- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
válasz Puma K #72349 üzenetére
Utolag ranezve a kollega adatlapjara...ott az igazsag
Jovan' lehet meg aludnom kellett volna piciket...Szerk: csak mar "megszokasbol" is jott a kerdes.
A GTX 1080Ti topikban sorban azt latom, hogy "jajj nincs idom jatszani mostanaban" es eladjak felarral a hasznalt kartyat
Igy mar lassan mindenre az ugrik be, hogy tutira downgrade, akarmi is az[ Szerkesztve ]
...
-
Puma K
nagyúr
válasz Devid_81 #72351 üzenetére
Komának i7 6700K-val, valami MSI alaplappal és 2x HyperX 8 GB 2400Mhz DDR4-gyel szerelt komponensekre lenne lehetőségem váltani amit több mint egy éve dobtam össze neki... de még nem tudom meg akarom-e lépni...
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Devid_81
félisten
válasz Puma K #72352 üzenetére
En is mar rengetegszer gondolkodtam az elorelepesen, de akkor mar tobb mint 4 mag+HT erdekelne.
A napokban epp nezegettem a 8700K is mar atlepte a hianycikk kategoriat, emberi aron lehet oket venni.
Ebayen talaltam £275ert uj nem dobozos procit.
Oke az biztos, hogy azokbol egyik se fog 5.2GHz et menni, mert azok mar regen el lettek adva dupla aron.
De ha 4.9-5GHz et tudna deliddel az mar egesz jo.
Raadasul a regi lapot,cput,ramot amim van meg mindig aranyaron adjak el hasznaltan.
Nagyon sokat nem is kellene rakoltsek addig amig cpu+lap+ramban gondolkodom.
De mostmar megvarom az Aprilist, bar nem varok nagy tuning elorelepest az uj AMD-tol, viszont jot tehet a piacnak ujra...
-
cyberkind
félisten
Igazából befektetésnek volna csak jó, a mostani cuccoknál félek, hogy behal a lapom, pláne, hogy kontaktos szegény, és mint tudjuk a z97 nem mai darab, így meg kitudnék abból szépen és nyugodtan szállni.
(#72351) Devid_81
Jajj hát az érdekes sztori, akárhányszor beszélünk én mondtam neki, hogy engem hagyjon már nyugodtan mert játszani akarok, és menjen ő is, de nem, nem tudja úgy tolni ahogy én, ez van, bár akkor nem tudom minek vette meg, előre nem szokott gondolkozni túl gyakran.[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz bombibmw #72355 üzenetére
Csak Te átgondoltan csináltad, a többség meg annyit lát belőle, hogy hú, most keresek a kártyán 40 ezret.
Aztán mikor eladta, rájön, hogy hoppá, nincs mit venni helyette, meg majd pofára esik, mikor a Volta 80-as drágább lesz, mint amennyiért eladta a Ti-jét.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
Aki nem akar jó időre kiszállni a PC gamingből, annak most nem édemes eladni szerintem.
Persze azt nem tudjuk, hogy mikor dől be a bánya, és árasztják el a piacot a használt kártyák, szóval még annak is öszejöhet, aki arra hajaz, hogy pár hónap lemondással majd vicc áron tud ugyanolyan kártyát venni.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
keIdor
titán
Csak az meg addig nem használ semmit.
Csak annak éri meg kiszállni, aki egyébként is kiszállna, mert most magas áron megteheti. Akár a vételár felett is, de az sem garantált. Alaplapon és CPU-n ugyanúgy buksz.Ha meg marad a bányaláz, akkor a GTX-2080 is ki tudja mennyi lesz. 400-500 ezer? MSRP egy dolog.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
Amikor mar eleget banyasztal a VGA-val erdemes a banyabol raragadt port jol letisztitani
...
-
TTomax
félisten
A szokásos AMD minőség,hogy ezek egy normális launchot nem tudnak összehozni... [link]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #72367 üzenetére
Nem neztem a videot, csak par oldalon olvastam el a tesztet az uj procikrol.
Teny, hogy nem szupereros cucc, es meg par jatek el sem akart indulni, de ami ment az is az 1GB ram miatt (amit talan biosban 2ig lehet allitani) picit szegenyesen ment.
De legalabb a kezdeti RyZenes ram problemakat mar kinotte az AMD.
Osszetetben a proci nem rossz, teny, hogy 6-8 mag+ez az integralt lenne a szuper.
Viszont az egesz nem olyan rossz.
Valoszinuleg kellenek majd a driverek/biosok csiszolgatasa meg rendesen, es jo lesz.
Foleg a kisebbik cpu nagyon jo ha az arat nezzuk.
En pl ha egyszer az asszony gepet leselejtezem, szinte biztos, hogy egy olyan procis gepet dobok ossze neki mATX lappal.Szerk: tudom nem irtal rola semmi rosszat, csak ugy pusztan a velemenyemet megoszottam es a Te hsz-edre sikerult valaszkent mindezt.
[ Szerkesztve ]
...
-
nagyúr
válasz Devid_81 #72368 üzenetére
Szerintem majd az árát is korrigálják, mert most tényleg lesz/van olcsóbb és jobb diszkrét megoldás... persze ha nem a jelenlegi "inflációs" árak maradnak sokáig.
Amúgy tényleg jó cuccnak tűnik.
Az egyetlen amit sajnálok, hogy még mindig sehol szinte az a dolog amit vagy 5 éve vagy mikor beígértek az APU-k rajtjakor... hol van az a sok alkalmazás/játék ami kihasználja a közös memória modellt, meg a GPU-t befogja általános számításokra ahol lehet... továbbra is csak valami szép álomnak tűnik.
Őszintén az AMD ezt is ugyanúgy elizélte mint a többi területen az előnyét. És "nem váltották készpénzre" mert béna kacsa a menedzsment.
Szerintem egy NV már rég összefogott volna a legnagyobb szoftvergyártókkal és olyan alkalmazások (tömörítés, kódolás, konvertálás, render, professzionális cuccok) tömkelege lenne már amik APU-kon futnak a legyorsabban.
AMD meg csak várja mint a sült galamb ezt az egészet... nem érzem és nem látom az erőfeszítéseket továbbra sem.
Tök jó hogy támogatnak mindent, meg minden szabvány programban/kezdeményezésben ott vannak... csak semmi eredménye. Nem tolják eléggé a szekeret előre.A másik meg hogy régesrég le lehetett volna tarolni a belépő mobil és játékos piacot a konzolokhoz hasonló és azoknál sokkal erősebb integrált cuccokkal... szerintem az NV már ezt is rég meglépte volna.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
TTomax
félisten
Annak pont nem jó...(most nézem LOL ezt arra szánják 600dolcsiért) ez egy 1080nyákon egy 1080ti.
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
-
nagyúr
válasz TTomax #72372 üzenetére
Érdekes, egy memóriában tovább vágott Ti valóban... és ezt most így hova meg miért?
Mondjuk a 1070Ti után már mindegy... ők tudják.
Biztos volt még elfekvőben cucc és most el lehet azt is sózni gyorsan a következő gen előtt jópénzért.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
cyberkind
félisten
válasz FollowTheORI #72375 üzenetére
Hiány van, még a szart is megvennék most.
-
cyberkind
félisten
Na ha minden igaz a Turing jön a Volta után, most már csak az a kérdés, hogy a játékos piacon az teljesen új, vagy az is sokadik
PascalMaxwell-nak lesz jó, remélem az utóbbi, szeretem ha indokolatlanul lehúznak.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
FLATRONW
őstag
válasz cyberkind #72379 üzenetére
Szerintem semmi szükség sincs új architektúrára, amíg ésszerűen tovább lehet fejleszteni a régit.
Nekem teljesen mindegy hogy miből származik a teljesítménytöbblet, ha elérte a generációváltástól elvárt szintet, akkor már előrébb is vagyunk.
Egyébként a Maxvell-Pascal váltás sem csak egy sima lehúzás volt. Olyan területeken csiszoltak a GPU-n, ahol a Maxvell gyengélkedett.Egy generáció váltással a saját játszóterén alázták rommá a konkurenciát, úgy hogy azok két generációt léptek előre.
-
TTomax
félisten
válasz cyberkind #72382 üzenetére
Mert a Volta nem gamer kártya,egyébként meg a neve tökmindegy.Neked mint gamernek egy a fontos,lehetőleg keveset fogyasszon és brutál gyors legyen a játékokban a lehető legolcsóbban.A pascal olyan sebességet hozott pluszban kategóriánként ami igencsak tekintélyes,Ha azt nézed genenként az elvárható ugy lb 50%,de van amikor már 30%nak is örül a kedves tesztelő...hát a pascal az 70% volt.Egy bibi van az egésszel,az ára az sajnos nincs rendben még a bányász láz előtt se volt nagyon rendben.Minden kategóriában áremelkedés volt,és ez azért van mert a dvga piac gyakorlatilag egy szereplős így azt írnak az árcédulára amit nem szégyellenek.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Egyébként Mordor TSt használja még valaki?Hosszabbítsam-e vagy sem?
-
cyberkind
félisten
válasz TTomax #72383 üzenetére
Az a baj, hogy hiába vannak itt a "nextgen" konzolok is, kb annyit értek el, hogy könnyű portolni, ezért sok szar jön PC-re, és elkezdték használni az i7-es cpu-kat, mást nem látok, nem is ezt vártam ennyi idő után, de a Volta se fog eget rengető változást hozni a dolgokba, sőt ha így haladunk semmi se csak a felbontás nő és kész, ez elolvadt hópénisz se, szart se látunk azokból a dolgokból amikkel promóznak, ez lett a PhysX is, vagy én várok sokat, illetve azt, hogy haladjunk, vagy tényleg nem történik semmi.
70% minden kategóriánál kijött, vagy hogy kell ezt nézni?
Egyébként meg belátható időn belül laposra váltok, és ha azon nem lesz rossz játszani, akkor lehet, hogy ez lesz az állandó, és 2 évente, ahogy jön az új vga széria, szépen veszek mindig lapost és jó napot.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz cyberkind #72385 üzenetére
Tul sokat vársz,és igen a 1080 ennyivel gyorsabb mint a 980, a Ti is annyival mint a Ti....Nekem is volt "laposom" egyszer...soha többet...egy este lekapcsoltam BF2142után.... soha többet nem tudtam visszakapcsolni a gpu meghalt benne... 350K volt jó 10éve ment a kukába egy év után.Mindig gondom volt vele,a keyboardot utáltam,nem győztem cooling padot alá venni,rakás játék nem volt hajlandó futni ilyen-olyan okból soha nem voltam elégedett.Számomra az hogy gamer,meg laptop az két kategória... kb a traktor meg a bmw. Mindkettővel el lehet menni valahova,csak az nem mindegy hogy érzed magad az út alatt/után.
-
TTomax
félisten
Ma úgy érzem új Nvidia driver jön... 390.8X-el.
-
nagyúr
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
ScomComputer
veterán
-
Devid_81
félisten
válasz ScomComputer #72391 üzenetére
Lenne ertelme,
GA102/104 avagy Ampere=gamer cucc, hardwareszintu banyaszas tiltva.
GT vagy epp GA102B/GA104B Turing=banyaszo kartya, pont annyiert adhatjak amennyiert akarjak, mert igy is ugy is megveszik a "semmibol penzcsinalok."Ugyan ez ket kulonbozo fejlesztes az nVidia reszerol, de az elmult evek is bizonyitjak, hogy nem hallnak ehen ha epp tobb iranyban fejlesztenek.
Mar csak az a kerdes, hogy az nVidiat valoban erdekli-e, hogy a gamereknek jelenleg nincs elerheto vga arban/raktaron...?
Mert szinte majdnem mindegy, hogy kinek, de ugyis eladjak a VGA-jukat es ha csak a penz erdekli oket is akkor ez soha nem fog megvaltozni.
De sok remenyt ehhez ne fuzzunk hozza, jottek most is csak banyaszo kartyak es megse valtottak meg vele a vilagot.[ Szerkesztve ]
...
-
addikt
válasz Devid_81 #72392 üzenetére
Értelme lenne, ahogy írod is, csak kereslet nem nagyon lesz rá, ahogy az élő példa is mutatja a "besokalt" bányászok nemhogy nullán, hanem haszonnal próbálnak meg kiszállni a rommá hajtott vga kimenetes bányász kártyáiktól.
Amíg az általad írt hardveres tiltás nincs a gamer kártyákban, ennek nincs nagy jövője.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
VTom
veterán
válasz keIdor #72396 üzenetére
Így van, mindenképpen ez az érdekük hosszú távon.
És dícséretes, hogy nem szeretnék, ha elszállnának megint az árak. Kár, hogyigazából azt szeretnék, ha nem szállnának el jobban, mint ahogy ők szeretnék, hogy elszálljanak
Még keresik a sweet spotot a legmagasabb profit és a még megveszik a vásárlók charton Ebbe rondítanak bele a bányászok.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
addikt
válasz #35434496 #72394 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem az elmúlt évek "bányászláz vga" árait, és azt láttam, hogy minden évben április második fele, május volt a mélypont ahol normális áron/olcsón lehetett vga-t venni, meg talán augusztus. Kíváncsi leszek erre az évre.
Én azt gondolom, hogy nem fog ez bedőlni, mindig lesznek újabb felkapott coinok, inkább "lyukak" lesznek benne, amikor hozzá lehet jutni kártyahoz emberi áron.
Ja, a megkímélt bányász kártyákat meg hagyjuk. Olyan, mint a hawai síugró..... biztos van.
[ Szerkesztve ]
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
ÁdiBá
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad 13 Gen2 - i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, 88%, 1,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest