- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós kamerák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
Guszti
aktív tag
Hi!
Kerdes: miert van az, hogy egy 1700+ os XP-nel, biosbol nem tudok FSB-t allitani?
Vagyis tudok, csak ha mar 135-re feltolom az FSB-t, akkor mar az ujraindutas utan a biosig se jut el a gep...?
Lehet hogy bennem van a hiba???
Jah, az alaplap meg egy Abit nf7.
Varom a valaszokat! -
Cane
őstag
Tbred v. palomino?
▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
zsoltee10
addikt
Abit... Erre mást nem tudok mondani, proci nem valószínű, hogy hibás. BIOSt frissítettél már?
-
Gitros
aktív tag
Nem hinném, hogy bejátszik a TBred és Palomino közti különbség. 135... a világ röhelye lenne, ha annyit sem bírna el a proc (már ha egyáltalán ott a bibi). Memóriád hogyan van hajtva?
''Számítógéppel sokkal gyorsabban megoldjuk azokat a problémákat, amik a számítógép nélkül nem is léteznének.''
-
AND1
őstag
Tuti hogy memória mert nekem 1700+-os Palomino simán elszaladgál 145Mhz-es FSB-n...sőt még 151-en is megy. Samsung 333mhz-s ddr társaságában
Egy régi PH-s.
-
Guszti
aktív tag
Memoria az birja, azzal nincs gond, a proci meg egy Tbred-b, es nemtudok mit elkepzelni, mert szorzot meg tudok allitani, siman elszalad a gep 1800Mhz-en (133*13,5) 1.5 voltal... :(
Memoria az sima 266-os samsung de az gond nelkul viszi a 300-at is, es nem ertem..
Probaltam mas ertekeknel is, lefele barmennyire vihetem akar 100 ala is, de folfele a max az 134. A regi 1600+-os palominom is ment majd 150-en... :(
Probalok egy biosfrissitest, csak attol meg parazok kicsit, mert olvastam hogy ennek az nf7-nek frissites kozbe lehetnek gazos dolgok...
Koszi a valaszokat, ha van meg valami tippetek, atz szivesen varom... -
Guszti
aktív tag
Nah valoszinu a memoria lesz az, mert atnyomtam az FSB-t 166-ra, es akkor a memoriat megint 266-on nyomatja az alaplap, es elindult a gep gond nelkul. Meddig lehetne ezt az 1700+ os procit tolni sima leghutessel, mer ugy neztem, hogy 2200MHz-en gond nelkul szalad stabilan... _Meddig megy meg stabilan max???
-
Guszti
aktív tag
Nah, akkor meg1 hulye kerdes: Van valami progi, amivel tudom szabalyozni a procihuto fordulatszamat, vagy tud olyat, hogy mondjuk 60 foknal bekapcsol 30-nal meg ki, vagy valami hasonlot, remelem erthetoen beszelek ilyen koran reggel...
-
HiperG
addikt
Helpmíí
Az aláírásomban említett alaplapról van szó.
A sisoft sandra szerint a board temperature 54 °C, a CPU 43 °C
Gondolom ez a nortbridge hőmérsékletét jelenti.
Ezen a deszkán nincs nagy chipset hűtő:
Sokallom az 54 °C -ot, a sisoft is:
Warning W2518 - Mainboard temperature is too high (i.e. over 50şC). This should appear only if the mainboard has a temperature-monitoring sensor installed. -
e-biza
őstag
[L]http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/white_papers_and_tech_docs/30230A_WS_WhtPapr_FINAL.pdf[/L]
[L]http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543~70711,00.html[/L]
Az AMD új 64bites Opteronja beáll a digitális médiába, a Landmark digitális mozik az új AMD-re épitenek.. igy hirtelen ennyi :)Liƒє is too short. - http://www.lowcostdomain.eu
-
Cane
őstag
Már mondtam (sokszor), hogy ''kézrátéttel'' kell megnézni a hőfokot. Ez az 54 °C azért kézzel is érezhető.
Amúgy nem látom hogy a NBridge mellett vannak lyukak? Mert ha igen, akkor rápattinthatsz egy komolyabb hűtőbordát, esetleg rá egy ventit is.▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
HiperG
addikt
Már rájöttem, hogy csak a SiSoft Sandra írja ki rosszul.
A proci 55 °C, az alaplap 45 °C
BIOS-ban így van.
Ez persze sokkal logikusabb is. -
Mkill
aktív tag
Hali
AMD Athlon XP 1700PR (2400PR-en!) 18650 Bruttó
AMD Athlon XP 1700PR (2600PR-en!) 22400 Bruttó
a zárojelben számok amire fellehet huzni;)
Vagy mi :)) -
HiperG
addikt
Na Thoroughbred-A tunning:
Szorzót 13,5-ről levettem 11-re, FSB-t 133 Mhz-ről felvettem 166 Mhz-re.
Gyári beállításokkal 7780 3dmark 2001 pont ( [L]http://service.futuremark.com/compare?2k1=6438658[/L] )
Említett tunningal 8029 ( [L]http://service.futuremark.com/compare?2k1=6459498[/L] ) -
hobizoli
nagyúr
Nagyszeru...ez itt pontossan mi is akana lenni...? Egy lerantas..? Na ehhez kell am igazan pofa...
Tudod ennyiert megveszek brutto kiseraron egy AUIHB-s XP2100+-t, ami akar alap Vcore feszultsegen is produkalja mindezt, azaz kisebb hoszipiacioval, egy kisebb, halkabb(!) hutovel...
Ebben a melegben minden egyes plusz W amit a kornyezetbe kell elvezetni nagyobb mertekben szamit.
hobizolitöbb drón kell ;P
-
buddha
tag
Sziasztok!
Bocs a gyors körkérdésért, de ha tudnék venni boltban egy új ''jiuhb'' steppingű 1700+ os procit, akkor az nekem jó legyen? Esetleg mit akarjak? -
buddha
tag
Akkor a ''jiuhb'' nagyon rossz??? Vagy nem is nagyon tuningolható? Érdemes AxxxB keresni?
-
gesuz
senior tag
Meghalt a procim:(( AMD 1,8 palomino:(( :((:((
Nincs valaki akinek van MSI K7 master? nem to milyen proc megy bele?Kötelemfakasztó - A könyvek legnagyobb hibája, hogy nincs bennük CTRL+F. ''Or do something that's never been done''
-
buddha
tag
A kérdésem még mindíg állna! :)
-
Kígyó
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs