Hirdetés

Aktív témák

  • Lirion

    addikt

    válasz #56474624 #32776 üzenetére

    Képzeld el, hogy a személyiséged egy torony. Van egy alap, ami te magad vagy és amiből elkezdesz építkezni. Aztán ahogy egyre több emberrel kerülsz kapcsolatba, azok egyre több mindent hajigálnak rá a tornyodra, ami szerintük oda passzol. Így felépül a tornyod részben általad, nagyobb részben a környezeted által, mondjuk egy sima henger alakú, kövekből kirakott torony, egy ajtóval lent és néhány ablakkal, teljesen átlagos torony, de valószinűtlen, hogy azt nagyon szeretni fogod, ezért elégedetlen leszel, önbizalmad se lesz, amitől magadba zárkózol és félénké válsz úgy általában.

    Ha átkerülsz egy másik környezetbe, más emberek más dolgokkal bővítik a tornyodat, amitől az egész képe meg fog változni, raknak rá ablakokat, ajtókat, erkélyeket, átfestik, stb... A tornyod most már élénk és vidám, könnyedén átformálódott, te pedig vidám vagy és boldog.

    Visszakerülsz mondjuk a korábbi környezetbe, ahol a régi tornyodat ismerték az emberek és azt veszik észre, hogy már más tornyod van. Borítékolhatod, hogy nem fog nekik tetszeni és sokuk megpróbálja lerombolni, amit mások ráépítettek. Bezúznak néhány ablakot, befalaznak ajtókat, lekaparják a festést stb.. Persze megpróbálsz majd védekezni, több-kevesebb sikerrel, de a tornyod megint csak átalakul, ráadásul a negatív ingerek miatt rosszul fogod magad érezni.

    Mivel ez nem tetszik neked, eldöntöd, hogy akkor majd most jól megváltozol és önmagad leszel. Na most a te elméleted szerint ezt úgy is lehetséges elérned, hogy a már megépült tornyot nem bontod le az alapokig, hanem csak toldozgatod, foltozgatod, mivel ugye ha átépítenéd, vmi torz csökevényes, életképtelen vackot kapnál. Kicserélheted az ajtókat, ablakokat, átfestheted, rápakolhatsz újabb rétegeket, de a valódi éned el lesz rejtve vhol mélyen alul és végeredményben nem önmagad leszel.
    Ha a változtatást azzal kezded, hogy a felépült tornyod legyalulod és az alapoktól kezdve teljes mértékben a saját szád íze szerint kezded el felépíteni, akkor valóban egy olyan tornyod tudsz megalkotni, ami téged szimbolizál, a valódi énedet. De ez a munka nagyon kemény és számolnod kell azzal, hogy amikor lebontod a korábbi tornyot, akkor teljesen védtelen leszel és keményen kell küzdened azért, hogy a toronyhoz csak te tehess hozzá bármit és mások építőkövei a zúzdában végezzék. Minél nagyobb és erősebb lesz a tornyod, annál kevésbé fognak tudni mások is belerakni dolgokat, ha pedig végre sikerül stabillá tenned, hatalmas elégedettséget fogsz érezni, hatalmas lesz az önbizalmad és biztos leszel benne, hogy bármilyen kihívással meg tudsz birkózni. Viszont a munkának nincs vége, a tornyodat folyamatosan építgetned kell, egyre magasabbra és egyre erősebbé, különben az idő és a környezet lassan elsorvasztja.

Aktív témák