- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jetimokus
tag
Nahátakkor erről például milyen lenne a véleményetek?
[link]
Ebből mondjuk 4-et belarakni a gépbe+ OCZ ventillátoros mem. hűtő? (az időzítése: 7-7-7-20.) Szerintem nem tűnik rossznak az a ram.... De kíváncsi lennék a ti véleményetekre, esetleg tapasztalatotokra...szerk.: meg még annyi hogy ez egy msi x48-as lapba lenne E8500 mellé. Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
tresh
veterán
válasz jetimokus #15401 üzenetére
Szerintem jó ram még az is elképzelhető h a tuningot is bírja[ez azért hasznos lehet]
-
aLstaR
tag
Sziasztok!
Az elmult napokban vásároltam egy Corsair 8500C5DF-et, s miután a procit felhúzom biosba, a bios magától 2.2V ad a memóriának. Ez hosszútávon nem teszi tönkre a ramokat?
-
bajtokarpi
őstag
válasz Hedgehanter #15397 üzenetére
Zsír új gép, csináltam már teljes formázást is, akkor is előjött a hiba.
Átraktam a memóriákat a 2, 4-es slotba a memtest kb fél perc után százezres nagyságrendű hibát talált. Viszont úgy néz ki, hogy külön meg jók.
Ilyenkor mit lehet tenni? Esetleg kompatibilitási probléma állhat a háttérben?battletag: bossi#2666
-
TazLeacher
nagyúr
válasz bajtokarpi #15405 üzenetére
Egy tipp: töltsd ki az adatlapodon a "konfiguráció" részt. Sokkal könnyebb segíteni, ha tudják az emberek, hogy mi van a gépedben...
-
bajtokarpi
őstag
válasz TazLeacher #15406 üzenetére
Üdv.!
Nem az én masinám, egy nagyon kedves ismerősé, de itt a konfig:
(Alaplap: GIGABYTE GA-EP45-DS3L
Proci: INTEL Core2 Duo E7200 2.53GHz 775 BOX
Memória: CSX 2048MB DDR2 1066 Mhz KIT
Táp: CORSAIR VX450W
Winyó: Samsung 320GB 7200rpm 16MB SATA2
Videókártya: SAPPHIRE HD3870 512MB Sapphire Edition
Optikai meghajtó: Nec 7203S
Bill.+Egér: Logitech Cordless Desktop EX110)De köszönöm az észrevételt.
battletag: bossi#2666
-
TazLeacher
nagyúr
válasz bajtokarpi #15407 üzenetére
Én is vinyóra tippelnék, de a memtesztes hiba érdekes.
Alapból mennyin mennek a memók?
-
bajtokarpi
őstag
válasz TazLeacher #15408 üzenetére
A biosba semmi nem lett állítva 800-on mennek a ramok.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz bajtokarpi #15409 üzenetére
Szerintem nézz be a P45-ös topicba, mert akkor én is max a kompatibilitást tippelem. Valmiért nem mennek pariba. Viszont mielőtt bármit cserélnék, először megnézném a lapot más memóval...
-
bajtokarpi
őstag
válasz TazLeacher #15410 üzenetére
P45-ös topikba kérdeztem elsőként, de nem nagyon jöttek az észrevételek, azért gondoltam, hogy a memós topikba is benézek.
-
Hedgehanter
őstag
válasz bajtokarpi #15405 üzenetére
Probaltad nem dual-ban berakni oket (1-2, 3-4 slot)? Amikor egy ram modul van bennt akkor is lefagy ha telepitesz 57% nal?
-
bajtokarpi
őstag
válasz Hedgehanter #15412 üzenetére
Hali!
Próbáltam dualba 1-3, 2-4 slotokba, mindíg ugyanaz a hiba. Kivettem a memót, egyet hagytam az 1-es szlotba, és eddig úgy néz ki minden ok. Szerinted ki lehet cseréltetni másik típusú ramokra? Nagyon úgy néz ki, hogy p45 meg a CSX nem megfelelő párosítás.
-
Hedgehanter
őstag
válasz bajtokarpi #15413 üzenetére
Boltja valogatja.. Nekem online boltokkal nagy szerencsem volt, mindig cserelnek mindent szo nelkul...
Ha nem mukodnek egyutt akkor szerintem ki kellene cserelniuk vagy legalabb adni egy masikat (vagy egy masik part) tesztelni...
-
bajtokarpi
őstag
válasz Hedgehanter #15414 üzenetére
Én is ebben bízom. 1000 köszönet a segítségért!!!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz bajtokarpi #15413 üzenetére
Az a nagy bibi, hogy nem szerepel a lap kompatibilitási listáján. Tehát arra fognak hivatkozni, hogy nem kell mennie. Nekem volt gondom, így kezdték, hogy a lap támogaja-e a memót...
-
Hedgehanter
őstag
válasz TazLeacher #15416 üzenetére
Jo nagy p@r@sztok lehettek, mi vagyok en hogy mindenre figyeljek.. Boltban nekik kellene ezt tudni es nem arulni oket egyutt...
