- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Notebook hibák
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz Szten Márs #6150 üzenetére
Mondjuk innen az ablakból csak egy kis szeletét látom az égnek...Lemegyek a boltba, akkor többet látok.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Szten Márs
nagyúr
No, én indultam.
-
kricsi81
senior tag
Én már itthon is vagyok
kovacsrichard.hu
-
donzoli
aktív tag
Te nyertél
-
Hydra SR
addikt
Én még nem vagyok itthon
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Tomate
veterán
Én meg még leszek is.
-
werttzui
addikt
Én el sem mentem itthonról!
PENTAX
-
t_a_m_a_s
addikt
Én meg már egy sört is ittam
Sőt meg is válogattam kicsit a fotókat. Pár jókis werkfotót feltettem IDE.
Erősen dokumentáló jellegű, nagy művészetet ne keressetek bennükHolnap majd jól beletépünk...
-
donzoli
aktív tag
Pár kép...
[ Szerkesztve ]
-
werttzui
addikt
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Szten Márs #6162 üzenetére
Én ilyenkor a "del+enter" tömörítőt használom. Nagyon jó a hatásfoka
Holnap majd jól beletépünk...
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Speedlight #6165 üzenetére
Teszegény Legközelebb inkább talira gyere, sokkal jobb móka
Holnap majd jól beletépünk...
-
Hydra SR
addikt
válasz Speedlight #6168 üzenetére
Köszi Tartok tőle, hogy az egyetlen, amire én is ezt merem mondani a sajátjaim közül van még mit fejlődni, nehéz szakma ez
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
kricsi81
senior tag
Nekem már flickeren fent vannak a képek, "csak" Ágiról lettek jók (igazából szinte csak vele foóztam)
[ Szerkesztve ]
kovacsrichard.hu
-
eastsider
nagyúr
megérkeztem
Hydra kösz a fuvart
itt már zuhog az eső
-
Szten Márs
nagyúr
válasz eastsider #6178 üzenetére
Nyugodtan tedd fel azokat is ide. Az utolsó három tetszik, de párat igen erősen túlszaturáltál, pl ezt: [link] - gondolom tudatosan, és nyílván szubjektív, hogy kinek mennyire jön be, de szvsz ez igencsak túl erős és az arc színe is furcsa lett tőle. De majd megmondják a többiek is, hogy hogy látják
Itt pedig nem látszik a tekintet: [link] - hiába néz ránk, nem látszik, mert sötétben van.[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz Szten Márs #6179 üzenetére
köszi a véleményezést
szerintem feldobja még a pöttyösséget meg a 60-as évek feelinget ez a túlszaturáltság
egyébként nem sokat húztam rajta, pl a sínesnél ez kb eredeti (csak vájbréjsönt húztam 30 környékére ) amúgy szerintem bágyadtak volna a színek, ez epdig jobban illik a lányhoz, de ez elég szubjektívúgylátszik nem derített úgy az ernyő, mint Neked (a szemébe) még újragondolom azt a képet, nagyon nem tetszik, hogy kék az arca
-
kricsi81
senior tag
Valaki nekem is mondjon már valamit a képekre
kovacsrichard.hu
-
Cassidey
senior tag
válasz eastsider #6178 üzenetére
Szia Mate,
voltak jo meglatasaid, es az utomunka is tetszik, de az amit Szten linkelt ott pl tenyleg tul pirosas az arca.. az elsonel pedig fako a bore konkretan. A szinvilag tok jo de dolgozz legalabb reszben szelektiven, hogy egy kb normalis bortonusod legyen, mert lenne nehany jo keped ha ezt helyrerantanad. De szerintem ezek nagyon zavaroak.[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz Cassidey #6184 üzenetére
köszi a véleményt!
igazad van, most csak LR-ban játszottam a csúszkákkal, LR-ban nem lehet szelektíven dolgozni ugye?
illetve milyen eszközökkel ajánlod pl a bőrtónus jó legyen? (PS van még...) ?tényleg nagyon piros, nem is figyeltem, viszont a kendő még rá is vetődik az arcra
a vakus derítés nagyon tetszett de egyelőre még jobban sikerült operálni a természetes fényekkel
viszont többet nagyobb vázat nem nagyon próbálok ki sten K10D?-je után nem nagyon akaródzott visszanézni a szűk keresőbe (komolyan a 400D-nél nem volt ekkora különbség, nagyon durva)
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz eastsider #6185 üzenetére
A PS az tökéletes Eszközök: LR-ben RAW hívásnál ezer dolog, kapásből színhőmérséklet és tint. Aztán színcsatornánkénti hue és saturation állítási lehetőség - gondolom van, és el lehet velük játszani. PS-ben photo filterek, cooling és warming filterek, szelektíven is sokszor. Aztán ott is hue, selective colors, valamint color balance. Van annyi lehetőség, hogy ihajj, azt viszont a szemednek kell belőni, hogy mikor lesz velük jó a kép - nincs általános recept, legalábbis én nem tudok róla
Egyébként én meg Cassidey 5D mark II-je után éreztem ugyanezt Szintén főleg a kereső miatt. Szóval lehet ezt még űberelni.
[ Szerkesztve ]
-
Cassidey
senior tag
válasz eastsider #6185 üzenetére
Dehogynem, talan ott a legjobban. Pl a piros kendos kepnel ne huzd fel az egesz kepen a vibrance-ot, hanem valaszd ki a hisztogramm alol az ecsetet, allitsd kicsit magasabbra a szaturaciot es csak a kendot fesd at. Vagy az egeszet, de a bort hagyd ki ha az eredeti kepen jo. Bezarod es ugyanezt eljatszod a contrasttal, meg expoziciot is remekul allithatsz szelektiven igy.
Ami meg jo a Nik Viveza PS plugin, ott ugyanezt teheted meg, controllpontokkal valaszthatsz, h mibe nyuljon bele, de ott nem festegetsz, hanem alapbol csak a kepnek abba a reszebe szol bele amit kivalasztasz mert o intelligensebb. Ellehet ezzel szorakozni.
Aztan ha ps-ben szeretned csinalni plugin nelkul, es van egy jo actionod, vagy ott allitod be ahogy szerinted megfelelo akkor pl history brushhal siman visszafested a bort.
Ezen a piros kendos kepen en valoszinuleg LR-ban a piros csatornabol visszavennek, mert lehnet pirosas az arca ha a kendon at kapott fenyt, majd csak a kendot festenem at a LR brushhal jo pirosra. A kep tobbi reszevel meg te tudod h mit csinaltal/szeretnel csinalni.
-
kricsi81
senior tag
véleményt véleményt véleményt véleményt véleményt véleményt
kovacsrichard.hu
-
Szten Márs
nagyúr
válasz kricsi81 #6182 üzenetére
Hát, a retus nem jött össze De majd még nekiesek talán. A képeidről: Ez pl baromira tetszik, nagyon klassz lett, így, hogy innen fotóztad Az elsőnél tetszik a régies hatás, illik a képhez.
Álmodozó, klassz
Itt elég keményre sikerült a kidolgozása a képnek, az arcon (és a karon) a csúcsfények többek között ennek köszönhetően nem lettek épp a legszebbek, pedig maga a kép jó lenne, szerintem ess még egyszer neki, veszteni nem veszthetsz semmit
Így hirtelen ezek ragadtak meg.[ Szerkesztve ]
-
kricsi81
senior tag
válasz Szten Márs #6190 üzenetére
köszi
az utolsó képet amit linkeltél, direkt húztam kicsit túl, ugy gondoltam illik a vad ruhához és kesztyűhöz még mindenképp kipróbálom máshogy is, köszi a véleményt!
kovacsrichard.hu
-
törölt tag
válasz Szten Márs #6187 üzenetére
Látom megy az utómunka ezerrel, ha már úgyis PS-ről meg LR-ról van szó, azt nem tudjátok, hogy PS-ben miként tudnám behívni JPG képek szerkesztéséhez is a Camera Raw-ot? LR-ban azt szeretem, hogy a jpg-ket is tudom húzni vele, így jópár elbaltázott fotómat sikerült már elég komolyan feljavítani jpg ide vagy oda. De a PS-hez egyszerűen teljesen hülye vagyok Vagy inkább lusta. Meg ráadásul magyarba van meg nekem, ezért hiába lesek a topikokból, mer mindenki angolul írja be az okosságot.
-
Cassidey
senior tag
válasz Szten Márs #6190 üzenetére
Egyetertek veled kiveve az almodozot, nekem az eleg kicsavart meg nem is tetszik annyira a perspektivaja.
A negyediknel pedig a borszin is narancssargas nalam, az is zavaro. (Nem erdekel amugy ilyen szinten a borszin mint itt latszik, de ezek mar zavaroak nekem amit szovatettem. ) -
Szten Márs
nagyúr
válasz Cassidey #6193 üzenetére
Engem érdekel, csak nagyon nehezen tudom mindig eltalálni És amikor fél óra alakítgatás után rosszabb, mint amilyen volt, hagyni szoktam a fenébe, és megtartani az eredetit
Cayman:
Camera raw-ot JPG szerkesztéshez? Nem tudok róla, hogy lehetne ilyet. Ez persze nem zárja ki, hogy lehet, de elég furán hangzik. -
Cassidey
senior tag
válasz Szten Márs #6194 üzenetére
Jo csak mar ugy tunik h borszinfetisiszta vagyok mert ezzel jovok folyamatosan pedig nem.
-
törölt tag
válasz Szten Márs #6194 üzenetére
Arra gondoltam, hogy kb majdnem az egész lightroom olyan mint a camera raw ps-ben. Szóval ha ugyanazokat a csúszkákat megkapnám, akkor szívesen váltanék LR-ról PS-re szépen lassan. Szóval át kéne állni rá...
-
Szten Márs
nagyúr
Egyébként én is várok mindennemű hozzászólást, ha van, a képekre. Tudom, egyelőre nem sokat tettem fel, de akkor is
Cayman:
Ömm, hát másféle csúszkákat fogsz kapni, másféle elrendezésben, de én pl a PS-hez szoktam, LR előtt még nem is ültem, szóval nekem ott áll kézre minden. -
törölt tag
válasz Szten Márs #6197 üzenetére
Annyira jók lettek a képeid, hogy egyszerűen nem lehet mit hozzájuk szólni!
Nem tudom, lehet több energiát kéne belefeccölnöm, mert nekem a PS sehogy nem kényelmes, de elméletileg komolyabb program.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest