- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Videós, mozgóképes topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcnet
addikt
Mi történt Hellsgod-dal? Hiperaktív lett? Naponta jön ki új kernel?
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
Eclips21
őstag
Mindenki elsüllyedt?
-
NTonee
veterán
válasz Eclips21 #6354 üzenetére
nem, csak nincs semmi érdekes, nem jön semmi újdonság. Unalmamban már gondolkodtam a Slukk féle MIUI-n, mert biztosan jó, de annyira megszoktam már a pure droidot, hogy bonyolult lenne az a szememnek. Majd ha végre jön az L, akkor lesz itt újra mocorgás.
[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
csak unatkozok, nincs valami modding a telóhoz? aszem galaxy s hez láttam régen valami olyat hogy egy sd kártya az alaplapra volt rákötve és egy külön meghajtó volt, meg flashledet fabrikáltak bele (mondjuk ez nem az a video ez valami "gyári" cucc)
-
szinimini
senior tag
Sziasztok,
tegnap root-oltam a telót és felraktam mellé a HC kernelt.
Az lenne a problémám,hogy amikor hívnak előbb szólal meg a teló mint,hogy látnám a képet!
Erre tudnátok vmit mondani vagy talán vmi app zavarja be? -
aizen92
addikt
-
Slukkica
őstag
válasz szinimini #6358 üzenetére
Ezt a kernelben haználta C3 cpu state-nek köszönhető. Valamint a hozzá tartozó UV és freq párosnak.
Annyit tudsz te ezen javítani hogy a screen off freqvenciát meg kell emelni. valamint az UV mértékét csökkenteni (tehát emelni az MPU voltage-et).
Ha ezek neked kínaiak voltak akkor kernelt cserélni a megoldás.
₪₪₪ 4K streaming /-GL / ₪₪₪
-
szinimini
senior tag
válasz aizen92 #6361 üzenetére
Nem hinném,mert szerintem nincs fent és nem is nagyon találtam. A google képei alapján meg tuti
Amúgy a grav.box mire jó?Mi célt szolgál?Slukkica
Elsőre eléggé kínai volt,de utána néztem és állítottam utána rajta és javult a helyzet kösziA HC kernelhez melyik rom illik a legjobban? A rom manager-el feltudom majd tenni hozzá vagy a recovery-is megoldás marad?
-
Hitch
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy (számomra) érthetetlen okokból, nem látom a recoveryben az img kiterjesztéseket.
CCleaner van fent, lehet az törölt valamit? -
szinimini
senior tag
Ezt a gravity box-ot a playről is etudom szedni?
"ROOT-olt gyári romra való (xposed framework kell hozzá)."
Azért ezen gondolkodtam egy kicsit mégis mit írtál és még mindig nem tiszta a kép,hogy mire vonatkozik. Tudnál egy kicsit több infot adni?
Vmi olyat értek alatt,hogy a gravity a custom romok testre szabására szolgál míg a xposed a gyári romos rootolt telót lehet jobban testre szabni?Feltennék a telóra egy jó kis custom romot a hozzá illő kernellel és minden jósággal,ami kell hozzá. Tudnátok ebben segíteni,hogy mégis miket tegyek fel?Melyik páros a nyerő?
-
zsocy
őstag
válasz szinimini #6366 üzenetére
Nem, az xposed/gravity pont a gyári rom testreszabására van, custom romon nem is biztos hogy megy.
Az XDA-ról leszeded az xposed frameworkot (root kell hozzá, csak dalvikon megy), feltelepíted, újraindítasz ahányszor csak kéri. Utána az xposed-on belül leszeded a gravitybox KK modult, reboot, stb, és máris állíthatod a funkciókat amiket csak custom romokban tudnál enélkül.
Nagyon hasznos toolok ezek, de nagyon erősek is, ha nem tudod mit csinálsz inkább ne tedd vagy olvass utána szerintem.
-
M3oH
addikt
-
szinimini
senior tag
Ahhaa most már akkor világos minden
Nem is nyúlnék úgy bele,hogy nem tudom mit csinálok.M3oH
Szerintem akkor felteszek egy romot vagy ezekkel tool-okkal eltudom azt érni mint egy custom rommal vagy azért egy custom sokkal jobb választás mint ezekkel a tool-okkal foglalkozni?Paranoid rom-ot néztem és megtetszett a google alapján az xda-n le is akartam volna tölteni,de a linkje sok lehetőséget dobott fel pl sok volt a beta.s verzió. Onnan melyiket kellett volna leszedni?
Meg írta a gapps-et is hozzá,de vh nem volt tiszta,hogy melyiket is kellene hozzá tenni.
Ebben tudnátok segíteni pl linkel,hogy melyiket is tegyem fel?Köszönöm a türelmet
-
M3oH
addikt
válasz szinimini #6369 üzenetére
Én gyári romot használom rootolva Ezt a 2 fájt csak CWM/TWRP bol flasheled és kész. Utána mehet rá a Xposed és a Gravity. Illetve ez alá mehet a HCkernel is, én is azzal használom. Kipróbálhatod a HellsCore romot, az alapból rootolt és tartalmazza a HC kernelt. Erre is felrakható a xposed/gravity páros. Ezekhez nem kell gapps, tartalmazzák azt is.
Az, hogy a tupírozott gyári vagy egy costum jobb, azt neked kell eldönteni. Megoszlik, hogy kinek mi jön be. Nekem elég rootolt stock+gravity HC kernellel -
mm89
őstag
Szerintem ha custom romot raksz, akkor Carbont próbáld ki. Vagyis nem!
Próbálj ki többet! Purity, Mahdi, Paranoid stb... amit csak találsz. Ha már van custom recoveryd akkor 5 perc egy -egy rom kipróbálása (legalábbis én mindig tudtam, mit keresek egy romban). Vannak elvárásaim, ha azokat nem találom akkor kuka. A carbon nyert nálam, de a 4.4.4 nagyon merült, így ment fel a legutolsó 4.4.3 alapú, az még jó volt. Azóta lehet javult, nem tudom.
Stockot soha semmilyen telefonomon nem tudtam elviselni, mindig túl szegényes volt. Bár ahogy olvasgatom itt a stock + xposed+ gravity box lehet hogy jó lett volna még nekem is. Majd a N5-ön kipróbálom ha végre sikerül szereznem egyetELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
pcnet
addikt
A legtöbb custom romban nincs GApps. Általában a rom xda topicjában linkelik, de innen letöltheted a 4.4.x-hez való csomagokat. A választás pedig nagyon egyszerű. Megnézed melyik csomag mit tartalmaz és azt teszed fel, amelyik szimpatikus. Pl én nem használok Keepet, Driveot, G+-t, így a microt használom és letöltöm Playről a Youtube alkalmazást mert csak az hiányzik.
Én is azt tudom ajánlani, hogy próbálj ki több romot. De recoveryben készíts backupot, ha valami balul sülne el, legyen mihez nyúlni. Téglázni nem fogod a telefont custom rom és kernel flashelgetéssel, ettől ne félj. Max ha rossz rom-kernel párost teszel fel, bootlop lesz a vége. De factory imaget akkor is 5 perc alatt vissza tudod tenni és újra kezdheted a romolást.
[ Szerkesztve ]
-
szinimini
senior tag
Húú mennyit írtatok
M3oH
A stock mit jelent?
Nekem most root és HC kernel van fent jelenleg,de azért nem ragadnék le egynél. MEg azért elég kiváncsi vagyok,hogy mit lehet ebből a telóból kihozni ha már vanmm89
Elsőként majd a Paranoid -ot szeretném kipróbálni és majd szép sorban mindet és majd csak lesz egy kombó ,ami bejön. MEg azért majd idő közben legalább megismerem a telót.
Megéri majd az N5?pcnet
Akkor ezek szerint nem is kell felrakni a gapps-ot egy custom rom-hoz? Xda-n pl a paranoid install leírásnl be volt linkelve,hogy az is kell vagy ez rom függő?
A backup jó ötlet azért szerintem majd azért jól fog jönni.Na akkor most elsőre majd felteszem a Paranoid-ot és HC kernelt hozzá és megnézem,hogy mi lesz ebből.
Ami eddig zavar az,hogy ha hívnak nem egyből lesz képem, késik a hanghoz képest. Meg a kijelző fele fekete lesz,amikor hívnak ezt is jó lenne meg variálni. Netán ha egy képernyőről elérnék mindent az se lenne rossz nekem,de lehet,hogy később már máshogy gondolkodok aztán majd más kell.
Annyi még ,hogy kérhetnék tőletek linket,hogy honnan szedjem le a paranoid rom-t vagy netán egy linket is elfoganák ahol minden le van írva plusz linkek
Az xda-n néztem,de a rom-ba annyi lehetőséget adott ki,hogy nem tudom mit is kell volna leszednem.Köszi a türelmet
-
pcnet
addikt
válasz szinimini #6373 üzenetére
Stock=gyári
Paranoid Android sem tartalmazza a GApps-et, de ott van a topicjában a flashelés meneténél a link, ugyan az amit fentebb linkeltem. Ha nem teszed fel a GApps-et, semmi Google szolgáltatásod sem lesz. Nem lesz Play áruház pl, de már beállítás varázslónál el fogsz akadni, mert nem lesz billentyűzeted sem és nem fogod tudni beírni a wifi jelszót. GApps mindenképp kell.
-
mm89
őstag
válasz szinimini #6373 üzenetére
Ha a rom leírása nem írja hogy kell gapps-ot telepíteni, akkor nem kell, mert benne van. Egyébként érdemes mindig a legújabbat felrakni. A teljes képernyős hívóképet meg be tudod állítani a 4.4.4 es custom romokban, legalábbis a carbon biztos tudja(tárcsázó/beállítások/és ott keresd)
Én úgy csináltam ezt a rom kiválasztást, hogy ha volt egy ami tetszett és már belaktam, akkor a kiszemelt kipróbálásra váró romot multirommal raktam fel. Aztán ha tetszik akkor be lehet rakni elsődleges rendszernek.ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
szinimini
senior tag
Igen igen mindenképp kelleni fog
Ja már meg is van,hogy mik a különbségek a gapps-ek között.
Igy akkor a gapps-ek okésak mármm89
Ez a multi rom jól hangzik,de nem értek semmit se hozzá
De akkor majd utána olvasok,hogy mégis mi hány méter.Még annyi,hogy paranoid rom-ból melyik lenne a nyerő választás?
Rendszer mentést mivel ajánlott csinálni?[ Szerkesztve ]
-
szinimini
senior tag
Elkezdtem és csináltam a cwm-el egy back up és jól jött már elsőre
Az xda-n leszedtem a paranoid legújabb rom-ját és nem igazán tetszett a telónak. Mondjuk beta-s volt és nem talán ez volt a baj. Most leszedem azt amelyikben nincs beta verzio.
Annyit csináltam csak,hogy a recovery-ből installáltam a rom-ot utána a gapps-et és kész! Netán mást is kellett volna tennem? -
szinimini
senior tag
válasz forintuser #6383 üzenetére
Most már igen és így már okés.
Ez mi célt szolgál amúgy? -
haligali72
aktív tag
Sziasztok! Feltettem a legújabb liquidsmoothot és ha nem kapcsolom ki a képernyőt, magától nem alszik el, pedig már 15s ra állítottam. segítene valaki? Kössz
-
NTonee
veterán
válasz haligali72 #6390 üzenetére
ez érdekes, nekem nem csinált ilyet az előző build. A legújabbat nem néztem még.
-
NTonee
veterán
válasz haligali72 #6392 üzenetére
frissen felrakva még ne parázz, hogy pörög. Az első nap még normálisnak mondható.
-
csordas11
aktív tag
A médiaszerver meríti ezerrel a telefonom. 3 napos friss full wipe-os CM11 snapshot van rajta. Ötlet?
-
qltsar
veterán
Én is a Liquidsmooth-ot használom már nagyon rég óta, még mindig kitartok mellette, nagyon jó kis ROM. Viszont sajnos a franco kernel r213-ból nem nagyon akar készülni CAF-esített verzió. Lehet megint beleásom magama egy kicsit, hogy hogy kellene saját magamnak CAF-esíteni forrásból. Ha valakinek esetleg van ezzel gyakrolata szívesen elfogadok bármilyen tanácsot ! Köszi !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Politika
- Gumi és felni topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Suzuki topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja