Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tomics

    addikt

    Sziasztok!

    Olyan problémám van, amiről eddig nem is hallottam vagy tapasztaltam.
    Adott egy régi asztali gép XP SP2vel, adataimnál a pontos konfig.
    Ma elcseréltem családtaggal a videókarit egy Ati 9600-ra (vagy valami 9 ezres szériára)
    Gépbe berak, majd bekapcsolom és egy hosszút meg két rövided (asszem) sípol az alaplap és nem indult el sehogy. A zöld led a házon elkezdett villogni, na ilyet se láttam még. Sehogy se tudtam kikapcsolásra bírni, hiába nyomtam 10 mp-ig a power gombot, resetre se nagyon reagált. Aztán egyszercsak elindul a gép, de még egyet sem sípolt az alaplap. Persze a monitor nem kapcsolt be, de hallom, ahogy betölti szépen az oprendszer. Egyszer megnyomom a power gombot, erre ugye le kéne állítania a rendszert szabályosan. Ez úgy tűnik, hogy meg is van (víruskereső nézi a floppyt, tipikus hangok vinyó leálláskor stb), azonban a gép nem kapcsol ki, azaz világít a zöld led és mennek a ventik, de semmi vinyó dolgozás.

    Na gép szétszed, kari ki, majd vissza be. Nem javított semmit, ugyanez a szitu. Azonban idegességemben többször nyomkodtam a power gombot hol több ideig hol csak egy kicsit. Erre mit ad Isten, sípolás, majd szépen bekapcsol a monitor, indul a rendszer, feláll (a rendszer:D)
    Jó. Ati driver telepít, gép ujraindít, minden stimm.
    Gépet kapcsolnám ki, egészen addig rendben is megy, hogy leáll. Azonban a gép nem áll le, a ventik forognak, zúg az egész, zöld led világít, vinyó alszik...mintha késznlétbe lenne...(pedig a megszokott módon kapcsol ki, vinyó leáll, van egy tipikus kattanás lekapcsolás előtt mindig nekem, ez is megvan)
    Power gomb benyom, mintha nem is menne, újból feláll a rendszer...
    És nem kapcsol ki sehogy (csak látszólag, fizikailag nem)

    :F

    PH! addikt since 2004

Új hozzászólás Aktív témák