Új hozzászólás Aktív témák

• Landsmann

addikt

válasz Viktor0610 #38535 üzenetére

Akkor pontosítok. Ha a tulaj javíttatni akarja a készüléket saját pénzén, (tehát garancián kívül) akkor bizony köteles átvenni javításra. Ne akarj ezzel a problémával lyukra futni a fogyasztóvédőkkel, mert ráfázol.
    Részlet az egyik nagyker által küldött e-mailből:
    "A napokban egyik partnerünk beszámolt arról, hogyan húzták csőbe és bírságolták meg 100 000 Ft-ra.
    Vásárlónak álcázott Fogyasztóvédelmis gépet akart venni és kérdezte, hogy a garanciajegyen feltüntetett 1 év lejárt után mi tegyen, ha meghibásodik a gép, visszahozhatja-e a boltba. A válasz az volt: nem hozhatja boltba, ha lejárt a jótállás, juttassa el közvetlenül a szervizbe.
    A Fogyasztóvédelmis nem fogadta el a választ a 2 évig kötelezően biztosítandó szavatosságra hivatkozva és kiállította a bírságról a jegyzőkönyvet. "
    Igaz, ez 6 évvel ezelőtt volt, de a jótállási szabályok nem enyhültek, hanem szigorodtok. Továbbra is él a minimálisan 1 év jótállás+ 1 év szavatosság. Ha pedig a termékre a gyártó 2 év jótállást vállalt, akkor az 2 év. A 2014-es PTK változás hatálybalépése után (változtak a jótállási szabályok is) pár héttel megjelentek nálam a fogyasztóvédők. Én is megbuktam volna, ha éppen nem aznap reggel küldött volna az egyik nagyker összefoglalót a változásokról. Had ne mondjam, párszor neki kellett futnom hogy megértsem miről is van szó, mert olyan zagyva volt a szövege. Volt egy 4-5 sorból álló mondat, ami értelmezhetetlen. Meg is mutattam a fogyasztóvédőknek, hogy ezt a mondatot most hogy értsem, fordítsák már le magyarra. Összenézett a két nő, majd azt mondta az egyik, megmondják őszintén, fogalmuk sincs. Ők is tanakodtak erről az irodában, de nem jutottak eredményre. Én viszont megfejetettem. Az a lényeg benne, ha egy termék szavatossági időn belül (tehát nem garancia!) elromlik, a vásárló a rossz helyett újat kap, a szavatosság újra indul. Ha úgy adódik, akkor szinte a végtelenségig, mert a cserével mindig újra indul a szavatosság. (természetesen ha 6 hónapon belül romlik el)

Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1

Új hozzászólás Aktív témák