Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz Oliverda #22035 üzenetére

    Elképzelhetőnek tartom, hogy olyan lesz ez, mint a pókerben. Nincsenek jó lapjaid (intel) és nem mersz emelni (10c20t), mert félsz, hogy egy még nagyobbat emelnek vissza (RyZEN3 2x chiplet).

    Az AMD megmutatta, hogy a RyZEN die-on van még hely egy chipletnek, tehát minden valószínűség szerint tudnának ők 12-14 vagy 16 magos processzort is villantani AM4-be.

    De az AMD-nek rövid távon ez semmiképpen sem lehet érdeke, ha a 8c16t meg tudja verni a 9900K-t, mégpedig azért, mert egy zsírós termékpaletta derékhadát (2950X) kannibalizálná, ami még nem futotta ki magát és hozza a pénzt rendesen. Miért adnának TR teljesítményt RyZEN áron addig amíg a TR nem lép szintet?

    Tehát az a die-on fenntartott üres hely egyben fenyegetés is az intelnek, hogy jól gondolják meg, ki akarnak-e jönni egy 10 magos kommersz procival. Mert ha kijönnek egy 10 magossal, azt a 12 magos ZEN2 sokkal jobban el fogja kalapálni mint a 8 magos ZEN2 a 9900K-t. 10 mag fölé meg egyelőre nem látszik hogyan tudnának értelmes keretek között skálázni az intelnél (most feltételezem, hogy az ice lake nem lesz világmegváltás).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák