Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Varszegig

    veterán

    válasz zeon.hu #36005 üzenetére

    Még annyit nem árt tudni Törökországról, hogy ott a készülékek árába van beépítve a telekom adó. Azaz ha ott veszel egy készüléket, akkor a boltban azt már megfizetted. Ha viszont kiviszel egy sajátot, és beleteszel egy török simet, akkor 2-14 nap múlva kb. kitiltják IMEI alapján a hálózatról. Ezt elkerülendő, aki hosszabb távra megy, annak érdemes regisztráltatnia a készülékét. Ennek van valami díja (kb. az adó+ügyintézés).
    Ha semmiképp nem akar átmenni a vodához, ami az egyetlen szolgáltató Magyarországon, amelyik egy kalap alá veszi az EU-t és Törökországot, akkor még opció lehet kint venni egy mifit. Kb. fillérekért (átszámítva pár ezer ft) lehet venni őket, függetlenül, tehát akár itthon is használható. Ezeket már nem kell regisztrálni. Vesz bele feltöltős adatkártyát, és neten megoldja a telefonálást.
    Még egy lehetőség: vesztek egy feltöltős voda kártyát, beaktiváljátok rajta a napi eu jegyet. Ez napi 990 Ft-ért ad 100 MB-ot, és itthoni árakon telefonálást, és ingyen fogadást. Persze ha hosszú időre megy, ez sem olcsó. Viszont, ha sokat telefonál netezik, akkor a telenornál simán összedobhat egy párszázezer Ft-os számlát egy hét alatt. Szóval óvatosan!

Új hozzászólás Aktív témák