Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gerner1

    veterán

    válasz bl4ze #54073 üzenetére

    Nagy valószínűséggel, a hívott fél fallback miatti hívásbentragadása okozza a gondot. Mivel Te VoLTE -n vagy, így amikor (és ahol) az aktív, a te oldaladon nincsen fallback 4G-ről ⇒3G, vagy ⇒2G -re (is).

    VoLTE nélkül ugyanis, minden készülék visszalép 4G -ről (ez a fallback) előbb 3G -re, majd 2G -re ha nem talál megfelelő 3G -t, vagy azon (3G) éppen forgalomelterelés van másik toronyra, vagy az, az adott időpontban az túlterheltség miatt továbbirányítja, stb,stb...

    A leghatékonyabban úgy lehet védekezni ellene, ha a készüléket úgy állítom be (leírásod alapján nem a tiédet…) , hogy 3G/2G automatikuson van a hálózatválasztás, ezzel a 4G -t kizárva. Így max 1 szintet (3G -ről ⇒2G -re= 1szint) léptetheti vissza a rendszer, amelynek kevesebb az időigénye, így a hívásfelépülés még nagyobb sansszal belefér a központban beállított speckóba.

    Mivel a leírásod alapján, a hívás másik hálózatba történik, így a hívásfelépülés akkor is többletidőt igényel, ha a hívott fél a másik hálózaton szintén VoLTE -s a szolgáltatójánál, és az adott időpontban és helyen mindketten aktívan tudjátok használni a VoLTE -t.

    A fallback idejét nagyban befolyásolja még, az adott földrajzi helyen elérhető térerő is. Gyengébb 4G -ről egy gyenge 3G térerő első körben= halmozottan hosszabb idő, és ha még ez után 2G -re is le kell váltani, az már kifuthat a központban beállított időkorlátból.

    Egyébként a két "T" -nek, az országosan elérhető 3G lefedettsége messze gyengébb, mint a vodáé…
    Visszakanyarodva az első mondathoz, amennyiben olyan helyen vagy, ahol a voda VoLTE nem működik (bizony akad ilyen, még itt a fővárosban is..), akkor a Te készüléked is fallback -ket hajt végre (tehát hiába vagy VoLTE -s...), ami értelemszerűen növeli az időt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák