Új hozzászólás Aktív témák
-
ko1122
tag
Én nem tudom, hogy 4550ből lehet-e 4551t varázsolni, de 3550ből én minden bibi nélkül csináltam 4551-t. Téma id, téma oda, sikerült és kész. AKi nem hiszi, járjon utánna, vagy próbálja ki.
-
-
Necc
addikt
Csak nem a firmware-t kell kicserélni, mint anno a 2500 -> 2510 esetén? Ki gondolná
Mindenkihez: a nero labelflash készítő programja (lemez írható részének gravírozása; 6.6.1.4.)csak nekem kezeli rosszul az ékezetes karaktereket? Ha beírok bármilyen szöveget, majd ha kicserélem a betűtípust (kijelölés után) pl. freestyle -ra, akkor az ékezetes karaktereket arialon vagy timeson hagyja, és az istenért se tudom rávenni a cserére. Más programnál nincs ilyen baj. Tipp?
mod: 4551-ből lehet 4571-et csinálni?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
-
flikki
csendes tag
EZT MOST TALÁLTAM HOGY IGAZ-E?
http://www.byteline.hu/bolt/pricelist.phpAzok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.
-
sanya_67
tag
Nos felhívtam őket! Valóban 200+ÁFA az ára a Fuji LF lemeznek, de csak 1 db. van nekik jelenleg. Viszont gondolom tudják honnan kell hozni. Ja és rendes matricás termék.
Postán nem vállanak boltolást és a webáruházuk is kezdetleges így a futárkérdés sem megoldott.
Azt mondta, hogy nagyobb tételnél lehetne egyeztetni egy budapesti járatot! -
fasyrt
őstag
Van lemez már a Ramirisnél és a Case-nál is.
Na összedobunk 1 fuvart?
Én betölteném a buffer szerepét: 1-10 db-ot vennék, hogy kerek legyen a rendelés. -
YODA mester
senior tag
Kérdeztem egy hónappal ezelőtt, most megint megkérdezem.. NERO 7-el lehet label flash-elni..? Ha igen, hogy a viharba..?
Illetve, most vettem még csak észre, hogy van 8.5Gigás DVD-RAM, de csak x3-osba láttam... Van szerintetek x5-ösben is..? Ha lát valaki szóljon... -
flikki
csendes tag
válasz YODA mester #762 üzenetére
én ugy tudom hogy a legújabb az tudja.itt olvastam valahol nézd vissza azt hiszem valami /7.1.2 de ez nem biztos/
Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.
-
-
Necc
addikt
válasz YODA mester #767 üzenetére
2 oldal az 2 oldal és nem 2 réteg 2*4.7GB és nem 1*8.5GB
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
fasyrt
őstag
válasz YODA mester #770 üzenetére
Jobban kijössz, ha veszel 2 sima 1oldalú, 1 rétegű lemezt.
-
tomimidi
tag
Itt már valaki kérdezte, de választ nem láttam, hogy kapott volna rá és engem is érdekelne a kérdés:
- Miért nincs az NEC német hivatalos weboldalán újabb firmware a 4551A-hoz? Gondolom az 1.07-nél már van újabb hivatalos verzió is. De még csak a típus sincs a firmware listában. A 4550 ott van.
- Ha ti sem tudtok hivatalos verzióról, akkor [link] melyiket töltsem az írómba? Mi a különbség az egyes verziók között?
Ha esetleg hosszú akkor jöhet privátba is!
Köszi -
fasyrt
őstag
válasz YODA mester #774 üzenetére
Azt, hogy nem jó az íródba.
-
fasyrt
őstag
válasz YODA mester #780 üzenetére
-
DVD_2_U
senior tag
Hali mindenki! Eltünt a DVD-íróm a sajátgépből a daemon tools-os DVD-rom meghajtóval együtt. Az eszközkezelöben srága felkiáltójelesek, hiba: regisztrációs adatbázisban érvénytelen bejegyzés. Most mi van? A meghajtó uninstallal és ujra visszarakással sem oldódott meg
you can CANON
-
PPeter
addikt
Mivel az NEC és a Nero standja egymás mellett volt kint a CeBIT-en, rögvest megragadtam az alkalmat, hogy kérjek egy hivatalos állásfoglalást azzal kapcsolatban, hogy a LabelFlash / DiscT@2 elnevezés hogyan is alakul - tekintve, hogy a mind két cég standján fellelhető LableFlash kioszkok és reklámanyagok egyikén sem tüntették fel soha a DiscT@2 logót és nevet SEMMILYEN formában a LabelFlash mellett. Az első választ a NEC adta: a LabelFlash SEMMILYEN körülmények között nem nevezhető DiscT@2-nak, épp ezért nem szerepel a cég hivatalos leírásában, reklámanyagában a DiscT@2 elnevezés. Amikor a Nero képviselőjét ezek után megkérdeztem, hogy akkor miért jelenik meg a DiscT@2 logó abban az esetben, ha a LabelFlash kompatibilis íróba egy üres (vagy még gravíriozható nagyságú üres területet tartalmazó) írható DVD-lemezt teszünk és így indítjuk a LabelFlash nyomtatásra szolgáló menüt a programban, csak szabadkozni tudott: ez a jövőben minden bizonnyal javításra kerülő kavarodás eredménye, mert ők is világos állásfoglalást kaptak azzal kapcsolatban, hogy a LabelFlash NEM keverhető a korábbi DiscT@2 technológiával. Azért sikerült jól megkeverniük a dolgokat.
Tehát a hivatalos állásfoglalás:
DiscT@2 - A Yamaha által kifejlesztett technológia, amely lehetővé tette, hogy a CD-R lemezek adatoldalára (a megírt és az érintetlen terület közötti szemmel látható kontrasztkülönbséget kihasználva) ábrát égessünk az adatok felírása után fennmaradó szabad helyre, vagy akár a teljes lemezfelületre (ebben az esetben adat nem kerülhet már rá). Speciális lemezt nem igényel, hiszen a lemez adatoldalára dolgozik.
LabelFlash - A Fuji és a Yamaha közös munkájával az eredeti CD-s DiscT@2 technológia DVD-re továbbfejlesztett változata, amely képes az egyszer írható DVD-k adatoldalára (a megírt és az érintetlen terület közötti szemmel látható kontrasztkülönbséget kihasználva) az írás után fennmaradó szabad helyre, vagy akár a teljes lemezfelületre ábrát égetni. Ebben az esetben nem szükséges speciális lemez.
De létezik olyan speciális, kimondottan LabelFlash DVD-lemez is, amelynek a címkeoldala is ugyanezzel a módszerrel ''festhető'' meg. A LabelFlash DVD-lemez olyan mint egy kétoldalas írható korong, csak az egyik ''arca ''nem adatok felírására alkalmas, hanem kimondottan csak ''nyomtatásra'', de a megfestendő hordozóréteg ugyanúgy a két 0.6 mm vastag polikarbonát korong között terül el, mint az adathordozó réteg az adatokkal megtölthető oldalon, tehát nagyon tartós a műanyag réteg alá ''nyomtatott'' ábra, hiszen nem a felszínen van. CD-s változata a jelenlegi álláspont szerint nem lesz.PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
zjuhasz
aktív tag
Kösz a lelkesedést, a kitartó nyomozást! Kérdezném még, hogy ha a cimke oldalra is ugyanazt a technológiát használja az író, akkor nem lehet-e arra az oldalra is adatokat írni a képek helyett, illetve ha mégis képet teszek rá, akkor az ugyanolyan gyengécske minőségű, kontrasztú lesz-e, mint az adatoldali képek? Talán valami olyan hordozó réteg van, ami jobb kontrasztot ad, de épp emiatt adattárolásra alkalmatlan? Kíváncsi vagyok, hogy az anno reklámokban szereplő szuper kontrasztú képeket hogyan lehetne laboratórium nélkül is produkálni...
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
PPeter
addikt
A LabelFlash oldalon használt kemikália az emberi szem számára ugyan sokkal kontrasztosabb színezetű lesz, mint amikor az adathordozó rétegbe rajzoltatsz adatokat, de adattárolásra ettől még nem alkalmas. Ettől függetlenül a kérdésed nagyon jó, én is feltettem már az illetékeseknek és ugyanezt a nemleges választ kaptam. Egyébként ha megnézed a CDSpeed programmal, a LableFlash lemez címkeoldalának van saját lemezazonosító része, tehát ADIP zónája, méghozzá 00:00 hosszúságú üres lemezként ismeri fel az író - nyilván van ott még pár speciális adatmező is, amiről az író tudja, hogy a címkeoldalával betett LabelFlash lemezről van szó.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
Necc
addikt
És az LF lemez - ezek alapján - működik úgy, mint az LS lemez? Azaz berakom az íróba, és tudja, hogy milyen irányban raktam bele a lemezt, így ha 2x felírom ugyanazt az LF lemezre, akkor élesebb lesz a kép, vagy perdig káosz lesz belőle?
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
PPeter
addikt
A kétszeres (vagy többszörös) megnyomtatás sikere (hogy minden ugyanoda kerül) a LightScribe-nál sem garantált. A LabelFlash-sel még nem próbáltam meg, csak sima egyszeri gravíozást teszteltem, de megnézem még ma este, hogy meg a 4551-es és a 4571-es meg tudja-e csinálni (és ha igen, akkor mi lesz a végeredmény).
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
Zsiba
senior tag
Sziasztok!
Őszíntén szólva nem olvastam végig a teljes opicot, így nem tudom, hogy a kérdésem felmerült-e már. Azt már látom, hogy valamilyen szinte hibáztam, de ez a saját tájékozatlanságomnak köszönhető.
Tönkrement az LG DVD-íróm, így ma gyorsan vettem egy DVD-írót. Éppenséggel a NEC4551A lett a szerencsés kiválasztott a három közül, amit a boltban elém tettek. Később tudtam csak meg, hogy ehhez járt volna a speckó Nec-es Nero szoftver is... Ezért még visszamegyek majd.
Mindenesetre beszereltem a gépbe és frankón felismeri, működik is. Azonban a legújabb Neroban nem találom a helyén a labelflash ikont! Igaz most a legújabb 7-es demó változata van fent, de nincs ilyen ikon. Letöltésnél megnéztem és elvileg támogatja a labelflasht... a disc t@2-ról ne is beszéljünk...
Szóval az igazi kérdésem az, hogy csak a fullos verziós Nero tudja-e ezt, vagy a demonak(30 napos) is tudnia kellene?? Vagy az írómmal lenne a gond? Az író NEC ND-4551A 1.07 firmware verzióval.''One Ring to rule them all...''
-
Zsiba
senior tag
Félreértettél! Nem a verziószám érdekel, azt tudom. Az érdekel, hogy a az a bizonyos ikon alapból meg kellene, hogy jelenjen a legújabb Neróban, vagy csak akkor tűnik fel, ha teszem azt LF lemezt teszek be a meghajtóba. Vagy netán a demóból ez az opció kimaradt??? vagy mi?
Mert legújabb Neróval nekem nincs ott az az ikon, amit a korábbi hozzászólásokban láttam, illetve ami a Nero help-jében is szerepel!!!!''One Ring to rule them all...''
-
Dare2Live
félisten
tudom kicsit off de ez igaz?
The BenQ's are good enough that Plextor now rebadges them as the Plextor 740A(BenQ1640) and the 755A.(BenQ 1655)don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
PPeter
addikt
válasz Dare2Live #795 üzenetére
Csak az egyik fele. A Plextor PX740A valóban egy BenQ DW1640, de a Plextor PX-755 és a Plextor PX-760 írók NEM més gyártók termékei. És ez itt tényleg off.
-
tomimidi
tag
a 775-ös hozzászólásomban jelzettekhez tud esetleg valaki segíteni?
Megköszönném!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest