- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Amazon Fire TV stick/box
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
Üdv!
Adott egy ASUS PB248Q monitor (színhelyesre kalibráltatva, icm profil Windowsba (Win7) bekonfigurálva). Külső monitorként használom egy ThinkPad T420-as laposhoz ami dokkolón van. A dokk és a monitor DP porton van összekötve. A laposban Intel HD3000 IGP van.
A monitor néha minden előjel nélkül lilás-rózsaszínes árnyalatúra vált. Egy restart után helyreáll. Mi lehet itt az ok?
- DP kábel?
- Driver?
- Színprofil kavar be?
- Monitor hiba?
- A lapos hardveres hibája lehet?
- ...Előre is köszönöm válaszokat.
-
zeorsdfd
senior tag
Adott egy régi 17" LG L1510p monitor, ami kiterjesztett asztalként működött egy 22ea53 mellett. Egyik nap sötét, powerled se megy. Gombra nem reagál, azt hittem meghalt.
Aztán kihúztam a D-SUB kábelét a gépből és elkezdett világítani a powerled, visszadugtam és megint kialudt.
Ez mi? Hallottatok már ilyenről? -
Kernel
nagyúr
válasz zeorsdfd #17355 üzenetére
A D-Sub csatlakozóban van egy szál vezeték, amit a videokártya kimenete lezár testre. Ha valamelyik csatlakozó kicsúszik véletlenül, a monitor érzékeli a szakadást és képernyőre feldobja a No Signal üzenetet, figyelmeztetve ezáltal a felhasználót.
Tehát ez egy ilyen D-Sub feature, de azt így látatlanban nem tudom hirtelen, hogyan kapcsolódik a problémádhoz, csak a tényállás kedvéért írtam le, hogy normális esetben így menne.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Sagsup
csendes tag
Sziasztok!
Az LG IPS237 monitorom mostanság fogja magát és kikapcsol. Teljesen mindegy, hogy játszok vagy netezek, kikapcsol. A kikapcsolás után, ha megérintem a bekapcsoló érintőjét, akkor visszajön, de valamikor ezt el kell játszanom 5-10szer, hogy visszajöjjön a kép. Pár hónapja volt szervizben, de nem csináltak vele semmit, mert náluk nem jelentkezett a probléma (akkor még az energy saving funkciót is bekapcsolta magának a monitor). Nálam is csak most kezdte újra. Garancia már nincs rá. Ilyen esetben mit lehet tenni? Mi a probléma oka?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Newyorker
addikt
Akarok venni egy Dell U2515H monitort! A kérdésem, h a vga-t milyen kábellel kötöm vele össze? Mert a dobozba nem látok csak ilyen speckó kábeleket és a 220gt-m hátuljába csak d-sub, dvi, vmint hdmi csatik vannak :S irodai felhasználásra lesz!
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
Kernel
nagyúr
válasz Newyorker #17368 üzenetére
Most látom, hogy 2560x1440 felbontás, de azt nem tudom, hogy az a kártya HDMI-kimeneten hajlandó leadni ennyit, vagy DVI dual-link szükséges hozzá.
Videókártyás szaktopikban talán jobban meg tudnák mondani.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz Newyorker #17372 üzenetére
Láttam, hogy nincs DVI a monitoron, nem is arra gondoltam, hanem egy másik fórumozó esetére, de az némileg eltérő probléma volt.
Amit linkeltél, ott a felsorolásban VGA-nak nevezi a D-Sub csatlakozót, ami persze komolytalan, de szokás sajnos.
Digitális felbontásban tudja, amit kell, így menni kellene.
-
Newyorker
addikt
válasz Kernel #17373 üzenetére
Oks, akkor hdmi, én is erre hajazok, átalakítós megoldást absz nem preferálom! Csak szövegszerkesztésre használom majd a monitort, irodában van, emiatt érdemes erősebb vga-t bele vennem!? A monitorból ez a vga kihozza ami nekem ehhez a melóhoz kell?
A gép:
Dello Studio XPS 8000
i7 860 2,8GHz x 4/8
8GB DDR3
220Gt video
128 Kingston 3K SSD★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
El Kebir
őstag
válasz Kernel #17373 üzenetére
nem biztos hogy a monitor tudja azt a felbontást hdmi-vel, manualban a videó módoknál a FHD a max, hdmi meg ugye egy videó (tv-in/out) csatalkozó, régebbi modelleknél se tudott többet a monitor hdmi-vel. (hiába bírta volna a hdmi szabvány sávszélessége)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Kernel
nagyúr
válasz El Kebir #17375 üzenetére
Erre én is gondoltam, bár szerintem elvárható lenne, hogy a manualban egyértelműen felhívják a figyelmet, hogy "vigyázz barom", HDMI-n nem lesz natív felbontás. De erről így konkrétan nincs szó benne, ha jól látom.
Továbbá:
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2515h.htm
We understand from a few reports that you can actually use a DVI to HDMI adapter to output from a DVI graphics card, to HDMI input on the monitor. This might require a dual-link DVI > HDMI converter given the resolution (to be safe at least) and you may need to create a custom resolution from your graphics card as it seems the 2560 x 1440 @ 60Hz is not automatically detected. It does seem to work though, providing compatibility with DVI graphics cards at least. DVI to DisplayPort is more tricky and would require an active adapter which can be quite expensive and may be more hit and miss.
Eszerint HDMI-n is megy a 2560 x 1440.
Más kérdés, hogy a dual-link DVI to HDMI néven kapható passzív átalakítóról beszél bizonyára, amit csak így szokás nevezni (mert a DVI-részén látják az összes tűt az okos kereskedők), valójában nem dual-link, hiszen a HDMI-csatlakozóba úgyis csak egy linket tud bekötni. De ez most amúgy sem érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
Newyorker
addikt
Nah, megjött a monitor!
Az előző DVI-n keresztül csatizott a 220GT-be, ez ugye HDMi-n! Vettem egy 3 méteres hama HDMi kábelt, összedugtam és semmi kép :S mi lehet a gond?
-
Kernel
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
válasz Newyorker #17380 üzenetére
Elképzelhető, hogy a korábbi idézetben emlegetett "custom resolution" létrehozása szükséges, mert a driver automatikusan nem detektálja megfelelően.
De nem ismerem a GeForce beállításait, ehhez nem tudok hozzászólni, valamelyik szaktopikban hátha jobban tudják.
-
orion1025
őstag
-
Newyorker
addikt
Ez a HDMi kábel tökéletes egy GF 220GT és egy Dell U2515H monitor összekötéséhez?
[ Szerkesztve ]
-
thoma83
csendes tag
Sziasztok kedves fórum társak!
Teljesen kezdő vagyok fórumozásba, ezért kérlek titeket nem leoltani, hogy ez a probléma már megvolt beszélve meg hasonlók …. nem igazán van időm visszaolvasni …
Szóval a problémám a következő:
Decemberben összeraktam egy komplett PC-t, csak a videókártyám maradt a régi anyagi okok miatt.
a konfig:
alaplap: ASUS M5A97 R2.0 (legújabb BIOS)
CPU: AMD FX 6300 Black Box
Memória: 2x4 Gb Kingston HyperX Fury CL10 KIT2
SSD: Kingston 120 Gb HyperX Fury (Rendszernek)
TÁP: FSP Hyper 500W
VGA(ami a régi) : Sapphire Radeon HD 5770 1 Gb
Monitorom (szintén az előző konfigból): ASUS VH228 D-SUB csatival
VGA-ból DVI-D-SUB átalakítóval megy.
+ van még 2 db régebbi SATA Vinyóm is a régi gépből.
OP.rendszer: WIN 10Szóval a hiba az, hogy amikor felkapcsolom az asztali kis lámpát akkor a monitorom elveszti a jelet a VGA-val, kiírja hogy no signal, de a gép tovább megy, zenét hallom ….
Ez persze nincs mindig, csak esetenként ami restart után jön helyre.
Régi konfignál nem tapasztaltam ezt a problémát, pedig ott is közös elosztóban volt dugva a kis lámpa is.
Kérdésem az, hogy ez lehet VGA hiba (esetleg ebben a konfigban másképpen viselkedik), vagy esetleg TÁP hiba lehet?
Ja még mellékesen a képernyőn sötétebb háttérnél vízszintes csíkok vibrálnak, mintha a képfrissítés nem lenne tökéletes.
Előző konfignál ez csak akkor volt amikor HDMI-vel TV-re volt kötve, és vibrált a monitor, de állítólag ez normális az antenna kábel miatt ami a TV-be ment (Földhurok kábellel lehet orvosolni vagy valami ilyesmivel).
Bocsi a hosszú szövegért
Köszi előre is a segítségeket. -
orion1025
őstag
-
degu
senior tag
Milyen hibát okozhat,ha a TFT-moncsiban a speckóban rögzített képfrissítési frekinél MAGASABB frekit állítok be?
verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
access_denied
senior tag
Üdv!
Egy Eizo EV2450-et a Windows 10 standard PnP monitornak lát, és a neten nem találok .inf drivert. Ez azért baj, mert a színprofilt nem tudom betölteni, ki lehet választani, de nem jelenik meg.
Valaki sejti, hogy mi lehet az oka?
-
RedCactus
senior tag
válasz access_denied #17393 üzenetére
A gyártó oldalán nézted? ICC profils
-
jacint78
addikt
válasz access_denied #17395 üzenetére
Nem hiszem, hogy azért mert PnP-nek látná, mit jelent az, hogy nem tudod betölteni a színprofilt?
type your text here..
-
Z10N
veterán
Van ket regi 19" Samsung monitrom (930bf es 940b). A 930bf fokozatsan romlott el neha csikozott, neha fenyero ment el, de egy ki/be kapcsolas megoldotta. A csikozas egy ido utan abbamaradt es megszunt. Majd mukodott tovabb 1 evig. Legutobb elkezdte dobalni a jelet. Tobbszor kellet bekapcsolni mire dvi-n jelet kapott. Vegul ez odaig romlott, hogy mostmar csak villog a led (hosszu-hosszu-hosszu-rovid-elelaszik). Azota nem hasznalhato. A 940b bekapcsol, de amikor dvi/dsub jelet kap egy par masodperc utan elmegy a kep. Neha nagynehezen elkapja. Foleg bios-ban alacsony felbontason/frissitesnel mukodik.
Mi lehet a bajuk? Igazabol mar ugye nem sokat ernek, de ha meg lehetne csinalni par forrasztasbol akkor meg tartaleknak jok lennenek. Koszonom a valaszt elore is.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest