- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpongyaBob
veterán
Az megtudja nekem mondani valaki, hogy szerződés hosszabbítás létezik-e még bonusz szimpla tarifacsomagok esetén? Szeretnék kedvezményesen készüléket vásárolni, de van egy olyan sejtésem, hogy ezt csak tarifacsomag váltással lehetséges. Nincs hűségidőm.
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
MODERÁTOR
-
eami
veterán
-
Rick4
félisten
Persze, meg azt is vágom, hogy Türkmenisztában 3Ft a benzin literje. Csak épp irreveláns, hogy máshol mi van, ezért erről is felesleges beszélgetni, példának, összehasonltási alapnak se lesz jó.... Én már 2004 óta vodás vagyok, (azt már nem is mondom, hogy anno eladói kódom is volt, mikor beindult az előfizetéses szerződések értékesítése, én voltam a városban a első ember, meg nyomtam ezerrel a nagy kapszulás vitamaxos telókat..de ez régi történet, még valamikor a 2000-es évek nagyon elején lehetett, fogadok, itt senki se látott olyat) de mint említettem emellett a fix sim mellett volt/van több céges előfizunk is ennek ellenére sose volt szempont a döntésben a készülékár. Ha kellett valamelyik, legtöbbször megvettem kártyafüggetlen, magyar gyári garanciával máshol.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
fo_di
őstag
mit tudtok, a vodafonnál a számla fordulónapja központilag rögzített, vagy a megvétel/aktiválás napja lesz? lehet ezen változtatni adott esetben? (van külön költsége?)
-
joysefke
veterán
Sziasztok tele van a tököm ezzel a szarral, help kéne!
Vodafone mobilnetem van, amit egy kifüggetlenített ZTEs modemmel használok PCn és laptopon.
Csatlakozáshoz egy Telekomos brandolású ZTE connection Manager nevű programot használok.Beállítások:
Dial Nr: *99#
Use the following APN: standardnet.vodafone.net
PDP Type: IP
Authentication Mode: CHAPÉs a problémám:
Olyan hihetetlenül és észveszejtően megbízhatatlan és többségében lassú a mobilinternet, mint már rég nem volt (BP 6. ker).:
- Gyakran magától bontódik a kapcsolat
- Nem tudok megnézni egy videót, mert szaggat, megáll stb.
- Még a torrent is megbízhatatlan rajta, pedig az egy abszolút robosztus protokol.
- Gyakran nem tölti be a weboldalakat, vagy csak félig tölti be őket,
- esetleg a képeknek csak a felét tölti le.Nem tudom, hogy mi van ezzel a vacakkal, kéne 1-2 tipp, mit csináljak mert tele van a hócipőm.
MTU size lehet esetleg a probléma?
J.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz joysefke #22907 üzenetére
1. próbáld meg másik gépen.
2. próbáld meg másik stickkel
3. független modemet ne vezérelj brandelt szofttal
4. ha nem oldódik meg, gyere vissza, és kezdd el szidni a vodát, mert biztosan a hálózat rossz. .49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
berbatov2
senior tag
Érthetetlen hogy miért kell védeni bármelyik szolgáltatót is? Mind pofátlanul és indokolatlanul drága, akár telefon árakról akár tarifákról van szó. Nekem is volt kapszulás Ericsson nagy antennával, de ezt nem értem hogy jön ide.
A benzináras példád meg egyszerű csúsztatás.
Inkább mondanám a Digi-t ami a piacra lépésével kb harmadára nyomta le az addig csendes kartellező szolgáltatók által diktált árakat. Érdekes a többi is igazodott a csökkentett árakhoz és mégsem mennek tönkre sőt!
Mi elégedetlenkedők ezt látjuk pofátlannak és ezért várunk egy esetleges 4. szolgáltatóra. -
-
solarix45
senior tag
Most gondolkodom Vodára váltáson, az egyik, ami miatt hezitálok a 9.6kbps.
Használható ez bármire is? Jelenleg a Telenor 32kbps-re korlátoz, amivel mobilos oldalak simán bejnnek (nagyobb képek kimaradnak ugyan). Chat és e-mailezés simán megy Androidon.Van valakinek tapasztalata, hogy mennyire lesz használhatatlan a net a korlátozás után?
-
berbatov2
senior tag
-
Rick4
félisten
válasz berbatov2 #22910 üzenetére
Láthatod, sz@r érvrendszer, sz@r példa, másoknak se tetszett amit írtál. Szimplán csak nem érted azt amit írtam.
Mi a pofátlanul drága? a voda? Neked lehet, nekem nem az. Háromféle simem van, egy red, amin ugye 14K-ért van 2GB net, és emellett legalább 35-40K értékű telefonhívást bonyolítok. Valamelyik nap az is belefért, hogy kellett egy kis 500Ft-os ventillátor, és Pestre menet a párom nézte a neten, hol tudnánk ilyet venni, kb 40 perc teleofnálás után lett meg, máshol számolj már, mennyit kellett volna fizetnem az információért, itt meg ingyen volt. Van egy vitamax duo-m, amire a más mobilhálózatról érkező hívások után 10Ft-ot kapok percenként, ez rendszeresen, minden hónapban jóváíródik, ezzel a havi 4-8 ezres plusszal annyi a dolgom, hogy le kell beszéljem, ergo akármennyit beszélek, nem nagyon kell töltenem, mondjuk feltöltöm 4-5 havonta 3 ezressel, és mégis van rajta bőven, most is 11 ezerrel kezdtem a hónapot, még jön 4-5, van rajta 16, ezt is el kell dumálnom, d eugye ott van a red is... Van még egy flottás sim, mindig, mindenhova 9Ft+áfa, nincs telekomadó, 2500Ft-ból 1500Ft lebeszélhető. Mutass s két másiknál legalább egyet, nem kell három, csak a lényeg, hogy kevesebbért többet adjanak, és már megyek is át. Ha nem tudsz, a minimum az, hogy bocsánatot kérsz, mert nem értetted amit a tények is igazolnak....
Ja, és én a telefonálással pénzt keresek, szóval ha kifizetek 20 ezret egy hónapban telefonra, és keresek 800K-t, az nekem nem rossz hanem jó. Hogy Te olyan ember vagy, aki csak xarosbödönbe tud nyúlni a sok pénzesbödön mellett, és nem vagy elégedett se az életeddel, se a telefonszolgáltatódnál, ennek ellenére mégis itt vagy, az legyen a Te bajod. Szóval erről ennyit.[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
solarix45
senior tag
válasz SpongyaBob #22914 üzenetére
És mondjuk a ph! mobilos oldalát be lehet hozni vele?
-
joysefke
veterán
Igen, mindképt gépen ugyanazt a szoftvert használom. Mértem az MTU-t, a ping 1472Byte-al átmegy, tehát az 1500-as MTU nem lehetne probléma. Van esetleg még valami overhead a modemes csatlakozás miatt a 28 byte-os ethernet+IGMP mellett?
Mind1 most éppen le vagyok korlátozva, nem nagyon tudok próbálkozni sem
üdv
J. -
berbatov2
senior tag
Láthatod, sz@r érvrendszer, sz@r példa, másoknak se tetszett amit írtál. Szimplán csak nem érted azt amit írtam.
Pont még Mukibucinak, aki már ide is többször leírta mennyire túlárazott az összes szolgáltató, minden tekintetben.
Az is kiderül, hogy elbeszélünk egymás mellett. Te azt mondod mennyire jól jársz a voda csomagjaiddal és ezt nem is vitatja senki én is gondolkozom rajta, mert 15-20k közötti telefonszámlám van. Én meg azt,hogy mennyivel drágábban ad itthon minden szolgáltató mind telefont mind tarifát. Nézd csak: Uk iphone 5 az itthoni olcsóbb red tarifával ingyen, és itt a magyar vodás ugyanazzal a tarifával és árral (350 Ft/GBP) 100k-ért.
Amúgy köszönöm szépen teljesen elégedett vagyok az életemmel, 20-as éveim végén járok, képzeld van két jó állásom amivel közel sem keresek 800k-t de nem panaszkodom, idén nősültem és nemsokára beköltözöm a két éve épülő házunkba...., de felhívnám a figyelmedet, hogy ez egy szakmai fórum, szakmai topicja ha nem tűnt volna fel a több ezer hozzászólásod alatt. Ide nem azért jön az ember hogy futassa magát és, hogy a másikat sértegesse. A többi jelzőt amit leírnék veled kapcsolatban azt a fórum szabályai miatt nem teszem meg.
-
Rick4
félisten
válasz berbatov2 #22919 üzenetére
Én nem sértegettelek, szimplán csak próbáltam reális magyarázatot találni arra, hogy miért kevered a magyar árképzésbe bele, hogy az angoloknál mennyi egy telefon. Hoztam példát, érdekes, arra nem reagáltál... Neked fáj, hogy egy iphone ennyi? Ez egy szakmai fórum, érzelmeket ne keverj bele, vannak észérvek, azokkal kellene számolni. Neked is írom, piacgazdaság van, ha az iphone 5Ft, és senkinek se kell, előbb utóbb 4Ft-ra fogják leárazni, nem?
Akinek egy ilyen divatcucc kell, és eleve elgondolkodik egy hype-ra éülő duplaáras termék vásárlásán, azt nem tudom sajnálni. A voda meg mint írtam, nem szeretetszolgálat, ha neked ingyen adják az iphone-t, nekem emelni fopgnak a percdíjon, szóval jól van ez így ahogy van...Mint írtam, engem nem érdekel a voda telefon árképzése, ugyanis nem veszek tőlük telefont. Ellenben sok más szolgáltatást igen, amivel elégedett vagyok. Ha ez egy szakmai fórum, érvekkel megtámogatva leírhatom a tapasztalataimat és a véleményemet, ugye?
-
berbatov2
senior tag
Én értem a te példádat, de ezt le is írtam, de amíg csak a magadét mondod és nem vagy képes más álláspontját megérteni addig ez a vita meddő lesz. Térjünk erre vissza ha valóban piacgazdaság lesz a telkomm. cégeknél ( 4. 5. szolgáltató) és nem csendes kartell.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz berbatov2 #22922 üzenetére
A csendes kartell megállapításával egyetértek, csak a másik, hogy nem vagyok az elszenvedője, bár ha itthon is 1Ft lenne egy valóban jó készülék, akkor rabságba verném magam. Mivel egész más árképzést használnak, nem foglalkozom vele sok éve. Mondjuk érdemes lenne statisztikákat keresni, máshol hány előfizetőre hány szolgáltató jut, és a minimálbért kihagyva megnézni, milyen költséggel lehet ott telefonálni. Mondjuk az én nulla forintos percdíjamnál úgyse tudnak jobbat. Majd megjön az első számla, számolok hogy mennyire érte meg, de gyanítom nagyon, mivel nem nonstop telefonálok, hanem a dolgomat intézem, saccra 3-4Ft körül lehet a végösszeg osztva a lebeszélt percekkel. Ez meg jó, mást nem várok.
-
HaZsolt
őstag
Az új Matrix tarifánál ha túlléped a netcsomagban foglalt adatot mennyire csökkentik a sebességet? Azért érdekelne mert váltanék tarifát (még surfről) de ha maradt a lekorlátozott net sebesség akkor még egy ideig hagyom.
-
zambi
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne a szituáció.Van egy vodás telefon, amit valószínűleg előfizetéssel vettek.Most fog visszaválaszolni, hogy előfizetéses, vagy feltöltőkártyás.A feltöltőkártyás lenne az igazi.Mivel az ki van fizetve, ha számlával tudja igazolni.Viszont, ha előfizetéses, akkor azt tudom hogy a Vodafone nem fizetés esetén letiltja a sim kártyát.De mi a helyzet magával a telefonnal,IMEI számmal.Mert pl a Telenor, és különös tekintettel a T-Mobile azt is szereti tiltani.Adás-vételit íratok vele.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Mióta vodafone-os SIM van a telóban, azóta sok SMS--t 2x kapok meg, nem mindet, de 3-ból 2 db 2x jön. Ez mi miatt lehet? Anno telenornál ilyen nem volt...
Köszi: RR
═════════════════════════════════════════
-
gigabank
csendes tag
Üdv!
Okostelefont vennék használtan magánszemélytől adásvételi szerződéssel. Mit írjak bele?
Mi a lényeg? Nem tudhatom, hogy a mobil hűségidőre lett-e véve? Ha az eredeti tulaj nem fizeti a havi számlát, letiltják a mobilt.
Ezt kiküszöbölendő, olyan adásvételit akarnék írni, amiben az eladó kijelenti, hogya) fizeti továbbra is a tarifát, hűségidőt
vagy
b) a mobil nem részletre lett véve, így letiltás nem is történhetSegítenétek megfogalmazni?
Köszönöm
-
Rick4
félisten
Redes net Veszprém határában, egy bevásárlócentrum parkolójában:
-
Jacak
senior tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,h. ha vodás előfizus v.ok,és nem részletfizetésre vettem a telót,de vmikor esetleg megszorulnék,nem tudnám fizetni tovább a havidíjat,előbb-utóbb letiltják-e a telóm IMEI--jét is,v. csak a SIM-karit? Tehát,ha kilőnek,és nem tudnék másik telt venni,csak egy vitamaxos SIM-et,azzal ugyanúgy használhatnám utána az előtte előfizuval vett(24 hónap hűségnyilatkozatra) telót?Bocs,de nem tudtam követni az eddigi hsz.-eket,ha esetleg volt már ilyen kérdés.Előre is köszönöm,ha vki válaszol!
• I'll be back •
-
MODERÁTOR
a régi surf csomagokban 9,6 / 9,6, a matrix csomagokban pedig 16 / 16 kilobit/sec a lassítás mértéke
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
enginev3.0
félisten
Ha vodafonos vagyok (vitamax) akkor tudok más mobilnetet is használni telefonon, vodás kártyával? Mert vodánál elég vicces árak vannak...
pl upc, digi, bármiVagy meg lehet azt valahogy oldani, hogy feltöltőkártyás maradjak. Rendelek 100mb internetet vicces 1000ft-ért, és ha elfogy akkor ne kapcsolják ki hanem csak lassítsák le
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
MODERÁTOR
válasz enginev3.0 #22941 üzenetére
érdekes felvetés, szerintem magad se gondoltad komolyan
nem
-
RootRulez
félisten
válasz mukibuci #22940 üzenetére
Akkor nem itt van a haliba?
Köszi az infót, de még jó ideig boldogan elleszek a DEFY-vel.
Viszont nem tudod, mikor kaphatok 500MB-os netcsomagot ehhez az üzleti 4-es csomaghoz? Tartalmaz egy 200MB-os netet, de ennyi. Nem lehet mást választani hozzá, max lehetne külön előfizetni pl egy 500MB-osra, de a 700MB meg már sok lenne.
De elvileg lesz majd választható 500MB/1GB-os-os opció is a 200MB helyett...
═════════════════════════════════════════
-
enginev3.0
félisten
válasz mukibuci #22942 üzenetére
Úgy gondoltam hogy ne kapcsolják ki, hogy mondjuk elsején megrendelem, elfogy pl 25.-én a 100mb és nem kapcsolják ki, hanem csak lassítják, elsején amikor újra levonják az 1000ft-ot ismét kezdődik minden előről
Nem arra gondoltam hogy egyszer megrendelem és mindig lesz netem
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
MODERÁTOR
válasz enginev3.0 #22946 üzenetére
nincs ilyenre lehetőség, csak plusz adatot tudsz venni, ha elfogyott a 100 mega, a netinfo oldalon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Eladó HIBÁS (lásd kép, olvasd el a leírást) LG 42LF652V Full HD IPS smart tv
- Wesem kiegészítő halogén fényszóró, lámpa H3 55W , autóhoz vagy egyéb járműhöz.
- Asus H170 Pro Gaming MBO, I5-6400 CPU, 8GB RAM, Kingston 120GB SSD
- Új Bontatlan! iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium 27%Áfás számla! + Beszámítás
- Gamer asztal
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest