- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Már kérdeztem egy másik topicban,de nem válaszoltak, aztán gondoltam írok ide,hogy hátha tudtok itt segíteni.
Még annyi a különbség,hogy a BIOS 1.8-nak ismeri fel a procit,de a rendszer 1.4-nek.
Előre köszönöm a segítséget
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
-
Led28
csendes tag
Sziasztok!
Kicseréltem az ASUS A8V-VM alaplapomban a BIOS elemet, és utána nem indult a gép. Próbáltam 3 táppal is de nem jó, BIOS reset sem segített. Az alaplapi standby LED világít, de nem reagál a bekapcsológombra. tokipompos kollégának ugyanez volt a problémája, de meg tudta oldani, nekem ugyanez nem segített.
Valakinek van ötlete?
-
Calibra72
aktív tag
A CR 2032 elemen kívül más típus bele sem megy normálisan a foglalatba.
Bár azt hiszem van 1.5 voltos is hasonló méretben.
Alaplapba csak 3 voltos elem való.[ Szerkesztve ]
-
Calibra72
aktív tag
válasz petrelli86 #12506 üzenetére
Pedig elméletileg mindegy melyiket használod. 2032, vagyis 20mm széles, 3.2 mm vastag, és mindkettő 3 voltos.
-
Calibra72
aktív tag
-
Led28
csendes tag
válasz petrelli86 #12504 üzenetére
Igen, GP CR2032-es
-
Led28
csendes tag
És elem nélkül sem indul, pedig úgy is kéne.
-
atti1848
senior tag
válasz CoolMan #12502 üzenetére
Szia.Az enyém elvileg Intel pentium 4 2.80GHZ/512/800 HyperThreading
SL6WJ Malay és amit találtam róla elvileg Northwood magja van.Ahogy nézem igen egy F9-s BIOS-al kellene mennie csak még bios frissítést nem csináltam csak windows alól és volt a laphoz program.
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
jocó6
csendes tag
Sziasztok.
nekem olyan kérdésem lenne hogy egyik barátom szétszedte legkisseb darabokra a gépét. én meg összeraktam neki naggyából értek hozzá mindenkábel jóhelyen van. de ha bekapcsolom ventillátor felpörög, se bios se kép se semmi csak úgy fut. ha hosszan nyomom a power gombot nem hajlandó kikapcsolni se. valaki valamit? -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz jozs6200ax #12512 üzenetére
Akkor oké ez jó hír!
(#12513) atti1848 : Hajrá, tessék akkor BIOS-t frissíteni (még a régi procival csináld amit normálisan felismer) de windows alatt nem ajánlom a frissítést, dos vagy az alaplap beépített frissítőét tessék használni.
A frissítés menetét meg ITT kérdezd meg.(#12514) jocó6: Milyen alkatrészekből áll a gép? BIOS reset volt már?
[ Szerkesztve ]
-
jocó6
csendes tag
semmi nem változik mostmár ahogy bedugom a tápkábelt elindul a gép ://
-
petrelli86
aktív tag
működik, köszi mindenkinek a segítséget
[link][ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=petrelli86 Vágjál bamba képet! ÍGY! MOST JÓ!
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz petrelli86 #12524 üzenetére
hö hö nem semmi, masina.
-
törölt tag
Egy új NASA központ, meg ne hekkeld a TV menüjét
-
Calibra72
aktív tag
Mintha kis probléma lenne a kábellel Enyhén hangyás a kép
-
Calibra72
aktív tag
-
hektorka69
tag
hali! lehet nem ide illik de azért hátha tudtok segíteni. bootolásnál ezt írja ki:
AMD Data Change...Update New Data to DMI! rendszer újratelepítés volt, fél napig ment aztán meghülyült az egész rendszer. win7 után kipróbáltam xp vel is ott meg kékhalál. előre is köszi a segítséget. -
Calibra72
aktív tag
válasz hektorka69 #12530 üzenetére
Hm. Nem emlékszem hogy ilyesmivel találkoztam volna . Azért én a helyedben megpróbálkoznék egy bios resettel, esetleg a legfrissebb biost feltehetnéd a lapra.
Aztán nem ártana egy memtest, és a vinyót is megnézhetnéd sentinellel egy másik gépen.
Első körben ennyi jut eszembe,aztán lehet hogy jön valaki aki belefutott már ilyen hibába.......[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hektorka69 #12530 üzenetére
Le kéne írnod, milyen alaplapod van. Emellett önszorgalomból át kéne nézned az alaplapod BIOS-át, hogy hol van benne a frissítés engedélyezve (UDAPTE szöveget keress a BIOS-ban, vagy a manual-ban). A memtest, BIOS reset, HDD ellenőrzés sosem árt, mint ahogy Calibra72 is említette...
-
törölt tag
válasz hektorka69 #12533 üzenetére
Én nem a frissítés szükségességére céloztam, hanem arra, hogy a BIOS-ban van egy beállítás, ami frissítéseket keres és most talált valamit. De majd átnézem az alaplapod MANUAL-ját a mai nap folyamán, hátha meglelem a gondját...
A kékhalál az XP-nél viszont erősen hardver hiba vagy rossz BIOS beállítás gyanús, ellenőrizned kéne a memóriákat (egyszerre egyet hagyj az alaplapon és indítsd az XP-t). De okozhatja akár egy USB-s eszköz is a kékhalált. A memória a leggyakoribb.
Mindezek ellenére lehet, hogy a frissítésre vonatkozó üzenettel össze függ a kékhalálozás, a memória ellenőrzés csak egy lehetséges hiba forrás kivédése.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hektorka69 #12537 üzenetére
Ez eléggé rossz hír, ill eldönt dolgokat: vagy alaplap, vagy CPU hiba. (az alaplap valószínűbb). Kipróbálhatod másik tápegységgel az alaplapot, van ami kényesebb a feszültségekre, ill. még megpróbálhatsz egy BIOS frissítést, hátha alapon.
-
csƵ
addikt
Korábban már írtam arról egy hsz-t, hogy bekapcsolom a gépet, felpörög a venti egy kicsit, de nem indul. Aztán valahogyan megoldódott ez a probléma. Tegnap annyival fokozódott a helyzet, hogy nagyon picit pörgött csak fel a venti, de se kép, se hang. Ma szétszedtem kitakarítottam, etc... És hiába nyomom a bekapcsológombot, nem történik semmi.
konfig:
Asus P5LD2 SE
Intel P4 3.2GHz
2x1GB Kingmax DDR2 RAM
ATI HD 4670
FSP 350PNF -
Newlocal
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, a téma nyilvánvaló, nem indul a gépem
A konfig:Gigabyte P35C-DS3R, INTEL Core 2 Duo E6750, 4 GB Geil Ultra 800, XFX 4870 1GB, ASUS Xonar DX, Samsung 500GB + Samsung 160GB, táp: FSP Bluestorm II 400W
Hibajelenségek:
Néhány hónapja random restartokat tapasztaltam. Nem találtam semmilyen szabályt vagy olyan dolgot ami előidézte volna. Egyszer Youtube nézés közben, máskor simán fájlmásoláskor restartolt a gép.
Tegnap kb 3. alkalommal sikerült elindulnia, a sikertelen próbálkozásokkor, nem kapcsolt be a monitor (boot screen) és nem is láttam, hogy a hdd led villogott volna.
Ma este mikor próbáltam bekapcsolni ugyanez fogadott, de most már egyáltalán nem indul.
Tudnátok segítséget adni, hogy merre induljak vagy mi lehet a gond?Én videókártyára vagy tápra gyanakszom.
Köszi a válaszokat előre is!
Üdv.
''Két dolog érdekel igazán: az állapottérmodell alkalmazása az irányításelméletben... és a p*na.''
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Newlocal #12546 üzenetére
Szia!
Első körben csinálj egy BIOS reset-et. Majd vedd ki a memóriát, VGA-t és tisztítsad meg az érintkezőket, portalaníts.
Ezután sem indulna, akkor húzzál le mindent az alaplapról csak proci, vga, és egy memória maradjon, minden más eszközt csatlakozót húzzál le és indítsad így. -
Hunork
veterán
válasz Newlocal #12546 üzenetére
Üdv!
Egyáltalán nem indul: ez azt jelenti, hogy semmi nem kapcsol be? Táp sem indul be?
1. Biztos, ami biztos: minden csatlakozót lehúzni/vissza dugni, megigazítani.
2. Bios reset
3. Ha a 4GB 2 modul, akkor egyikkel megpróbálni. Felváltva, más slot-ban.
4. HDD nélkül is próbáld meg, húzd le.
4. Szerintem meg alaplap vagy táp lesz."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz CoolMan #12549 üzenetére
Közben melózok, ezért volt a késedelem, de remélem, nem haragszol...
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest