Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lixon1

    csendes tag

    válasz rTyler #50 üzenetére

    Sziasztok!
    Egy jó ideje fennálló problémához szeretnék segítséget kérni. Próbáltam különböző módokon javítani rajta hátha megszűnik de semmi javulás. Valamiért valamelyest random módjára kifagy a gép, esetek többségében akkora ha fut valamilyen olyan tartalom ami a flashplayert használja, tehát például youtube-nál gyakran. Időnként a megszokott kifagyás és beragadt hangot ad, ritkán a videókártya omlik össze amikor bepöttyöződik a képernyő (de ez tényleg ritka tehát az lehet simán egyéb hiba) de gyakran csak megáll a kép. Néha az egér nagyon akadozva de mozdítható, valamikor az sem. Próbáltam hogy várok mert néha csak 10-15 mp-ig áll(tölt) aztán újra jó ami esetleg memória fogyás lehet, de valamikor semmi hosszú ideig.

    Elején gyanakodtam a videókártyára hisz jelenleg az a gyenge látszem, egy MSI 9600GT 1GB OC.
    Sajnos a videókártya külső műanyag borítását lekellet venni mert sikerült egy mini verziójú alaplapot venni így egyébb csatlakozók miatt nem fért be a videókártya a borítással.
    A probléma hogy bár a flashplayer és videókártya páros volt gyanús hisz legtöbbször ilyen tartalmaknál fagy ki (játék közben nagyon jól bírja, ritka a fagyások száma), de viszont ha egyszer kifagy, a gép újraindul, azután láncreakcióban többször kis szellőtől is kifagy, pl. böngésző megnyitása, egy kis program megnyitása vagy 2-3 perc böngészés után újra, azután meg órákig is tud menni rendesen.

    Még gyanús lehet a winchester mert bár a rendszer a diagnosztikával nem ad hibát de ez jó pár éves már, egy régi 250GB-os, már nem is tudom hány éves de az illesztőprogramja például 2006-os tehát biztos ez is valamikor azelőttről való.
    Van valakinek ötlete?
    Konfiguráció:
    MSI 9600GT 1GB OC
    Intel Core I3-3240
    Asus P8-H61-M L3
    4GB RAM
    A videókártya gyengített hűtését elvileg a gépház ventilátorai megtudják oldani.

Új hozzászólás Aktív témák