Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bobace

    őstag

    Sziasztok!
    Egy-két kérdés napelemek elhelyezésével kapcsolatban.
    Készítettem google earth alapján egy hevenyészett képet, egy kicsit döntött az elhelyezkedése a háznak a pontos É-D-hez képest.
    A délies tető elég kicsi, csak kb 6-7 db panel menne fel (13-14 db lenne összesen, 375-400W (Longi, Trina, QCells)), és adódik a kérdés, hogy nyugatra vagy keletre menjen a többi.
    Keleten 6 méterre 1 egy emelettel magasabb ház áll, nyugaton sehol egy fa sehol egy árnyék, de ott egy kémény, ami ront az elhelyezési lehetőségeken. Illetve mivel nem pontos É-D a tájolás, így amúgy is kérdéses, melyik lenne a jobb.
    Tudom, a kivitelező valószínűleg el tudja dönteni, csak azért szerettem volna megkérdezni, ha nem gond.
    Olvastam az összefoglalót, amiben a rossz példák voltak sorolva a telepítésre. A kinézett Huawei inverter 5 v 6 Kw-os lenne (legyen egy kis tartalék), rendben lesznek a feszültségek és a terhelés (ahogy olvastam elég tág tartományban működik)? Ilyenkor osztott tetőnél már két munkapontra kell kötni vagy nem ettől függ? Az inverter a ház dél keleti sarkánál lenne kb 1,5 méterre bentebb a keleti falon (piros téglalap a képen), ott a betáp is (még egyelőre a villanyóra doboza is). Mivel passzív hűtésű, mennyire egészséges, kellene védeni valamennyire?

    Köszönöm!

    Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

Új hozzászólás Aktív témák