Hirdetés
Aktív témák
-
Pilács
senior tag
-
Degeczi
nagyúr
válasz lugosi #10477 üzenetére
nagyon durván csúsztatsz végig - mire jó ez?
azt, h az alapszíneken 256 vagy csak 64 fokozat lehetséges, az árnyékosabb részeken sajnos nagyon is lehet látni - szó nincs itt az emberi látás képességeit meghaladó feladatról!
egy tisztességes látószögű és színmélységű monitor pedig tizedannyiba sem kerül mint amit írtál!
(egyetlen fényerős tele is drágább...)ezért aki mégis egy gagyival szív, az vagy egyszerűen nem is tud a technikai háttérről, vagy akkor nem tudott amikor bevásárolt és most már persze nem akarja eldobni...
(vagy kénytelen, mert pl. útközben dolgozik, laptopon)mert aligha van bárki is, aki szándékosan úgy akarna képet szerkeszteni, h a fejét előtte rögzítőbe teszi - mivel már pár centivel lejjebb vagy följebb is már teljesen más eredményt lát! hogyan lehet így kontrasztot, világosságot beállítani?
így aztán azt egyszerűen nem is hiszem el, h az összes amatőr ismerős között egyetlen sincs, aki rászánta volna azt az egyszeri többletet egy tisztességes monitorra...
-
Dare2Live
félisten
"Alkalmatlansága ellenére pár profi fotós ismerősöm is ilyen monitort használ...."
Én nem rég láttam esküvőfotóst beépített vakuval végigfotózni egy esküvőt.... kellett nemkellett az villogott minden képnél....
Nem tudom mi jön még de nem lepne meg ha nemsokára már kompaktal dolgoznának egyes "profik" a dslres réteg meg le lesz lúzerezve a színhelyesre kalibrált monitorával.....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Mercutio_
félisten
Mit nevezünk profi fotósnak?
Attól, hogy abból él még nem biztos, hogy több egy tiztességes iparosnál adott esetben.
Másrészt a képek jellege miatt lehet, hogy nincs is szükség a PVA/IPS panelek tulajdonságaira.
Nyomtatni pedig lehet jó minőségben is, csak annak sajnos ára van...A TN+film-et pedig bármennyire is kalibrálod nem lesz színelyes, csak javulnak a paraméterek. Tudom, mert én is megtettem. És bizony elég kihúznod magad a székben máris változik a kép
Persze, ha a képen felnyomod a szaturációt és adsz neki kontrasztot, és ettől ütős lesz vagy éppen olyan a témája, hogy ha nem a valódi színeket adja vissza is megragad nincs is jelentősége a jobb monitornak, de talán nem véletlen, hogy még a játékmániás haverom is az s-PVA-ra esküszik mióta kipróbáltaEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest