Hirdetés

  • Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska

    lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)

  • TopSpin 2K25 teszt

    gp Djokovic nélkül ugyan, de bő évtizedes kihagyást követően visszatért a TopSpin-széria – itt van minden Grand Slam, de vajon a játéknak mekkora esélye van a világelsői címre?

Új hozzászólás Aktív témák

  • K1992

    csendes tag

    Szerintem, nem minden ki ismeri az Oakley történetét úgyhogy íme:
    1975-ben Jim Jannard motocross versenyző és egy motor szaküzletben eladó kitalált egy új anyagot, aminek a lényege az volt, hogy amikor nedvesség, víz érte akkor jobban tapadt (ezt az anyagot, ma a fénykeretes szemüvegeknél fülpárnaként használják.). Ezt az anyagot a motorsportban akarta érvényesíteni ezért egy markolatot készített, amiben kézforma volt, így jobban lehetett fogni a kormányt.
    Gyilkos érzés volt, hogy olyan markolatokat kellet árulnom, aminél tudtam, hogy jobbat is tudnék, ezért megkerestem a feletteseim és elmondtam nekik, hogy mit találtam ki, de csak azt mondták, hogy kussoljak és áruljam az. Amit ők adnak.—mondta Jim. Ezek után kilépet és megkezdte saját üzletét mindössze 400$-ral. A nevet a már hallott kutyájáról nevezte el, így a név Oakley lett.
    Az elején „fű alatt”, motor versenyeken árulta a Grip-jeit és mivel eléggé hülyén nézett, ki ahogy ott áll, hamar felkeltette a motorosok érdeklődését.
    Emlékszem azokra a Grip-pekre,---mondta 250 köbcentis Supercross bajnok Mike Bell, aki ma már az Oakley-nál dolgozik.--- nagyon jó érzés volt, de sose tudtam belefeledkezni a motorozásba, mert a baloldalon, mikor meghúztad a gázt a kéznyom a Grip-ben megnyomta a kezed.
    Jannard nem sokat tökölt evvel a problémával és elkészítette a Grip II-t. Ezt már körbe lehetett fogni, és teljesen kényelmesen meglehetett vele húzni a gázt.
    Jannard a markolatát az akkor egyre jobban népszerűsödő BMX piacán is bemutatta.
    A BMX megrendelők azt kérdezték Jannard-tól, hogy „Miért csak Grip-eket gyárt?” Így az Oakley elkészítették az első Google-et magyarul a zártszemüveget. Így született meg az Oakley O Frame 1980-ban.
    [kép]
    Később készítettek egy sport napszemüveget. A neve Eyeshade lett.
    [kép]
    Hatalmas szín választéka elbűvölte az egész világot. Ráadásul rugalmas volt atlétáknak készítették. Ennek akkora sikere volt akkor, mint az Over The Top-nak ma.
    Over The Top:
    [kép]

    Nagyon fiatal volt még az üzlet, amikor fölhívott egy srác, hogy bringázáshoz kéne neki egy Eyeshade, aztán a végén, mikor megkérdeztem a nevét el állt a szavam. Greg LeMond volt az (3-szoros Tour The Franc győztes). A hívás után, tudtuk, hogy valami jót csináltunk.---mondta Jannard.
    Az Oakley a lencséit Plutonite-ból és Iridium-ból készítették úgy, hogy 100%-osan megvédjen a UVA, UVB, UVC és a káros hatású „kék fénytől”. Az Iridium lencsék nem párásodnak, így ezt az atléták és a kültérben dolgozó emberek számára készítették. Az Oakley-nak sikerült egyesítenie a stílust és a védelmet.
    Később megcsinálták a BLADE-t és a RAZOR BLADE-et is.
    [kép]
    [kép]
    1998 júniusán az Oakley előállt egy O shoe nevű cipővel amit 125$ ért árultak.
    [kép]
    Az elején nem volt olyan sikeres a cipő eladás, de később ez az üzlet is beindult.
    Az Oakley cipők a sikerességüket az akkoriban új 3-d CAD/CAM tervezésnek köszönhették, így egyben megtudták tervezni a cipőket és nem kellet mindent külön megtervezni.
    Ha készen voltak a tervel lézeres prototípust tudtak csinálni. A cipőik legnagyobb újdonsága a talpbetétben volt, ugyanis hydrophilic-t kevertek a betétbe, ami magába szívja a nedvességet az ember talpából. A sarokra pedig fujt kevlárt tettek a kényelem érdekében.

    Az Oakley ma már ruhákat, szemüvegeket, google-ket, cipőket, táskákat is gyárt, de Jim nem fogyott ki az ötletekből.
    Ma már a számítástechnikát is bevetik az Oakley-nál, mondjuk a már nálunk is kapható az Oakley Thump, ami egy napszemüveg MP3 lejátszóval.
    Bővebben: link
    És Amerikában a Motorola és az Oakely kifejlesztett e blutooth-os szemüveget amivel telefonálni lehet.

    Ha bármi kérdésetek van az Oakley-val kapcsolatban csak kérdezzetek!
    :DD
    *moderálva
    A smiley nem sormintára meg díszítésre való, legközelebb elég lesz egy is. Illetve az egyik kép túl széles, linkesítettem.
    Bash

    Csá: K1992

Új hozzászólás Aktív témák