Lejjebb irtam az online bolt vissza se kerte az altalam hibasnak tartott (kiderult nem is hibasak) ramokat hanem visszautalta a penzt...
-
WZP
aktív tag
Senkinek semmi ötlete utolsó 2 postomra ? Mert ha azt mondjátok hogy rakjam újra a wint elkezdeném minél elöbb... ha azt mondjátok gari akkor aztis lehető leghamarabb elkezdeném rendezni, csak valamit szeretnék csinálni ami előremozdítja az ügyemet.
Inter Arma Enim Silent Leges
-
Hedgehanter
őstag
Az elso sorban azt irjak hogy ez csak (only) ajanlas (reference).. Szoval ezzel ne nagyon takarozzon egy bolt sem.. Az meg a bolt baja hogy ismeretlen forrasbol garancia nelkul szerzi be az arut....
(de duhit ez a fajta hozzaallas)
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Hedgehanter #15417 üzenetére
Jó hallani, hogy van még ilyen...
-
janeko
őstag
Sziasztok nekem most van 2x512 mb A-DATA ramom. de szeretnék mellé még 2gb-ot
szerintetek csak a-data jöhet szoba vagy Kingston Valueram vagy sima Kingmax is jó lehet mellé? -
WZP
aktív tag
Újabb érdekes dolog tűnt fel közben, ha teljes képernyő méretre fel van húzva a VLC player és átváltok böngészőre több képen is átlátszanak pixelek a böngészőben és látni hogy a videóból való mert ahogy megy a videó változnak azok a pixelek. Elég érdekes, ez catalyst, vagy összefügg a RAM problémáimmal ? Esetleg a vidkari döglődik ? Valaki megszánhatna mert már több hosszászólás óta nem kapok válaszokat és tanácstalan vagyok
Inter Arma Enim Silent Leges
-
Ősember
őstag
válasz janeko #15424 üzenetére
legszerencsésebb az lenne, ha ugyan olyan ramokat vennél mellé. esetleg számolj utána hogy jönnél ki anyagilag, ha eladnád a 2x512-t és vennél 2x2gb-ot. az alaplapod szempotnjábol is jobb és ha nem kerül sokkal többe, akkor szerintem egyértelmü a 2x2
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
bajtokarpi
őstag
Az okés, hogy nem szerepel, de egy csomó nagy gyártó híresen jó ramjai sem szerepelnek a listán. Egy rakat jó ramot lehet itthon kapni, ami nem szerepel a kompatibilitási listákon, dehát könyörgöm az Intel miért nem figyel oda erre, mikor készíti az új chipsetteket. Ami a listában szerepel az édeskevés ahoz képest, hogy mennyi és milyen ramokat lehet kapni, és most a jófalyta ramokról beszélek.
A CSX-et is azért mertem beválalni, mert állítólag nagyon jó, és megbízható ramok.
Én anno Abit NF7-S-sel szívtam így meg, vettem bele egy Asus 9600 xt-t 52k-ért, akkor ez a kártya ár/teljesítmény bajnok volt. Elmentem Lanpartyra, hogy majd ott betesszük, ez így is lett csak a vidikari, meg a lap nem volt hajlandó együtt menni.Bocs, ha egy kicsit hosszúra sikeredett, beszámolok majd a további fejleményekről.
Köszönöm, az eddigi segítségeteket is!!!
-
Eagl3
veterán
Sziasztok!
GEIL Black Dragon ramjaim vannak 1066Mhz 2x1GB -os csomag.
Néztem a gyártó oldalán és 2.4V-feszt írnak rá. Létezik az, h. valóban ennyi feszt kell neki tolnom?
Van valami progi ami kiírja, mekkora feszt kapnak a memóriák? -
dannyl
addikt
Annyian szólnak a DDR3 ellen, hogy fel kell tegyem a kérdést: Miért? Ha egy árban hozzájuthat valaki a DDR3hoz, akkor is a DDR2 mellett kéne döntenie? Miért is rossz a DDR3? Mindenki csak lebeszélni akar, de tényleg, miért?
-
TazLeacher
nagyúr
Mutass nekem olyan DDR2-t, ami Everest memtesztbe az alábbi értékeket prudukálja:
Olvasás: 10.641
Írás: 10.073
Másolás: 8770
Késleltetés: 59,1 nsEzek az eredmények nálam készültek tegnap este. Kérésre képet küldök szívesen, és CL9-be ment az 1600-as ram.
Birom ezeket a "gondolom" dolgokat.
Érdemes megnézni a PH!-s tesztet a DDR2 vs. DDR3-ról. Egy jófajta DDR2 kb. egy CL9-es 1333-as rammal van egy szinten. Akkor nehogymár egy CL7-es 1600-as memó még szarabb is legyen.
Megkérdezhetem, hogy hány darab DDR3-ad volt, hogy ezt így ki mered jelenteni?
-
Eagl3
veterán
válasz TazLeacher #15437 üzenetére
Akkor kérlek felelj a kérdésére
Mod.: Engem is érdekelne a dolog mivel ott volt a gondolom ...
[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
válasz TazLeacher #15439 üzenetére
Mi az oka annak, h. sokan DDR2 meleltt teszik le a voksukat DDR3 helyett ha minimális külömbséggel szinte egy árban kaphatóak.
-
Laraxior
titán
válasz TazLeacher #15437 üzenetére
bármelyik ram megcsinálja ezeket...sőt csak egy E8xxx kel alá 6MB L2 cache-el
10k-s memóriaolvasást én is pumpálok Neked... a másolás kb annyi lesz...az írás fog eltérni egy ezressel kb... Kingmax ramjaim vannak"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
TazLeacher
nagyúr
Gondolom arra gondolsz, hogy miért van ellene mindenki. Azért mert az a ram, amit én is árulok, boltban 35K. Egy DDR jófajta KIT meg 18-19K (Ballistic). Kb. dupla annyiba kerül, de nem dupla olyan jó. Úgy zuhannak az árak, mint az állat. Ápriliban ez a ram még 46K volt, tehát 25%-ot esett az ára. Ha megnézed ezek zsír újonnan mindenhol 34K-ba fájnak.
Én sem viccből adom 18K-ért. Ennyért lehet eladni. Én persze sírvafakadok, de ez van, ha el akarom adni, akkor jó nagy bukta és kész. Olyan árat kell neki megadni, hogy ezt vegyék és ne a DDR2-t ugyan ennyiért. Persze újonnan ennyiért kb. egy 1333-as CL9-est kapsz, ami kb. DDR2-es (vagy egy picit rosszabb), így már persze bukó lenne a dolog.
Szóval összfoglalva: nem éri meg a DDR3, mert amennyivel drágább, annyival nem jobb. De, ha ugyan annyiért kapsz egy legalább ugyan olyan jó, ha nem jobb ramot, akkor miért ne?
-
Eagl3
veterán
válasz TazLeacher #15443 üzenetére
"1333-as CL9-est kapsz, ami kb. DDR2-es (vagy egy picit rosszabb), így már persze bukó lenne a dolog."
Erről beszéltem a #15435-ben amiért rámförmedtél...
-
TazLeacher
nagyúr
Igen, csak ő leírta, hogy ugyan annyiért, amennyi egy DDR2-es KIT, meg tudná venni az 1600-as CL7-est...
Tudom, a magam álláspontját védem, hiszen jelen esetben még érintve is vagyok az ügyben, de meg lehet nézni mennyiért mennek most az ilyen ramok itt PH-n. Használtan egy 1333-as KIT is olyan 15K. Tudom, az nem nagy durranás, és lehet az nem is olyan jó, mint egy jobb fajta DDR2, de könyörgöm - olcsóbb a DDR3, mint egy DDR2...
-
Eagl3
veterán
válasz TazLeacher #15446 üzenetére
"Igen, csak ő leírta, hogy ugyan annyiért, amennyi egy DDR2-es KIT, meg tudná venni az 1600-as CL7-est..."
Valóban, efelett átsiklottam. Bár nemtudom, hogyan jut hozzá
Az 1333-as olcsóbb de gyengébb valamivel ezekszerint így érthető.
Magyarán az 1600-as DDR3 tehát ami ténylegesen gyorsabb a DDR2-nél igazából a duplájába kerül egy jobbfajta DDR2-nek ezért választják sokan a DDR2-őt. Még. -
TazLeacher
nagyúr
Nézd meg az aláírásom, és rájössz, hogy hogy jut hozzá. 4 hónaposak a kicsikék, és eladósorba kerültek.
Lényegében igen. 1600 alatt én nem vennék DDR3-at, csak 1 szituban. Ha már megvan a lap, és nincs pénz jobb memóra.
Az mondjuk megint egy másik kérdés, hogy sokan azért nem váltanak DDR3-ra, mert lapot is kell cserélni. És nem mind1, hogy kiadsz +X-et memóra, vagy kiadsz +X-et memóra, és még a lapodat is +Y-ért cseréld le.
U.I:: ha ráförmedésnek érezted, akkor , nem annak készült, de így visszaolvasva kicsit indulatos lett.
-
Eagl3
veterán
válasz TazLeacher #15448 üzenetére
np.
-
tabrev
aktív tag
válasz TazLeacher #15448 üzenetére
Csak 1 - 2 szót szólanék: nálam már jártak ddr3 ramok, konkrátan Cell Shock 1800 CL8 amik 6-6-6-16-ban vitték az 1600-ot, 7-7-7-21-ben az 1800-at és az 1900 is sajna feljebb procilimit miatt nem tudtam megnézni, de pár ph-s társunknak volt ilyen a kezében ~ Achi, Over, Beteg, Jugeen senki nem panaszkodott rá, nekem nem bizonyított. A nemrégiben nálam járt Cell Shock ddr2 1000 4-4-4-12 memcsi sokkal meggyőzőbb volt az árakról szót sem említve.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest