Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tothbe

    addikt

    válasz kirkri #22151 üzenetére

    Pontosan ezt kell tenni, add be és ők megoldják. Add be a papírt is a 10%-kal, hogy tudják, melyik verziót választod, ha szükség van rá. Ettől még az adómentes részre nem fognak 10%-ot tenni csak mert úgy van kedvük. Ezeknek mind van jogszerű és hivatalos számítási módjuk. Kb. mint a bérszámfejtésnél.
    Most direkt megkérdeztem a jogászunkat és szerinte is ilyenkor a kifizető dolga, hogy tudja, mennyi az év elejéről származó adóköteles rész és mennyi az adómentes.
    És amit dandika ír, az csak részben igaz. Maga a bevétel akkor is adott hónapban keletkezett, ha te nem "számláztad ki" nekik. Épp ezért is olvasnak le minden hónapban távolról mérőállást, hogy el tudják különíteni a havi adatokat. Meg is teszik.
    Ergo egy 2020-ban elvégzett munkát nem számlázhatsz le idén más adókulccsal(ha mondjuk változik év végével) mert az adócsalásnak minősül. Az áthúzódó munkákat is osztani kell az adóévek között, főleg, ha változás is áll fenn. Legalábbis ez a hivatalos, törvényes verzió. Hogy ezt egyes cégek, főleg vállalkozók hogyan alkalmazzák, azt inkább hagyjuk.

    By(e) Tothbe

Új hozzászólás Aktív témák