Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- Plazma TV topic
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
- Apple asztali gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
MC Pite
veterán
OKé, D50ből indultam ki és alapszintű dolgokban gondolkoztam (kész kép).
Tehát igen, D90 tud egy adag dolgot amit az alsóbb szintűek nem, igaz.Azt kicsit furcsálltam hogy 'ami nem visszalépés, az a D7000'.
A 3 és 5000et egy kalap alá venni nem szerencsés, mert a nikon/canon legleglegbelépőbb tükröseik eléggé ki vannak... khm, egyszerűsítve.40K pluszt egyértelműen megér a D90? Nem tudom, ehhez használni kéne a D90et is egy hétig legalább, jobb híján nektek elhiszem.
Azért hogy árnyaljuk a paraméter listát 1-2 dolog:
-ISO1600on erősen felemás teljesítmény a régi szenzoron (D5000emből kiindulva), monitornyi méretben jellemzően szebb az új szenzor 3200as képe, ami nem kis fegyvertény (nálam ez volt a csere fő oka). De ha csak a néha kifakuló 1600 vs használható 1600at nézzük akkor is. Pl itt vagy itt.
-Minden egyes plusz gombnak örülök (fuji után mindig morgolódok ezen, a sok gomb az priceless kategória ha hozzászokott az ember) - viszont az elsőre marhaságnak látszó jobb kézre költöztetésről használat közben kiderül hogy kényelmes, nem kell az obit elengedni, 1-2 nap megszokás után már bosszantott hogy a régin bal oldalon voltak a gombok amikor újra kézbe vettem.
-A két keresőt nem mértem össze, annyit tudok hogy világosabb az 5000nél az 5100, gondolom még ezzel is a D90 alatt van vmivel; a méret kérdést pedig DK21M-el megtuningoltam. Elsőre hiányoztak a rácsok, a nagy pontok és keretezések a régi keresőről, de aztán idővel kiderült hogy jobban tetszik így, narancson felvillan az aktuális pont és szevasz, nem kell oda sok sallang.
-D5000 után végre normális lett a fogása, a méret/fogás terén egész korrekt lett - ezek függvényében nem bánom hogy kisebb, sőt, kicsi a váz.
-Ha LV használatára szorulunk valamiért, akkor ne adjisten már af-t is lehet normálisan használni, és kevés fénynél is (én néha állvány, bogarak, levelek, kavicsok és egyéb vackoknál szoktam lv-ni, és nem röhögtem mikor harmadik 3 másodperces fókuszpróba sem mindig sikerült a régivel).
-státuszkijelzőt én nem szoktam meg így nem hiányolom; nem tudom hogy a szokáson felül is van-e előnye
-imádom a két infra szenzort, mind állványos mind időzítést kiváltandó használatnál.
-a mikrofon aljzat, a 30 fps és hobbi videóknál az af már normálisan használhatóvá teszi a videózásteastsider, melyik ír gyorsabban? Pixinfo szerint kb dettó.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
Aktív témák
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Napelem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hálózati / IP kamera
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Revolut
- Ukrajnai háború
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest