- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
válasz Hi!King #4300 üzenetére
Ugyanígy vagyok vele - egyszer voltam a Tátrában nyáron, elég is volt. Millió ember, tömeg, erdő a turistautak mentén összeszarva... oda jár egész Kelet-közép EU, és hát finoman szólva nem a skandináv túraetika jellemző.
Inkább bármelyik random csúcs az Alpokban - nekjem mondjuk kényelmesebb is, közelebb is van Bécsből, pláne hogy Ausztriában ingyen vonatozom.
Bár most rákaptam a sátrazásra, na ahhoz merg Ausztria pont nem jó terep, csak sörszagú autós kempingek vannak mindenhol, az egész országban alig lehet valahol legálisan egy éjszakára a természetben sátrazni. Ahol meg lehet, ott is erősen korlátozott (erdőhatár felett -> víz nem lesz, lesz viszont jó eséllyel hideg, meg szél)
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Orgi
addikt
Én elég gyakran járok a Magas-Tátrába és mondjuk a július-augusztus kivételével nem vészes a dolog, nyilván hétvégén millióan vannak, de hétköznap más a helyzet. Oké, a két nyári hónap ott is lehet több ember, de téli zárlat alatt is elég sok helyre lehet menni és akkor sem vészes, meg most hogy elkezdődött a suli, most hétköznap sem. Ez a 2 nyári hónap az, amikor igazán tömeg van, de ilyenkor azért máshol is akad, nézzetek meg egy Glavoi rétet a Pádison pl...
[ Szerkesztve ]
-
forceberg
veterán
Engem a Tátra csúcsaira felmenőknél sokkal jobban idegesítenek a felvonók felső állomásaiknál hüttéző, esetleg a hütték körül sétálgatók Ausztriában. + a nevesebb helyek ott is éppúgy túl vannak töltve, ahogy az olaszoknál is. Nyáron/szezonban ez ilyen.
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Hi!King
őstag
Utojára zárlaton kívül a Kapor-csúcson voltunk 2019-ben, és akkor hétvégén millionyian voltak, a Kapor-csúcs felé még elviselhetőség határain belül volt az út nagy részén, kivéve a Rysyvel közös szakaszon és a csúcsközelben, mert ott brutális volt a tömeg, csúcsközelben veszélyes is volt hogy sokan voltak, egy nagyobb kő gurult is, de szerencsére nem talált el senkit. A Rysy tömeget meg távolról láttuk, az olyan volt mint ezen a videón.
A téli zárlat alatt meg a Magas-Tátrában eléggé korlátozott hová lehet menni, a Téry-ház, Zbojnicka amik érdekes túrák, pihenőnapon Zöld-tavi ház, meg lehet a Magistrale egyes szakaszain menni, de más Ostrava is téli zárlatos lett. És Téry házhoz azért olyankor is tömegesen mennek, nem annyira durva mint nyáron, na de azért nekem már az is sok. Ráadásul sok magyar túraszervező cég visz oda 30-40 olyan embert, akik életükben nem túráztak nyáron sem, egyetlen vezetővel, nem oda való cipővel, jellemzően meg még hómacskát sem visznek.
Egyébként más szlovákiai hegységekben is van tömeg, de azért leszámítva egy-két gócpontot, ennyira nem.
Igen, hétköznap jobb, de hétköznap azért, mert kevesebb ember ér rá, de mi is kevesebbszer érünk rá. Viszont amikor ráérünk, akkor gyakrabban megyünk távolabbra, mint a Magas-Tátra.
@forceberg
Azok az emberek engem is jobban idegesítenek, de a Tátrában ők is ott vannak. A túraútvonalak viszont osztrákoknál és olaszoknál messze nincsenek annyira tele, mint a Magas-Tátrában, nyilván azért mert sokkal több van belőle. Egyszer voltunk a Drei Zinnennél, és tettünk egy egész napos kört, leszámítva a parkoló közelét és a Paternkofel csúcsközelét, ahol volt némi sorbanállás, azért sokkal szellősebb volt a Tátránál. Ausztriában meg a felvonók közelségét leszámítva sehol sem futottam a Tátráét akár megközelítő tömegbe, még a Rax felvonó és az Ottohaus közötti csorda is szellősebb.Szerk.:
A hétvégén Grosser Buchsteinen voltunk, ami közepesen ismert hegy Ausztriában, de ott van egy normálút ami gyaloglós, egy-két helyen láncos, van egy klettersteig meg jópár mászóút, de mindegyik a Buchsteinhaustól indul (a másik irányból is lehet, de onnan kevesen mennek), így van egy közös szakasza. Mi hajnalban indultunk a háztól és másztunk, de a mászóúttól jó rálátásunk volt az ösvényre a Buchsteinhaus fölött, nagyon szellősen, néha-néha ment pár ember, a csúcson épp nem volt senki, 5 perccel előttünk távozott pár ember, meg 10 perc után jött még egy-két ember. Lefelé a normálúton még láttunk összesen 4-5 embert. Egyébként normálúton vagy klettersteigen egy nap megjárható hegyről van szó, szóval nem a ház kapacitása a korlát.Nos, ez teljesen átlagos túra Ausztriában, mivel szeretjük a kevésbé felkapott hegyeket, ennél kihaltabb élményeink vannak legtöbbször vagy max. ilyen, néha népszerűbb helyeken tömeg van, de közel sem akkora mint a Tátrában.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz j.bravo #4299 üzenetére
Ezt a megoldást ismerem, annó Tokajnál mi is ilyenben tároltuk a cuccainkat, de nincs padlás ahol ilyesmit tároljak , a linkelt cucc ezért, jó, mert lapos, bárhol elfér, közel nulla helyet foglal.
Mi tavaly a tapolcai kifolyótól induló pár órás kenutúrára kaptunk ilyeneket a túraszervezőktől, de nem emlékszem mekkora űrtartalmúak voltak, ezért érdeklődtem itt, hátha...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Horec
tag
QUECHUA Túrahátizsák, rolltop, 22 literes - MH500 Light
Erről a zsákról van tapasztalat?
Egynapos 30-50km túrázáshoz keresek hátizsákot.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Én ennyiért elkerülném messzire, főleg ha nyáron is használnád és izzadni is szoktál. Hasonló áron már van normális márkától fémvázas hálós hátú, ami kb. ég és föld, sokkal jobban szellőzik: [link] . Vagy ha hozzádobsz még egy picit, akár Deuter AC Lite-ot is kaphatsz, ami szintén hálós. Osprey Syncro lenne a szupertuti szvsz, de az azért már sokkal drágább és a linkeltek sem rosszak, nagyon nem.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Horec
tag
Köszi a választ.
Szoktam izzadni tetőtöl talpig rendesen, úgyhogy mindenképp egy jobban szellőző típus kell.
A linkelt vaude egy ezressel még olcsóbb is amazon.de-n, a deuter meg 5ezerrel drágább.
Kicsit még dilemázzok melyik legyen, egyelőre 30nál többet nem költenék.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Ha nagyon spórolni akarnál és használt is játszik, vagy új, garancia nélkül, szerintem Vinteden is érdemes szétnézni . Én is adtam el majdnem makulátlan Dynafit-et és nemrég 3 új hálós Vaude-t is láttam 12k-ért. Természetesen az ilyen extra jó vételeket nagyon hamar elviszik.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Alg
veterán
Akit esetleg érdekel: Német amazonon a govee BT-os hőmérő/páratartalom mérőre van 35% kupon egy db, 40% két db esetén. Két darabnál valami 11EUR-re jön ki darabja. Nagyobb mint a Tempe, de mér páratartalmat is és menti automatikusan saját appjába, nem csak mikor tracking van. Rendeltem kettőt, érdekes lesz összehasonlítani a sátrazáskor a külső vs. belső páratartalmat/hőmérsékletet.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Zsmester89
őstag
Sziasztok!
Guido bányban járt valaki? Vannak különböző csomagok, a 10+ korosztályosban azt írja, hogy erőnlétet igénylő...ez mit takarhat? Menni kell, vagy kúszni? Mennyire szűk, stb...
(Csak, mert foglalni kell a jegyeket)[ Szerkesztve ]
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
evilskati
aktív tag
Nem tudom volt-e már roll-top-os hátizsákod, de magamból kiindulva, ha az izzadás miatt sokat kell öltözködni, és a ruhák a hátizsákban vannak, akkor nem lesz praktikus és gyors a pakolás.
Nekem ugyan nem roll-top-os van, hanem zsákos (?), felül madzaggal összehúzható, amire aztán ráhajlik egy kis zsebes rész, amin van egy csat, ezzel hozzácsatolható az alsó részhez, mint jjeah utolsó linkjén szereplő. Mindig szívás, ha valamit elő kell venni a táska aljáról, mert minden felette lévő cuccot ki kell pakolni, majd vissza.Következő hátizsákom emiatt tuti inkább valamilyen nagy cipzárral rendelkező, széles szájú valami lesz.
-
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Ugyan én nem szoktam túrázni csak nagyon ritkán, viszont évek óta túra cipőt hordok, mert a munkám miatt sokat kell zúzott kövön járni illetve napi 3x kutyát setáltatok esőben hóban fagyban, egész évben nagyja részt ebbe a cipőben járok.
Vagy 4 garnitúra Quechua MH500 - at elhasználtam, de tavasszal már az új széria volt és a boltban is szörnyű volt felvéve.
Vettem egy másikat de az meg beázik.
Fontos, hogy vízálló legyen, és egész évben használható legyen.
Árban 30-40k körül gondoltam. -
jjeahh
nagyúr
válasz flegga92 #4317 üzenetére
Ennyiért simán kapsz Merrell, Keen túracipőt, csak arra figyelj legyen valamilyen vízálló membrán benne. De ha nem túl sürgős, várnék egy leárazott Lowa cipőre, pl. Sirkos Evo GTX Lo, Renegade GTX Lo stb, én évente 3-4x is látok ilyeneket féláron és óriási a különbség a többi felsorolthoz képest. Oké, ez csak egy cipő, de nem tudom mennyi idő alatt használtál el 4 Quechuát, mégis kb. biztos vagyok benne, hogy Lowából ezalatt még egyet sem sikerült volna tönkretenni. Ez csak személyes vélemény, de szerintem:
Amiket kerülj, ha fontos szempont a tartósság: Salomon, Columbia, Terrex. Ugyanakkor ha nem gáz, ha 1-2 évente levedlesz egyet, a Salomonok gyakran kiemelkedően kényelmesek tudnak lenni.
Ami ár/érték arányban általában jó, de a nagyoktól minőségben elmarad: Merrell, Keen
Amit érdemes akciósan vadászni, mert teljes áron drága, de általában top minőség: Lowa, (állítólag) La Sportiva, Kayland, Meindl, Hanwag... többek között. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
-
flegga92
senior tag
Kb 1,5 évet bírt, de minden nap hordtam. Ár érték arányban jó volt, mert azt hiszem a legutolsót 18k körül vettem. Egy ilyen áru utcai sportcipőt a zúzott kő kb 3 hónap alatt megevett.
Sajnos sürgős lett a vásárlás, mert a mostanit fél éve vettem, eső pedig nem nagyon volt. De tegnap a szakadó esőben 10 perc séta után tocsogott belül...
Köszönöm az ajánlásokat utána nézek! -
jjeahh
nagyúr
válasz flegga92 #4319 üzenetére
Esetleg átmenetileg megoldhatja a problémát a Nikwax membrán újraaktiváló szettje, de nem mindenkinél működik. Cserébe több membrános cuccot is kezelhetsz vele. Plusz valamilyen impregnáló spray, de sajnos azok gyakran nem igazán működnek. Nekem most a Bama vált be. Bama nélkül (Scarpa) vs Bamával (Lomer):
Haverom a Scapraban teljesen elázott ezen a túrán, az én lábam száraz maradt. Szvsz akkor is érdemes impregnálót felvinni a cipőre, ha nélküle is működik a membránja.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Üdv!
Ide is beraknám.
Van nekem egy ilyen HH kabátom (csak egy régebbi modell), akkor még az rendszerről vettem anno akciósan 22-23k-ért. Már első mosásnál is speckó mosószerrel mostam ki és folyékony mosószerrel, de egyáltalán nem maradt, lett vízálló: [link]
Mi lehet a gond? Majd megpróbálom még egyszer kimosni vele, de sok reményt nem fűzők hozzá. -
Alg
veterán
Ez eredetileg sem volt vízálló, csak vízlepergető (bevonatos). Utóbbin a Nikwax TX Direct tud segíteni, én a mosógépes verziót használom (van spricnis is), nálam bevált soft/hardshellek vízlepergető bevonatának felújítására.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz flegga92 #4317 üzenetére
Nem elsősorban túrázásra, hanem kutyázásra, madarászásra, vadkeresésre ezt használom, nekem nagyon bevált. Mikor elengedi az oldalán a varrás (használatfüggő, 2 év, másfél év), akkor megveszem a következő ugyanilyet. [link]
Idén lehet, hogy kipróbálok egy drágábbat a gyártótól, nagyon beváltak a cuccaik. -
hatala
tag
Sziasztok!
Október végén, november elején gondoltam hogy mennénk gyerekekkel a Plitvicei tavakhoz 2 napra. Őszi szünetben.
Az lenne a kérdésem, ebben az időszakban mennyire lehet ott sok látogató, és mennyire esős már úgy általában? Ajánlott ebben az időszakban menni? Bármi tanácsot szívesen veszek ezzel kapcsolatban.
Köszi! -
Orgi
addikt
Helló, én nyáron voltam ugyan most, de igazából tervezek egy őszit vagy télit is. Én Rastokéban (a vizimalmok városa) szálltam meg, ez utazás napjának végén még egy 2-3 órás látnivalót kíván, pont jó és fél óra onnan Plitvice.
Jegyet Plitvicére előre kell neten venni, ősszel már fél áron van, itt:
[link]
2 nagy parkolója van, mindegy melyiket választod, de csak ott tudsz bemenni, 1-es bejárat 1-es parkoló, 2-es 2-es értelemszerűen. Mindenki az egyesbe megy, ez nyáron gond, én a kettesben voltam. Kicsit kaotikus, kis beton placc után (kb reggel 8-kor már teli) az erdőben kanyargó keskeny utak mellett parkolsz össze-vissza, színkódos területekre van osztva a parkoló.
Javaslom előre kicsit megtervezni a dolgot, mert én 7 órát voltam bent, nagy a terület, ha a legfontosabbakat akarod végig járni, akkor is, de van benne 18 km-es útvonal is. A "C" túrát érdemes választani, ha ennyit tudtok gyalogolni.
A tavaknál 3 elektromos hajójárat és busz van, azzal lehet gyaloglást spórolni, én csak a kezdőhelyre jutáshoz használtam a buszt, illetve a tavon hajóval 2* is átmentem.Itt van egy leírás amúgy, ebben kb minden benne van:
[link]
Én nyáron voltam, millió ember volt, de igazából hatalmas a terület, a központi nagy látványosságokon kívül elviselhető volt, bár néha torlódások alakultak ki, mindenki fotózott ezerrel. Mindenképpen vmi normális kényelmes sportcipőt javaslok, ha esős idő van, akár bakancsot, sokszor mész fapallós utakon. Bent több helyen lehet kajálni, én szendvicseket vittem.
Ha bármi kérdésed van, csak nyugodtan Hiába tömegturizmus meg ilyesmik, maga a hely lenyűgözően gyönyörű, én a hegyekért vagyok oda, de így is maximálisan megért minden fillért a hely, csak ajánlani tudom! -
Orgi
addikt
Magában Plitvicében is van szállás, de jelentősen drágább, viszont a környező településeken 10k-tól már akadnak és jár busz is amúgy, ennek is érdemes lehet utána nézni, mikor én mentem sokan szálltak le az épp beérkező helyközi normál buszról... Mert a parkolás ára nem olcsó, 2 euró/óra, na most a 40 eurós nyári jegy mellé még volt 14 euró a parkolás nekem...
-
Lacerta
aktív tag
Van nekem egy Milo Imac kabátom, ha jól számolom, 21 éves.
Mostanra sajnos megöregedett, lyukasra kopott az anyag a nyakrészén és a belsejéből a fehér bevonat is kimállott.
Ez a kabát nem csak elképesztően tartós volt, de az esőt és a szelet is nagyon jól fogta. Imádtam. Talán Aquatex anyagú, és van hozzá egy bezippzárazható vastag polár pulcsi is ( az is dobja már a szőrét a nyakán ).Valami hasonlót szeretnék venni, a Milo már nem gyárt hasonlót, tudtok valami ilyesmit ajánlani? Lehetőleg 6 számjegy alatt szeretném megúszni.
-
Hi!King
őstag
Nekem csak télen volt tapasztalatom, év legvégén, és akkor tényleg kevesen voltak, de akkor csak az alsó tavak látogathatóak hivatalosan, de ott is nagyon szellős volt, alig volt ember, a hajón 1-2 ember volt. (Mi belógtunk a felső tavakhoz is, olyankor fagyott volt némely padló, ezért hómacskában mászkáltunk rajta).
Ismerősöm volt ősszel, ő azt mondta akkor is nagy tömeg volt, és el sem tudja képzelni nyáron milyen durva lehet. -
Horec
tag
válasz evilskati #4316 üzenetére
Tapasztalatok a hátizsákról:
Pozitívum:
+ A nagy fő cipzárnál gyorsan tudtam ki be pakolni a kabátot és a pulcsimat.
+ Jól átláthato belső a szinte végig futó cipzár végett.+ Kényelmes, nem volt váll fájásom amit eddig tapasztalatam az alap dechatlonos típusokkal
+ a jobb oldali cipzáros zsebbe pakoltam a telefont és a pecsétes papírt amit elértem levétel nélkül.
+ a hálós hátrész, elég izzadós vagyok és jól jött hogy a hátam hamar tudott száradni
Negatívum:
- a bal oldali zsebből a kulacsot nem érem el levétel nélkül.
- ha fél liternél nagyobb kulacsot tettem az oldal zsebbe azt éreztem hogy nem egyforma az oldalak terheléseA jelenlegi hazai árát nem biztos hogy megéri, de 20 körül egy jó opció.
[ Szerkesztve ]
-
hatala
tag
Olyan kérdésem lenne, hogy Izlandra melyik évszakban, vagy konkrétan hónapban érdemes utazni? Csak mert látok egész jó áron ajánlatokat az Utazómajmon, de nem tudom hogy a januári időpontban mennyire van értelme Izlandra menni...hóval borított az egész olyankor, azért olcsó ez az időpont..?
Valamint ha valaki volt már innen ott, milyen programokra érdemes elmenni?Köszi előre is!
-
Hi!King
őstag
Szerintem áprilisban vagy május elején a legjobb. Mert március végéig van a felső tavak zárlata, utána még egy ideig kevés a turista, víz viszont van bőven, és zöldülés is van. Egyszer Húsvétkor voltunk a Krka nemzeti parkban, ami szintén népszerű hely turista szezonban, alig voltak emberek, de mindegyk vízesés látogatható volt, és mindegyik gyönyörű volt a tavaszi növényzettel.
Szerk. De az ősz még elmegy, csak én vagyok nagyon tömegfób, nyáron viszont brutális a tömeg.
[ Szerkesztve ]
-
busman
veterán
Túra nadrág mi ajánlott? Decathlonos cuccok milyenek?
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
Alg
veterán
Dekásból Forclaz MT500-as van nekem, nagyon régóta. Jó, tartós, hamarabb fog lyukasra kopni az anyag minthogy a varrás elengedné valahol.
Most vettem egy 900-ast, az szerintem nem éri meg a felárat, annyiért már kapni jobbat máshol, ha figyeli az ember az akciókat. Bár most pont kifutó akciós, annyiért már jó lehet az is."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Hi!King
őstag
Nekem dekások azért nem jöttek be, mert ami bőségre jó, az rövid, túl vékony vagyok hozzájuk.
Trangoworld nadrágok azok, amik számomra kompromisszummentesek, de azok baromi drágák. Viszont tudom ajánlani a Dare2b nadrágokat, azok is jók, de jóval olcsóbbak, pl. Dare 2b Tuned In Pro.
-
Alg
veterán
válasz Hi!King #4343 üzenetére
Ez érdekes, én is mindig ezzel küzdök, de a dekás "trekking" (MTxxx) nadrágok eddig rendben voltak (185+cm/80-kg/L-es méret) - igaz csak az említett kettővel van tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
Mert én 195 centi vagyok hasonló tömeggel, és arányaiban is hosszúak a lábaim. Az L-esek szörnyen rövidek, az XL nagyon bő.
Egyszer Decathlonban végigpróbáltam mindenféle sportcélú nadrágot, hogy télen futhassak benne, de tényleg a futótól a fitness melegítőalsón át a túranadrágokig mindent, és végül az L-es kosaras melegítőalsót vettem meg, ami még mindig egy kicsit rövid, de elmegy, a többinél 5-10 centi legalább kellett volna még. Régen volt egy dekás túranadrágom, akkor inkább 95 kg voltam, úgy nagyon meg kellett húznom az övet és nem volt az igazi, aztán később már túl bő volt.
-
jjeahh
nagyúr
Megfizethető, de jó: Northfinder, Mountain Warehouse. Jó: Bergans of Norway. Nagyon jó: Norrona, Salewa. Drága és nem mindíg jó: The North Face. Nekem eddig ennyi a tapasztalatom, Decathonos is van, szerintem az árukat megérik, de többet ne várj.
-
Alg
veterán
Drága de Nagyon jó és akciósan akár meg is érheti: Lundhags, Fjallraven, Mammut, Dynafit
Annyira horror drága hogy még nem mertem kipróbálni: Martini (És mert 2 Lundhags meg 2 Fjallraven mellett vagy 10 évig most nem kell túranadrágot vennem)Amúgy outletből meglepően jókat lehet lőni Adidas Terrex dolgokat is, de Magyarországon évek óta csak a susogós-fitness-hoodie-lifestyle vonalat tolják
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Lundhags cipők nekem nagyon tetszenek, de tényleg drága, Fjallraventől csak ingem van, tetszenek a nadrágok is, de helyben nem lehet kapni és nem tudom milyen a szabásuk, fel kéne próbálni. Én jobban szeretem amúgy poliamid nadrágokat, mert gyorsabban száradnak. Mammut cipőm és ingem van, nem rossz, Dynafittől csak egy futómellényem volt. Kicsit azért irigyellek a nadrágok miatt, neked sem olcsók a cuccaid
-
Alg
veterán
Nem merem összeszámolni, ahogy a futócipőket sem
A két Lundhags (Traverse II, eredeti ára 200+EUR) nadrág talán 50EUR/db volt, az osztrák XXL kivonuláskor raktárürítéses akcióban. A Fjallravenek kb. féláron jöttek, a komolyabb túrázós verziókból BestSecreten mindig van, ha az ember kifog egy ideiglenes extra 10-20% akciót azok is benéznek 100EUR alá. Viszont a G1000 az tényleg csak hűvös időben jó, amúgy bele lehet dögleni. Cserébe kb. örök élet.
A Lundhags-ok amúgy jobban tetszenek, már csak azért is mert a szellőzők mögött van egy hálós betét, nem a csupasz/szőrös combját villantja az ember
Haglöfs softshell dzseki, szintén XXL-ből pofátlan áron
Dynafit-től sok cuccom van, nagyon szeretem mindet, a kedvenc a merinó kapucnis polár pulcsi.
Mammut GTX esőkabát, imádom. Ez is nagyon akciós volt anno
Salewa bakancs (MTN Trainer Lite) - ebben+salewa zokniban toltam végig a svéd Classicot, egy darab hotspot sem volt, nem még vízhólyag. Amúgy nálam inkább középkat. felsőbb fele, nem prémium márka semmiképpen.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
MTN Trainer Lite, most adtam el egyet Vinteden, gondoltam tovább nem koptatom a talpát, mert még 2 szezon és már nem lenne eladható . Így valaki boldog lesz vele pár szezon erejéig és olcsón megúszta. Jó pár cipővel csináltam meg már ezt, Meindl, Lowa, Salomon, Kayland, két ON, Salewa, Lytos, most is fent van egy Lowa, Salomon, S-Karp, meg egy ezek mellett ócska vacak Adidas Samba . A használt, de még okés állapotú cipők árát felpótolva lazán kijön majd két új túrabakancs, mert most pl. épp valami meleg télit is keresek.
Érdemes ezzel kivárni a black fridayt? Ez most mindenkinek szól. Ez a Millet vajon mennyire lehet meleg? Vagy inkább keressek spec téli hótaposót, vagy valami insulated bakancsot?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest