-
PROHARDVER!
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz Bl.Gyo. #83347 üzenetére
"Amúgy volt hogy a B818 annyira meg kattant ettől a net bontástól hogy az admin felületet se lehetett behozni."
Az ilyen routert vissza kell vinni oda, ahol vetted, nem időkapcsolóval bohóckodni
A PDN-t minden szolgáltató szaggatja, maximum annyi különbség van, hogy milyen időközönként. Ez teljesen normális dolog, mit több: a hálózat által kezdeményezett bontás szabványos, van rá külön jelzés üzenet.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dredjudge84
őstag
Ezek a B sávok hogy vannak sebesség szerint sorrendben?
-
4Grider
nagyúr
válasz dredjudge84 #83353 üzenetére
B28 a legalja, B7 a teteje. Jellemzően ahogy nő a frekvencia, nő a sebesség is, de természetesen nézni kell a sávszélességet is az egymáshoz közeli frekvenciák esetén.
-
csaszi75
senior tag
válasz dredjudge84 #83353 üzenetére
Mit szeretnél tudni pontosan?
-
DarkByte
addikt
válasz DarkByte #83273 üzenetére
Azt valaki tudja esetleg hogy a B535-ön ha ezzel a MioNonno script-el lekorlátozom a használható sávokat 1+3-ra, és megjelenik a 4G+ felírat, akkor az biztosan azt jelenti hogy ezen két sávot vonja össze CA-val, vagy ilyenkor összefoghat két mondjuk B1-es frekvenciát is eltérő cellákról ha pont olyan a lefedettség?
Vagy ez a script ilyenkor csak a main channel-t limitálja be, és amit CA-ban melléfog az már teljesen a router-en múlik? (tehát beválaszthat mellé egy B20-at is akár, csak mindenképp legalább 1db B1 vagy B3 kapcsolatot is fent fog tartani?)
Erre nem nagyon találtam sehol információt. A router rendszer infó menüje pedig csak a main sáv frekvenciáit és cella adatait írja, akkor is ha 4G+-nak írja az aktív kapcsolatot.
Csak azért kérdezem mert most szülőknél kicsit unorthodox módon két külön antenna van rákötve egyidejűleg, egy B20-as sávra kitalált MIMO 4G antenna egyik kábele az egyik csatlakozón (mert a másik antenna vezetéknek le van szakadva az SMA dugója és crimper fogó hiányában nem tudtam még megjavítani) és egy régebbi 3G antenna a 2100MHz-es sávra. Érdekelne hogyan jöhet ki ilyenkor a 4G+.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz DarkByte #83356 üzenetére
Egyébként az első példa a két B1 sávval nem működik ha ez a táblázat a router-hez jó, de a többi amit kérdeztem azt elvileg meg tudja csinálni.
-
bociusz
aktív tag
válasz DarkByte #83357 üzenetére
Adott frekvencián egyszerre csak egy toronnyal lehet kommunikálni. Létezik viszont olyan, hogy egy sávban több blokk lett kialakítva, pl. a Telekomnak összesen 25 MHz-nyi B1 blokkja van és mivel egy 4G/LTE vivő maximum 20 MHz széles lehet, ezért ezt szétbontották két, 15+10 MHz-es blokkra. Az első EARFCN 75, a második EARFCN 200 azonosítóval üzemel, viszont utóbbit csak nagy forgalmú helyeken használják (Budapest belváros, Balaton stb.). Így előfordulhat, hogy (ha az eszköz is támogatja), akkor intraband CA van (B1+B1).
[ Szerkesztve ]
-
donjohnson
addikt
válasz DarkByte #83356 üzenetére
úgy tudod kideríteni, hogy először b1 only-ra rakod, aztán b3 only-ra. leméred egyenként speedtest-en. aztán átrakod b1+b3-ra és úgy is mérsz sebességet. ha több mint egyenként mérve, akkor működik. ilyenkor nem veszi mellé a b20-at, mert kizártad a scripttel. ha pár óra múlva elmászik, arra nincs garancia, mert nem tartja meg örökké a script (ezért jobb ha firmware-ben állíthatóak a sávok).
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
DarkByte
addikt
válasz Marcsello31 #83361 üzenetére
Mármint B535-höz? Mert a videóban B818-at mutat.
Többieknek köszi a válaszokat! Igazából most jól működik, piszkálni nem akarom. Inkább csak kíváncsi voltam hogyan lehet belőle több infót kinyerni ha érdekel.
donjohnson: a MioNonno script-el átállítás perzisztens, újraindítás után is megmarad nekem.
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz DarkByte #83362 üzenetére
Szia Ment üzenet, az valóban b818ashoz van, de ha találok egy neked valót megosztom.
Ha pénzed és időd van rá, kicsit jobban körül kéne nézni ebben a témában, és olyan routert szerezni amire fel megy az okos szoftver. Nekem szerencsém van a saját routeremmel, mert nagyon fürge, pár másodperc telik el és azonnal újra csatlakozik, nincs csatlakozási problémája, automatikus az egész. -
DarkByte
addikt
válasz Marcsello31 #83363 üzenetére
Alapvetően nincs vele problémám. Mondjuk következőleg lehet megpróbálkozom egy Mikrotik router-t kombinálni valami külső 4G/5G modemmel, mert saját magamnak a kábeles nethez ilyet használok és bár elsőre kicsit émelyítő sok opció van rajta, ezt tényleg úgy szabja testre magának az ember ahogy nem szégyenli. És a modem kezelése is látszólag rengeteg mindent megenged.
-
pcnet
addikt
Sziasztok!
Vodafonenál létezik multisim szolgáltatás, mint a Telekomnál? Ha igen, mennyibe kerül havonta?
Köszi!
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
G48
senior tag
Mennyire gyakori hogy feltörik a myvodafone fiókod és szolgáltatásokat rendelnek?
-
addikt
Az attól függ mit szeretnél, ha egy SIM kártya mellé még egy kártyát ugyanazzal a számmal, olyan nincs. Ha egy meglevő dijcsomag adatmennyiségét szeretnéd egy másik kártyával megosztva használni az lehetséges/ pld tabletbe tennéd a másik kártyát külön előfizetés nélkül./
"Aki ad,az nyer"
-
pcnet
addikt
válasz Daffni2 #83369 üzenetére
A másodikat. Van egy MobileJunior csomagom 10 giga nettel.A fő telefonom iPhone, abban van a kártya, de egy játék miatt androidhoz is vagyok kötve és az androidos telefonba is kellene egy kártya. De az iPhoneban lévő Vodás előfizetésre rá rohad a net, ezért nem szeretnék az androidosba is még plusz egy előfizetést vagy feltöltős netet, inkább a MobileJunior 10 gigájából csippentenék le az androidos telónak is. Wifi megosztás bonyi, meg csak kinyírnám az iPhone alksiját. Olcsóbban jönne ki egy “multisim” vagy bárhogy is hívja a Voda. Tényleg, mi ennek a pontos neve? Holnap bekocogok Voda üzletbe, mit mondjak, mi is ennek a neve pontosan? És mennyibe fájna havonta?
köszi!
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
Sanyi.mTs
addikt
Van két feltöltős kártyám. Kb egy időpontra szeretném hozni az adategyeztetési időpontjaikat. Pár év és sikerül.
Most kaptam emailes értesítést az egyik adategyeztetésre, (androidos) app-ban
- hol lehet ezt megcsinálni? emailben írták
- hol tudom megnézni az adott számhoz tartozó adategyeztetési határidőt? mert a szolgáltatást (mobil számot) kiválasztva, csak az egyenleg- és a tuti100+ 100MB-os internet felhasználási idejét látom csak (a főoldalon). -
ledgeri
nagyúr
válasz Sanyi.mTs #83373 üzenetére
A rendelkezésre álló 90 napos egyeztetési ablakkal játszhatsz(esetleg még van utána 60 nap, amivel túlhúzhatnád, de az idő alatt biztos, hogy nem lesznek elérhetőek, és az egyenleg megmaradás is kérdéses).
Sajna ilyen szempontból nem egy Telekom
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Takato
csendes tag
Sziasztok! Rendeltem egy voda sim kártyát ami sikeresen megérkezett, regisztráltam myvodafone fiókba, de a következő problémával fogad az alkalmazás "szerverhiba" ilyenkor mit tudok tenni?
-
zzola
titán
válasz SztiviVander #83379 üzenetére
Nincsen.
-
alba-regia
aktív tag
TUTI 100+-ban ha időközben elfogy a 3x5GB adat, rendelhető hozzá pl. egyszeri 5GB? Úgy értem, hogy a 3x5GB következő havi megújulását ez nem befolyásolja?
Előre is köszönöm! -
4Grider
nagyúr
válasz alba-regia #83384 üzenetére
Amíg nem mondod le, vagy nem jár le, a megújulása mindig 30 naponként lesz.
-
zzola
titán
válasz alba-regia #83384 üzenetére
Igen. Minden adat opcióból egyszerre 1 lehet aktív.
-
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Mindenkinél rövidebb lett a befizetési határidő?
Eddig 10. volt a legkorábbi (fizetés nap) .
Ma jött a számla és 7. a határidő. 🤬 -
mrlujoak
veterán
válasz Zsocy155 #83387 üzenetére
Volt régebben is - és nem csak vodafone-nál - hogy kicsit furcsán számláztak...
Egy-két esetben még érthető is (elszámolószámla, átírás...) viszont volt, hogy egy naptári hónapon belül két normál számla is érkezett.Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
snooze
veterán
-
snooze
veterán
válasz Marcsello31 #83394 üzenetére
jahh..pedig nem nagy dolog,nálam mindig ugyanazt az összeget kell ráirni 2490ft..netactive 50 adatkártya..de náluk ez is tiz nap..🤔🤔😀😀😀
GO Gunners!!!
-
PLaci58
addikt
válasz Marcsello31 #83390 üzenetére
Egyszer megpróbáltam a villanyszámlákat excelbe beírkálni. Megcsináltam a 12 sort a 12 hónapnak és év végére nem fért bele 😀 Feladtam. A villanyórát úgy sem tudják előrébb tekerni az éves elszámoláshoz 😀
[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Marcsello31
őstag
Ez ismerős, szerintem túl vannak terhelve alapból, nekem is be tellett egy kis időbe mire fogadták a hívást.
Az excel táblázat az genyó tud lenni, volt olyan melóm ahol kötelező volt adminisztrálni mindenről.
tuti hogy a vodánál izzanak a vonalak, csak hát erről mi nem tudunk vagy tippeljük.
snooze : a tied még nem is nagy összeg, mihez képest. Mi lehet azokkal akik összekapcsolt szolgáltatásokat használtak eddig?!.
Mi is vergődünk a villanyszámla leolvasással de ez van, Majd lagzi lajcsi leénekli mégegyszer _vicceltem_[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz SztiviVander #83392 üzenetére
Feltöltősöknek is van számla, amit a feltöltés után állítanak ki, csak értelem szerűen ott utólag nem kell fizetni...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest