-
PROHARDVER!
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz fene_vad #9898 üzenetére
A belső 3G modemnek pont az a lényege, hogy nem kell külső, tehát semmi nem lóg ki/le a gépből, és nem kell mindig ki-be dugdosni. Szerintem irtó kényelmes és hasznos, hogy egy kattintás és megy a net. Miért lesz gördülékenyebb a böngészés a broadcom chip-el? Csak a dekódolást gyorsítja, a Flash HD ill. H264 tartalmak esetében, nem értem mi köze a gördülékeny böngészéshez.
#9899: kezeli, igen. És pont ez a baj az egésszel, hogy annyi egy WD TV lejátszó mint a broadcom HD, és mivel előbbi céleszköz, ezért sokkal alkalmasabb is erre (mellesleg valahol írták a broadcom HD-ről, hogy nem tudták kitenni D-sub-ra a képet vele, ebből nem tudom mi igaz). A HSDPA modem a 3G modem, ua. mint a külső USB-s (amit a szolgáltató ad), csak ez belül van, tehát nem kell mindig bedugni, meg nem foglal egy USB-t.
#9900: ha jól értem azt mondod, hogy egy oldalon ha nem fut a flash videó, csak be van ágyazva sok, akkor is gördülékeny a görgetés, mert a broadcom dekódolja? Ez biztos?
-
Fleed
aktív tag
Ezért nem voltam benne biztos, hogy micsoda is ez a HSDPA, mert azt szinte ingyen megszerzed szolgáltatónál. De akkor ehez is előkell fizetni, meg kell sim kártya hozzá. Sztem az elég nagy luxus hogy 20 ezer ft ot költeni azért, hogy ne lógjon ki vmi a gépből, de ez ember függő. Viszont ha már normális sávszélesség, meg lefedettség lesz hazánkban, ellehet gondolkodni rajta, hogy otthonra ne kötessen be az ember netet, és akkor viszont már tényleg zavaró, hogy mindig kilóg valami a gépből (plussz még le is törhet).
-
senior tag
#9900: ha jól értem azt mondod, hogy egy oldalon ha nem fut a flash videó, csak be van ágyazva sok, akkor is gördülékeny a görgetés, mert a broadcom dekódolja? Ez biztos?
Most már magam sem tudom. Én saját szememmel még nem láttam működni, de mikor legutóbb néztem a broadcom lapot, akkor írtak ilyet. Most már nincs kint ez a szöveg, viszont megerősítették, amit eddig csak fórumokon láttam, hogy valóban HD és SD tartalmat is gyorsít.
Nemrég még az is kint volt, hogy alternatív lejátszókkal is működik, most már csak a windows media player és az adobe flash player-t látom. Pedig fórumokon is írták, hogy pl kmplayer is kihasználja.
Na mindegy, majd csak kikirstályosodik a tudása valójában. Az egyetlen bajom vele, hogy ebay only a cucc. Különben már bent figyelne az 5101-ben.
-
Dave™
nagyúr
válasz HummeRC #9903 üzenetére
Megy kmplayerrel is némi trükközés után, ezt olvastam én is (a pontos leírását), csak azt nem hiszem, hogy lejátszás nélkül is gyorsítja a görgetést egy flashes oldalon. Szerintem csak a dekódolásban segít, és ha lejátszol egy akár SD flash videót, nem hiszem, hogy közben görgetni szeretnéd, ennek nem lenne sok értelme.
-
Predator666
aktív tag
Sziasztok, igazából feltettem az EEE topikba is ak édést, de kb alig van egy-két órám eldönteni, szóval ide is betesezm a kérdést:
E kettő között vacillálok: 1101HA és 1005PE. 15e a különbség.
Az előbbiben a proci mag z520, 1,33 ghz míg a másodikban n450 1,66 ghz.
Szerintetek a z520 1,33 ugyanolyan teljesítményt nyújt? Vagy miért raknak alacsonyabb órajelű processzort egy elvileg újabb kategóriás gépbe?
Ugyanis az előbbiben 1 giga rammal több van, home premiummal és nem starterrel adják.Szóval az elsőben z520-as proci van a másodikban n450. Az előbbinek 2watt, a másodiknak 5,5 watt a felvétele. De a második újabb és 1,66 míg az előbbi csak 1,33ghz-es.
Az az 1 giga memória nagyon fontos lenne ami a régebbi procival jár, de a win7es meg úgy ám blokk a géphasználat nem tudom megérzi-e a gyengébb procit (főleg, hogy drágább a masina).Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
Kivettem, mert volt, kit zavart.
-
Dave™
nagyúr
válasz Predator666 #9905 üzenetére
Az N450-est vedd, újabb, érezhetően gyorsabb (illetve a Z520 érezhetően lassabb ), és szerintem platform szinten kevesebbet is fogyaszt. Ne tévesszen meg az 5,5W-os fogyasztás, egy tokban van a processzor, a memóriavezérlő és a grafikus mag, ezek összesen fogyasztanak ennyit, míg a Z520-nál csak a processzor eszik 2W-ot. Mindenképpen az N450-est! Ramot utólag is tudsz cserélni benne, a processzor a meghatározóbb.
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
-
Sziasztok.
Lenne egy gyors kérdésem, csak most nincs időm elolvasni az egész topikot, szóval gomen, ha esetleg már szerepelt a válasz valahol.
Soooo...tudtok ajánlani olyan netbook-ot, ami lehetőleg nem nagyobb, mint 10" (esetleg lehet 12,1"-es, de jobb lenne a kisebb), és gond nélkül viszi az 1080p-s filmeket?
Válaszotokat előre is köszönöm.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Zalaymate
senior tag
Mi mostanság az általános vélemény az Asus 1005PE-ről? Miben veri őt a HP, hogy azt ajálnjátok inkább?
(= Zala =)
-
=HG=
addikt
311 tulajoktól kérdezném, hogy nektek is pl:Hd filmnézés közben csak kb 3,5 órát bír az aksi ??
Egy kicsit elkeserít, mert mindenhol 6 óra feletti akku üzemidőt írnak.... -
eladohardver
őstag
Hali! Milyen notebookot/netbookot vegyek?
Office/internetezés/letöltés lenne a gép feladata... és ha lehet minél ocóbban.
Kösz a segítséget!
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
Magnum_
nagyúr
-
emesesz
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Netbookot szeretnék venni elsősorban netezésre, munkára (word, excell használat sok ablakban) fim nézésre. Fontos, hogy gyors legyen, ami tudom hogy ezeknek a legnagyobb hátránya. Az összeg olyan 120-130 ezer körül lehet. Ti mit ajánlanátok?
Első ránézésre a Acer Aspire Timeline 1810TZ tetszene de az majdnem 20-al drágább.
Előre is köszi a segítséget. -
Magnum_
nagyúr
válasz emesesz #9926 üzenetére
méretet nem írtál, de az összegből már kijöhet egy jobb féle netbook is, használtan meg kifejezetten korrekt. mindenképp netbug kell?
amugy ezt ajánlom acer helyett
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
emesesz
csendes tag
válasz Magnum_ #9927 üzenetére
bocsi nem volt teljes a leírás
azért netbookra gondoltam, mert sokat hurcolom munka miatt, illetve az aku üzemideje (7-8 órásakat néztem) miatt egyszerűbb a használata
a kijelzőre 11-12-re gondoltam
a procihoz annyira nem értek, de ahogy utána olvastam a ULV-s procik gyorsabbak, ami fontos szempontköszi
-
MODERÁTOR
nekem asus ul20a van, bár ez "csak" 12 coll, meg drágább is, mint a fenti lenovo, bár dos helyett win7 hp van hozzá, valamint egér és táska. Csak HDMI már nem jutott rá
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
EmThor
addikt
válasz mukibuci #9933 üzenetére
Thx! Ha már a hordózhatóságnál tartunk, megnéztem a Lenovo fórumain mit írnak, az U350-nél pár hónap után kb. üvölt a venti a felhasználók szerint (oké, annyira nem, de legalábbis panaszkodnak h hangos, meg h megy állandóan) és hogy nagyon melegszik.
Sony Vaio M
Ez viszont már újabb netbook, viszont a Sony megint elb@szta. Anno a W-nél hiába volt 1366-os kijelző 10"-on, ha nem volt jó a bill. (megnyomkodtam MM-ban, túl rövid úton járnak a gombok) + 3 cellás akksi hurka, 6 cellás meg fél méterre kilógott.
Ennél az a baj, hogy nem szerelhető, nem lehet ramot cserélni és 1gb van csak benne. Hiába a matt display és a 6 cellás, nem kilógó akksi, ha kis teljesítményű és alulról karcolja az 5 órát, az átlag 7 helyett.Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
EmThor
addikt
Ebben az 5101 "újszerű" renew-ban mondjuk benne van minden ami kéne:
- matt kijelző
- 6 cellás akksi (6-7 óra wifivel)
- nagyfelbontású kiejlző
- 2 giga ram
- 100e körül ill. allatt
- 2 év gari.Nem tudom lesz-e plusz pénz melóban félévkor, még 1 hónap és kiderül.
Itt van egy 3 hete készült 5101-es refurbished 5101 unboxing vidi akit érdekel.
Hp 311c se rossz, sőt, 11" kijelző + ion? Zsír!
[ Szerkesztve ]
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
kutyuska
aktív tag
Sziasztok!
Erről a márkáról , vagy típusról van valakinek tapasztalata?
J&W MiniX 1100" Babra munka, de megéri! "
-
surixxx
tag
Üdv!
Eléggé rágódom a laptop vásárlás kérdésen, és egy tervbe vett komolyabb Vaio helyett úgy tűnik inkább valami netbook lesz a dologból. Ehhez kérnék pár jó tippet a kedves fórumozóktól. A beszerzésre van kb. egy-másfél hetem, és az elvárások a géppel kapcsolatban kb. így néznek ki:
matt fekete szín mindenféle minták nélkül, "chicklet" sony/apple-féle billentyűzet, Win7 (esetleg Home Premium a Starter helyett), Intel Atom N450, min. 1gb Ram, matt kijelző max. 12" (esetleg LED háttérvilágítással), Wifi, Bluetooth, SD kártyaolvasó, minimum 6-7 óra akkuidő, 720p-s HD videó menjen (nem annyira fontos), vinyó is mindegy de azért minimum 160gb
Minden segítséget örömmel fogadok!
Szép napot!
cooler master centurion 590 :: intel e5200 :: cooler master hyper 212 :: geil ultra 2*2gb :: gigabyte geforce 9800gt :: zalman vf900cu :: wd green 1tb :: wd 250gb :: cooler master silent pro 500w :: zalman zm-mfc1 plus black :: samsung 2243sw
-
upszilon
őstag
Kenyeret szeletelni ez sem rossz!
[ Szerkesztve ]
-
Gergő_
őstag
ez még csak referenciatermék, de érdemes rávetni egy pillantást: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen program, ami...?
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Autós topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Ekkor érkezhet Európába a HyperOS 2
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- További aktív témák...
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- MSI GF63 Magyar gamer laptop i5 9300H 16Gb ram 512Gb ssd Gtx1650 120Hz
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- ASUS Zenbook 14X OLED UX5401 - 14" QHD+ 90Hz (2880 x 1800) - i7-1165G7 - 16GB - 512GB - Win11 - Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest