Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz H-Zol #13712 üzenetére

    A feketén maradt föld tökéletes arra, hogy bevesd és ne haljatok éhen a családoddal. A helyzet persze tré, azt aláírom, de legalább meg lehet lépni az oly sokat emlegetett önellátást/önfenntartást. Ha valaki, te érzed, hogy hogy lehet lyukra futni, 2 pad közé esni ezzel az egésszel. Mihez kezdetek majd ha ez így megy tovább?
    Különben ha annyira szarul állok nem pazarlom a benzint holmi fölvonulásra, tüntetésre, mert van/lesz helye annak máshol is.

    hasznot nem szabad hozzon
    Az erdőnél is kell korhadékot hagyni, van ebben ráció, persze ilyen anyagi helyzetbe taszítottság mellett nem ezt az oldalát nézi az ember, érthető. Errefelé meg a szántó legelőként való használata van jól megcsavarva, lehet, csak éppen 3 évente egy általad is vázolt, szigorúan mínuszos kört kell futni: termelni valamit rajta, majd betakarítani. Na most pont ezen a legelőként való használhatóságon múlik az önfenntarthatóság, a belső rendszerben való megteremtése a takarmánynak, termésnek, úgy egyáltalán, egy nem belemagyarázott, tényleges működésnek. Enélkül leginkább csak vega opció lehetne. Basszantó, hogy látod a földet magad előtt és "nem lehet". Erre azt szokták mondani emberek, hogy á, úgy sem jönnek ellenőrizni. Nem a fenét nem.

    Egérirtásra felvonultatni egy foxi csapatot vagy tömegesen egérfogókat kirakni nem opció? Láthatóan a vegyszer hatástalan. Elkeseredett harc mindenképp, értem én, ezt a részét is, de ez nem állapot.

    (#13733) ncc1701, csak az a nem mindegy van-e miből fogynod vagy már a nullszaldó is egy tovatűnt álom. Enni meg csak kéne, a számlák sem tűnnek el a fiókba rakástól.

    (#13728) Szevam, van csoportja a facebookon, személy szerint sikítófrászt kapok tőle. A kiindulási ponton még "jó", aztán elmegy talajvesztett irányba, valóság mindegy alapon. Ezotériát kedvelőknek ajánlott, aki kertészkedni akar más irányokba forduljon. Hasonló deformálódásra hajlamosak a permakultúra szereplői is.

    (#13744) Dorian, mi a baj a filccel? Alkoholba mártva kész is az alkoholos filc, haha. Én ott hagyom, de elszárad még a nagyobb dzsumbuj utáni mennyiség is, nincs érdemi filc. Rive gondolatát osztom.

    (#13747) Z_A_P, inkább televény-szerű terület kialakítására törekedj, ez így zsákutca.

    (#13754) Barret001, a kullancsokat nem vonzza ez a formáció?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák