Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz pepe091 #47288 üzenetére

    nem olvastam el, viszont a hivatalos menetét ismerem;
    a rendőrségi bejelentés/feljelentés nem csak papíron létezik, hanem felviszik a kapcsolódó számítógépes rendszerbe is, kiadják az okmányokra a körözést, és ezek bizony nem évülnek el csak úgy - a nyomozást függeszthetik fel -, illetve megfelelő jogosultsággal az ország bármelyik pontján hozzáférhető és látható minden információ a későbbiekben is.
    régen nem volt ilyen, akkor inkább voltak problémák a hatósági oldalon is nyilvántartások ellenőrzésével - bár a körözött okmányoknál már akkor is kibukott a dolog -, de elég régóta működik már a robotzsaru.
    az egy dolog, hogy ha megy valaki egy körözött okmánnyal vásárolni, az nem feltétlenül fog kiderülni, hiszen nem illetékes személyek/szervek nem kapnak hozzáférést ilyen információkhoz, meg rendszerük sincs hozzá.
    az megint más kérdés, ha a másik fél vagy üzlet nem tartja be a vonatkozó szabályozást, és lejárt okmányt is elfogad, a telekomnál például szoktak erre figyelni, ez sok éves tapasztalatom.
    arról nem is beszélve, hogy mindennek két oldala van, valaki stiklizik, aztán úgy akar kibújni a felelősség alól, hogy bejelenti az okmányai elvesztését/eltulajdonítását, ezért nyilván vizsgálni fogják a körülményeket, ha szélsőséges esetről van szó.
    elolvasom majd a linkelt cikket, de tapasztalatom, hogy mindig van bennük valami kanyar, ami a hivatalos oldalról nem stimmel, mert elhallgatnak vagy eltúloznak valami lényegi infót/részletet...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák