Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mcleod

    tag

    Sziasztok!
    Zöldségeskert locsolásához szeretnék rendszert tervezni. Nagyjából már vannak ötleteim, de sok a kérdés. Fél colos kpe csővel építenék és egy 20m mély ásott kútból kellene vizet vinni kb. 50m-re, ahol még van némi (kb. 1m) szintemelkedés. Egyelőre 2 db 5-6m sugarú kört kellene öntözni.
    A tervem az, hogy a kútból búvárszivattyúval veszem ki a vizet, ezt a felszínig locsolócső, majd utána 1/2"-os KPE cső viszi tovább. T idomokra szintén KPE csövet tennék, egy csapot és annak tetejére valamilyen 360 fokos, lehetőleg állítható öntözőfejet, illetve két helyen csak felállást, hogy ha kell, oda azért tudjak tenni egy slagot ha még külön kell. Úgy szeretném megoldani, hogy mivel a ház mellett van a kút, egy okos dugaljat teszek bele, és előre beállított éjszakai időpontokban (heti néhány alkalommal) indulna az öntözés, hogy nyáron ne sokkoljam a hideg vízzel a zöldségeket.
    Egyrészt kíváncsi vagyok a véleményetekre, másrészt a tanácsaitokra és javaslataitokra, hogy milyen szivattyút és milyen öntőzőfejet kellene ehhez a feladathoz használni?
    Illetve kérdésem, hogy abból lehet baj, ha a szivattyú csonkja másfél colos, egy ilyen slaggal jönnék fel a kútból, de aztán leszűkíteném fél colosra?
    Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket! :C

    Csak egy maradhat!!

Új hozzászólás Aktív témák