Y

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Új hozzászólás Aktív témák