- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteadyMan
aktív tag
válasz bazsi83vp #6250 üzenetére
A felsoroltakból szerintem a Deepcool N1, annak 80CFM/1000rpm a max. légszállítása és ezt 20dB(A) zajszinttel teszi. A CMC3 75,4CFM/700rpm 21dB(A). Amúgy a 200mm-es nagy ventilátorral rendelkező hasonló hűtők is kb. ezt hozzák. Így már lehet a design és a pénztárca is tényező a döntés meghozatalában. Mivel nálad pont alul, középen kell a hűtés, a ZM- NS2000-et nem erőltetném.
-
Mydgard
tag
Üdv!
Erről a hőtőpadról mit lehet tudni, megéri az árát?
Cooler Master NotePal A200
Nézegetem a favoritot is - Cooler Master NotePal L1 - de van aki azt írja, hogy mozog rajta a notesz, az meg nem frankó.
Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD
-
garage112
aktív tag
Hátul hűtős laptophoz melyik a legajánlottabb hűtő, ami viszi is lefelé a hőfokot?
Iphone 14 Pro / / Xbox One - WildBlaze420 / / PlayStation 5 - Mrtn112 / / Dell G5 15" - Macbook Pro 15" Retina (2017)
-
cyberkind
félisten
Sziasztok!
Szinte biztos, hogy a Dell 7577 gépet veszem hamarosan, és ha nem is ér sokat de szeretném kimaxolni a hűtést egy laptophűtővel, így a kérdésem az, hogy milyet nézzek, ami a ventikre tolja rá a friss levegőt, vagy ami a gépet hűti középen, esetleg van valami ajánlott darab?
Köszi előre is!
-
jhonnycorvo
csendes újonc
Sziasztok
lenovo legion y720-hoz a deepcool multicore x6-ot néztem ki.[link]
Valaki tud véleményt mondani róla?
Köszi -
novakalex
aktív tag
Sziasztok,
5000 Ft-ig bezárólag, milyen notebook hűtőt érdemes vásárolni? 15,6"-es laptopra.
-
SATO98
csendes tag
Én igazából még mindig azt mondom hogy egy usb-ről üzemelt hűtő semmire sem jó, konnektoros meg szinte nincs is.
De ha bárki tudja cáfolni várom a tapasztalatokat, hogy mennyit használ egy usb-s hűtő. -
jhonnycorvo
csendes újonc
Sziasztok
Én annyit tudok hozzátenni, hogy vettem egy laptophűtőt de usb-ről használhatatlan és feleslege mert alíg mozdítja meg a levegőt. Belefogtam egy tuningba és egy külső szabályozható táppal adok neki áramot és így 9,5 volton üzemeltetve viszont már jól keveri a levegőt. Stressz tesztet próbáltam és igy nem emelkedik 75-76 fok fölé a hőmérséklet ami amgy felmegy 80-82 fokra. Nekem így bejött
-
rondabogancs
csendes tag
Hello mindenki.
Nekem is lenne egy kerdesem: Adott lapotop Legion y520 amihez vettem egy Trust GXT 278at mert valaki ajanlotta. Ahogy elnezem a ventilatorolk nem fedik le rendesen a laptop venti godroket, mivel a masodik elegge kozepre csuszik ahol mar nincs a hutopadnak ventilatora.A kerdesem az lenne hgoy lehet e ebbol valami baja a gepnek hgoy az egyik venti nem kap rendesen levegot vagy hogy oda nem fujja be a huto?
A valaszokat elore is koszonom. -
zack
nagyúr
Sziasztok!
Nagy a dilemma. Van egy ASUS ROG Strix Scar II notim. I7 8. generáció + GTX 1060.
Vettem alá egy ilyen padot. Airblade 500Nem igazán győzött meg, terhelve CPU -1 fok, GPU -4 fok.
Arra gondoltam, esetleg 1db nagy ventissel jobban járnék., hiszen a Scar II a felső harmad 2 oldalán alul fújná ki a meleget, de a 4 ventis hűtők viszont fújnák be...
Néztem helyette egy ilyet.
Thermaltake Massive23 GTSamsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
SATO98
csendes tag
Már annyiban nem éri meg hogy a nagy ventis (fordulatszám: 500~800 rpm) míg ami neked most van 1200 rpm. És még olyat is írnak hogy légáramlás ami szintén alul marad, a 63 CFM, a mostani 75 CFM el szemben.
Viszont nem értem ezt a ki fújó, és a meleg befújását. Alul szívja be a levegőt a lapi. vagy nem?
-
zack
nagyúr
A Thermaltake gagyi volt. Kicseréltettem, számlázták, de már a boltból sem hoztam el. Harmat gyenge volt a légkeverése.Elhoztam helyette egy nagy ventis Notepal L1-et, ez úgy tűnik, hogy jó lesz.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Nova_
tag
Sziasztok!
Lenovo yoga 520-hoz tudnátok ajánlani valami hűtőt vagy "alátét" félét?
Tesóm nemrég vett egyet és az ágyban használja legtöbbször, és gondolom nem jó a laptopnak ha a paplan alatta a levegőt teljesen elzárja.Válaszokat előre is köszönöm!
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok,
kezdetben én is alapvetőn azzal a kérdéssel fordultam volna a fórumozókhoz, hogy a Legion Y520 alá milyen hűtőt válasszak, de azóta már utánajártam és most már 3 lehetőség között kéne döntsek.
- Deepcool U-PAL
- Deepcool MULTI CORE X6
- CM NOTEPAL L1
Mind a 3-ról jókat mondanak, a legfontosabb pedig az, hogy jó a légmozgás, amit produkálnak, jól hűtik a gépeket, amiket velük használnak. Amit az Y520-ról (talán a Y720 is ilyen) tudni kell ilyen esetben, hogy hol szokott főként melegedni a laptop teste, ennél a típusnál főként a billentyűzet jobb oldalánál, a felső részben érezhető leginkább a melegedés. Ezért igencsak azon gondolkozok, hogy talán jobb választás lenne, amelyiknél a széleken is van ventillátor, közel a jobban melegedő területekhez. Ezért is gondolom, hogy a 2 Deepcool közül bármelyik jó lehet. A Multi Core X6-on ráadásul a 4 ventillátor páronként be-kikapcsolható, így lehetséges, hogy alapvetően elég a felső 2-t működtetni. A tesztek és vásárlói visszajelzések alapján annak ellenére, hogy ilyen sok ventillárot van benne, nagyon halk. Még keresem a legjobb ajánlatot, de valószínű, hogy innen nyer valamelyik.
Esetleg nektek van tapasztalatotok a fenti típusokról? -
csiga8
senior tag
Üdv!
Adott egy 6-7 éves Toshiba Satellite L-555-11U [link] ( de keveset használt) laptop. ( Win7 + könyvelő progik SSD-n)
Annak idején könyvelésre használt mobil számítógép volt, most 4 év állás után ismét előkerült a szekrényből.
( könyvelésre lenne használva )Rettenetesen melegszik, böngészés közben is képes 60-65 C-fokon működni a proci, nagyon nem is megy lentebb a hőmérséklet. Próbáltam szétszedni, de nem alulról szétszedhető, így inkább hagytam, és csak a szellőző réseken visszafelé kompresszorral kifújtam, de nem sokat ért.
Az oldalán fújja a meleg levegőt, a ventije 3700 rpm-en jár.
Eshetőleges megoldásként gondoltam a laptophűtőre.Szóval keresek egy HALK, 17” laptop alá való hűtőt, ami azért nem is túl drága.
Miket tudtok ajánlani?
Érdemes elvinni újrapasztáztaztni? Milyen pasztával csináltassam?Vagy hagyjam a fenébe, és inkább dobjak össze innen a HA-ról ( félgép) egy használt gépet inkább?
[ Szerkesztve ]
-
bakosarpi
tag
Mi a nem túl drága? 200ft-ért nincs. 6-7ezer ft, szerintem nem vészes. Küldj egy képet az aljáról. Üdv!
Egy betegség gyógyszerrel 1 hét alatt küzdhető le, gyógyszer nélkül 7 nap...
-
csiga8
senior tag
válasz bakosarpi #6276 üzenetére
Köszönöm a választ, bár ha írnál esetleg konkrét típust, még lehet megfontolnám.
( A Zalman ZM-NC3 berendelve, de még nincs kifizetve)A gépet szétszedtem, újrapasztáztam.
Noctua NT-H1-el ( kb vagy 2 éves paszta) a gyári pasztás 60-65 C-ról 57-59C vitte le a hőfokot nyugalmi helyzetben.Kipróbáltam a friss MX4-el, azzal 59-61C lett, de már nem érdekelt, így hagytam.
Ha a hátsó lábai alá kb 15 mm-s magasítást tettem, hirtelen 5-6C fokkal hűvösebb lett.
Az erőforrás figyelőben megtaláltam, hogy az iastordatamgrsvc.exe 25-40% CPU használatot okoz.
A folyamatot leállítva látványosan csökkent a CPU hőmérséklete és 6-8%-ra esett vissza a CPU használat.Avast Cleanup-al az az iastordatamgrsvc.exe indtását letiltva ( meg még pár felesleges dolog) a CPU hőfok nyugalmi helyzetben, gép alábakolva, 40-43C fok, a venti 2800 rpm, néha le is áll a venti, amikor 39C lesz a CPU.
Emiatt bátorkodtam a Zalman ZM-NC3-at megrendelni, gondolván az így már elég lesz akár egy egész napos könyveléshez is.
Ha van csendesebb, jobb ajánlásod, elfogadom.
-
gyvince
senior tag
Sziasztok tudtok ajánlani olyan laptop hűtő padot amit ágyba is kényelmes használni 15,6 coll én yenkee yns 210 néztem aszem jól írtam valami hasonló van??
Apple Iphone 12 Pro Max + Apple Watch Series 4 44mm, Hp Omen laptop
-
appleGjuice
tag
Sziaszok! Adott egy Lenovo Y530, aminek a képen láthatóan hátul a két szélen található a ventillátora. Erre a felépítésre szerintetek melyik lenne a leghatékonyabb hűtő?
Egy ilyen néztem, ezen 4 kis venti van, és talán pont a két szélén segítene rá.
[link]Köszi előre is a válaszokat!
-
bakosarpi
tag
válasz appleGjuice #6283 üzenetére
Nekem pont ez van, hp omen alatt. Tökéleteses teszi a dolgát, 10-15 fokot húz le. Üdv!
Egy betegség gyógyszerrel 1 hét alatt küzdhető le, gyógyszer nélkül 7 nap...
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Vele mik az eddigi tapasztalatok? 15,6"-os Predator alá vettem a mai napon, de ha van sokkal jobb alternatívátok cserélem.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
MoRT2195
tag
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy ilyen laptopot és érdeklődnék, hogy milyen hűtőpadot ajánlanátok alá játékhoz?! Válaszokat előre is köszönöm!
Steam: Ricsi2195 || Xfire: farkasricsi || Origin: MoRT2135 || Uplay: Mort2195
-
Balint8
újonc
Hali!
Tudtok ajánlani hűtőt egy Asus Rog Strix Gl703vd laptophoz ami 17,3-as. Az ár kb 8 vagy 9 ezer forintig lenne jo. A válaszokat előre köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Plaguee
tag
Sziasztok!
Van valakinek hasonló laptopja esetleg vagy ki mit ajánlana egy ilyen gép alá:
Acer A515-52GFő szempont minnél jobban hűtsön az ár kb max. 12e ft.
Köszi a válaszokat előre is!
-
mikej95
aktív tag
Sziasztok!
Egy MSI GS63VR 6RF alá keresek notebook hűtőt.
Cooler Master NotePal L1 notebook hűtő (R9-NBC-NPL1) már próbáltam és bevált, de nem annyira hordozható, mint szeretném. Egy olyan hűtőre lenne szükségem mely hozza ugyanezt a teljesítményt és elfér a laptop mellett. L1-nek még nagy előnye, hogy nincs mozgó alkatrésze a ventilátoron túl, támasztéka fix, kevesebb dolog tud rajta elromlani, eltörni. Ha már lecserélem, szeretném hasonlóan masszív konstrukcióra cserélni.
Előre is köszönöm a válaszokat.Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni, mivel a régi hűtőpad tönkrement,ami kb 5-6 éves volt, helyette szeretnék valami halk és hatékony notebook cooler-t ami 15.6-so laptopoknak való:
Lenovo Y580-am van : Link => i7-es váltogat GTX 660-al megspékelve, kinézetét a linken láthatjátok
TT Massive23 LX notebook padom volt de.Amit szeretnék kérni:
- ne legyen hatalmas, mert vagy asztalon vagy az ölemben lesz
- Halk legyen a ventilátor és ne villogjon vagy ki lehessen kapcsolni.
- esetleg a ventilátor(ok) cserélhetőek legyenek, de nem kötelező.
- árban 10-12kamit eddig néztem és tetszett:
- CM NOTEPAL X-SLIM II ~ 6-7k
- Thermaltake Massive A21 => 9k
-Deepcool MULTI CORE X6 - 7-8kSajnos annyira nem értek hozzá az első CM jónak tűnik, az utolsó deepcool pedig lehet hangos lesz hosszútávon.
[ Szerkesztve ]
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
erer1000
őstag
HP Pavilion Gaming 15 alá keresnék egy hűtőt.
Elsődleges szempontok közt lenne hogy viszonylag halk legyen, mert kollégiumba vinném majd magammal, és nem igen szeretném a szobatársamat sem egy turbinával zavarniCPU intenzívebb játék után sem throttlingol a laptop a 8300H-val, még 10perc CPU+IGP+GPU stresszteszt után is 2,6-2,55GHz turbót tudja tartani az alap 2,3 helyett, de nem lenne rossz aha a magasabb turbót is tudná tartani
állítható dőlésszög előny, de nem kötelező
max 10k-t gondoltam a dologra.előre is köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
SZKEBE75
senior tag
Dell Latitude 7280 i5 alá szeretnék venni hűtőt,mit ajánlanátok?
DX260 - forzaHybrid - IE900
-
erer1000
őstag
válasz SZKEBE75 #6297 üzenetére
Én meg vagyok vele elégedve.
20 perc Aida cpu+gpu stresszteszt után is 80 fokig megy fel a CPU, hűtő paddal és anélkül is.
Egy nagy különbség van csak, hogy pad nélkül 2,4-2,5GHz környékén áll be az órajel (2,3GHz az alaphoz képest), de maximumra tekert pad eseteben meg 2,8-3GHz-en
Szóval + 400-600 MHz többletet hoz a hűtőM5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
JAndras11
csendes tag
Sziasztok!
MSI GP62MVR laptophoz szeretnék padot venni. A keret 5-10 ezer forint, szeretném ha jó minőségü lenne, és olyan paraméterekkel rendelkezne, hogy az ágyba is be tudjam néha hurcibálni.
Eddig ezen akadt meg a szemem: https://www.pcx.hu/zalman-ns2000-notebook-huto-646384 illetve [link]
Szivesen várnék több ajánlatot illetve tapasztalatot! A laptopom háta szinte teljesen rácsozott :
A tippeket tanácsokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest