-
PROHARDVER!
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz runner 125 #18499 üzenetére
+1
Tényleg az a grafitszürke a legjobb, csak itthoni boltokban nem láttam..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Bogyó bá'
nagyúr
Lenovo E125 tulajok!
Valaki próbálta már a gépére felpiszkálni a Win8 publikus bétát? Tapasztalatok?
Működik-e ezalatt az oprendszer alatt is a ThinkVantage program- és driverfrissítés?Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
levii
csendes tag
Sziasztok!
Netbook vásárlás előtt állok. Ezeket néztem:
Asus EEEPC 1225B, 113.000
(ennél többet nem tudok rászánni)
Acer AO 722, 100.000(ehelyett jobban megéri a 1225B?)
Sajnos lehet, hogy nem lesz ennyi pénzem, ezért 10,1-eseket is néztem:
Acer AO D270, 76.000
Asus EEEPC 1015BX, 70.000
(bár ennek az akksija gyenge, szóval valószínűleg kiesik...)
Tudtok esetleg valami egyéb 10-12"-os gépet, ami szóba jöhet?
Elsősorban internetezésre, filmnézésre kéne.
Kösz a választ! -
Bogyó bá'
nagyúr
Ha valakinek nagyon olcsón kell Lenovo E125, és nem baj, ha gyöngébb a proci: E-300 -zal, de jogtiszta Win7-tel bruttó 105k-ért: itt , mondjuk a boltról semmit sem tudok, fel kell őket hívni!
szerk: (#18503) levii , neked is ajánlom! C-60-nál erősebb, sokkal profibb kivitel, 6 cellás akku, 4 GB ram, matt kijelző, gyors (7200RPM) vinyó, pöcökegér. Az Acer a közelében sincs...
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
runner 125
nagyúr
válasz Bogyó bá' #18504 üzenetére
Notisba is válaszoltam rá, ide is. Ez a bolti _ külföldi _ gépeket árul, a radium.hu-hoz hasonlóan.
levii
Ha kivitelezhető, gyűjts 1225B-re.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #18500 üzenetére
Elnézést, közben melóznom kellett. Mindenkinek köszönöm a választ!
Azt gondoltam, hogy az U24E nem lesz egy árkategóriában az 1225B -vel. A kérdés csak a különbség mértéke. Az itt leírtak alapján a 600 dollár az i5 -ért nem olyan riasztó. De konkrét árat ehhez nem találtam. Az U24E-XS71 -et
(Intel Core i7-2640M) 830 dollárért vesztegetik. Ez viszont már húzós, meg számomra az i7 is túlzás. Egy kicsit még várok, közben körülnézek külföldön is, hátha.. -
haris
őstag
e125 tulajok, akik win-t használtok!
Egy amerikai oldalon olvastam, hogy van új driver a touchpad-hez, letölthető a lenovo oldaláról.
Állítólag lényegesen javít a kezelhetőségén.Vagy gyertek linuxra
-
Bogyó bá'
nagyúr
Sőt: van újabb BIOS is: 1.17. Én tegnap már feltettem rá. (Mondjuk semmi változást nem látok)
szerk: a touchpad drivert "le sem kell tölteni", a ThinkVantage magától leszedi, ha elindítod. Ez a BIOS-ra nem áll, azt meg kell keresni, le kell tölteni.
[ Szerkesztve ]
-
mm89
őstag
Szerdán kapom meg a pendriveot, aztán fogok win7-et feltenni, addig linuxokat próbálgatok majd. Most ubuntu 11.10 van fent, és a touchpaddal annyi bajom van, kattintáskor (padon, nem gombbal) van amikor erősebbn kell nyomni, mert elsőre nem érzi hogy hozzáértem. Érdekes módon amikor húzogatom az egeret, akkor alig kell hozzáérni.
bogyo!
A biosban van egy olyan beállítás, hogy valami hardveres videó vagy micsoda, már nem emlékszem pontosan[ Szerkesztve ]
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
Mercutio_
félisten
Lenovo E125 matt kijelző, AMD E-450 Brazos proci, 6 cellás akku, de csak 1 év gari
Lenovo S205 kijelzőt nem tudom, ez is E-450 és 6 cellás akku, de 2 év gariAz Asus 1015BX-ből van van 6 cellás akkuval is, de az már 90k körül van, így nem éri meg, hisz az Acer 722 árában nagyobb kijelző, legális Win7 home prémium is van-
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
haris
őstag
Kapcsold ki a Tapping funkciót, mivel maga a Touchpad a gomb. Majd tappolás helyett amikor húzod az ujjad, és odaérsz, ahol tappolni akarnál, ott anélkül hogy felemelnéd az ujja, nyomd le az egész touchpadot.
Hidd el, bár furán hangzik, de nagyon jól működik. és a jobb egérgomb oldalán is bal egérnek fogja érzékelni. Hogy akkor hogy lesz neked jobb egérgombod? Hát úgy, hogy amkor mutató ujjad oda húzod, ahol jobb gombot nyomnál, ott nem emeled fel a mutatóujjad, csak simán egy másik ujjal mellette lenyomod a toucpadot, és voila, érzékeli a két ujjat, ezáltal felugrik a jobb gombos menü.
Azt nem tudom win alatt is működik-e, de ubuntu 11.04 alatt így frankó. -
-
mm89
őstag
válasz Vikthor #18516 üzenetére
nagyon jó kis gép, pont kényelmesen elfér az ölemben is. kicsit a kijelző betekintési szöge fura, ha egy kicsit lejjebb vagy fejjebb hajtom már más a szín. meg azt még nem értem, hogy ha pl google képkeresésnél megnyitok egy képet akkor az ad egy sötétebb hátteret a képnek és olyankor mintha magától lejjebb venné a fényerőt. ezt csak én tapasztalom? de még mindig rohadt jó gép! köszönöm szépen a segítséget a választásban, örülök, hogy ez mellett döntöttem
-
mm89
őstag
válasz ArrayOfLilly #18518 üzenetére
Köszönöm, ki is kapcsoltam, ki is próbáltam, de nem vettem észre változást (eddig is csak este, sötétben tűnt fel).
Windows 8 -at próbált már valaki rátenni? (csak érdekességképpen kérdezem, nem szándékozom azt használni, nem kínzom magam )Kicsit feljebb kérdeztem valami hardveres videógyorsítós kérdést, na megnéztem pontosan, erre gondolok:
BIOS/Config/CPU
és ott van egy olyan hogy
AMD V(TM) Technology (alapból disabled)
leírása:
When enabled, a VMM can utilize the additional hardware capabilities provided by AMD Virtualization techology.Ebből arra következtetek, hogy ha bekapcsolom, jobb megjelenítést kapok. Vagy nem?
-
mm89
őstag
-
Motaba78
addikt
hát nem, semmi köze a megjelenítéshez.
az csak a virtualizációhoz tartozik, (gép a gépen belül)
igen biosban állítható a vga memória felhasználása, amit a rendszer memóriából vesz el.
de nem hiszem hogy 1GB le tudsz csípni a rendszermemóból, valamint, hogy 384 MB vagy 1 GB ezt netezéskor nem veszed észre, mondjuk játékoknál igen, de a vga "gyengesége miatt" teljesen mindegy a mérete, mert ahova 1GB kellene ott a vga már kevés lesz, hiába 1GB.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Akartok egy jó kis Lenovo netbookot "szinte ingyen"
Jó gép, de azért SSD-vel is pöttyet túlzás az ára. Ennyiért már Ultrabook is van....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Armagedown #18525 üzenetére
Crucial M4 már van 80k-ért, a + 4GB ram az 5.500,- (ma jött meg, most raktam bele, így tudom), még egy Win7 Pro-t kell hozzáadni. Akkor is túl sok hasznot raktak rá.....
-
Mercutio_
félisten
Volt valami korábbi Samu is amiből gyártottak 7mm-est, de sok SSD-ről is ha leveszed a burkolatot szabvány 7mm-essé válik
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
AndrisBoy
aktív tag
Sziasztok!
Netbook-ot szeretnék venni, Autó-Motor diagnosztikához.
Melyiket ajáljátok ezek közül?
Samsung N145
hp mini 210-3002sa
Acer aspire one AOA150 zg5
Compaq Mini 700
ASUS Eee pc X101H - Ultra slim
HP mini 110
Lenovo S10-2
Dell mini 1012 HD
Acer eMachines em350
Dell Inspiron 1120
Acer Aspire One D250
FS Amilo Mini Ui3520
Toshiba NB100-12MMegbízható kütyü kéne , ami bírja a strapát.
Köszönöm előre is.
•°o.OO.o°•
-
Mercutio_
félisten
Ha nem karcolod meg a csavarokat és nincs külön plecsni az SSD-n semmi egyébként persze ez picit kókányolás, írni is akartam, de lemaradt.
AndrisBoy: Azt is írd le milyen port(ok) kell(enek), hogy legyen(ek) a netbookon, mert lehet, hogy pl soros/párhuzamos port kellene és olyan nincs
[ Szerkesztve ]
-
AndrisBoy
aktív tag
Viszont 3G nem hátrány
•°o.OO.o°•
-
AndrisBoy
aktív tag
-
félisten
válasz NathanCullen #18536 üzenetére
Az igen!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
AndrisBoy
aktív tag
Akkor ne várjak semmi épkézláb választ az általam felsoroltak közül?
•°o.OO.o°•
-
félisten
válasz AndrisBoy #18539 üzenetére
Olyan netbook, amibe érdemes pénzt ölni, olyan 50-60k-tól kezdődik szvsz, de akkor már jobb egy használt üzleti subnoti, ahogy lentebb is linkelték.
Ez van.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
AndrisBoy
aktív tag
Akkor annyit kérdeznék még hogy.
Dell inspiron mini 10 / 1120 / 1012 HD /
HP mini 110 / 210-3002sa /
Acer Aspire One D250 / AOA150 zg5
Lenovo S10-2
FS Amilo Mini Ui3520
Toshiba NB100-12MEzek körül leszűkítenétek a kört 2-3db-ra ami használható darab?
•°o.OO.o°•
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Macsek1988 #18541 üzenetére
Mert nem S205-ről, hanem E125-ről volt szó Abba pedig csak 7mm-es fér. Gyárilag egy Hitachi 320GB-os, 7200RPM-es slim HDD-vel van szerelve. Az SSD-k közül is igencsak válogatni kell, ha belevalót szeretne az ember, gányolás és garivesztés nélkül...
AndrisBoy: a valamire használható kijelzőfelbontás miatt próbálj meg 11,6"-ban gondolkodni! Nagyon lehet utálni az 1024x600 pöttyöt, nagyon rövid idő után...
Fogadd meg AxBattler kolléga tanácsát, és Hardverapróról, megbízható eladótól használt üzleti szubnotit vegyél.
[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
válasz AndrisBoy #18544 üzenetére
Lenovo ThinkPad x120e , szerintem ez a legjobb a felsoroltak közül
A többi közül sok ddr2 ramos és sokkal drágább mint a ddr3 , ezért a bővités sokkal drágább volna , azon kívül a kicsi és lassú hdd is problémákat okozna a használat közben[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
félisten
-
haris
őstag
válasz AndrisBoy #18544 üzenetére
Szerintem:
azért nem kapsz normális ajánlatot az általad felsoroltak közül, mert mindegyik 1 magos Atommal szerelt gép egy kaptafa. Gyártónként sincs igazán eltérés közöttük. A megbízhatóságuk szintén nem a gyártótól függ, hanem attól, ki és főképp hogyan használta, lévén használt gépekről beszélünk.
Az én véleményem:
Azt írod, autódiagnosztikához kellene.
Gondolom, ez nem valami nagy gépigényű program, valószínűleg csupán annyit csinál, hogy kiolvas adatokat az adott jármű számítógépének memóriájából, erre pedig szerintem bármelyik általad linkelt gép megfelelő.
Gondolom inkább a gép súlya a döntő az adott szituációban, nem a teljesítménye, vagyis megint csak mindegy melyiket veszed.
Gondolom nem fontos a hosszú üzemidő sem, lévén a műhelyben van konnektor, egy diagnosztika talán pár perc, így tényleg mindegy.Azonban, ha másra is akarod használni, akkor írd meg, és ajánlunk mást, de az nem a 30ezres kategória sajnos.
Hogy konkrét példát is írjak, egy barátomnak van Samsung n145-öse.
Volt is nálam párszor. Nem rossz gép, leszámítva az Atomgyenge processzort, a lassú hdd-t, és a kevés 1GB ramot. Vagyis tipikus pár éves netbook, mint mindegyik ilyen -
Bogyó bá'
nagyúr
Amikor ilyeneket lehet venni 6 hónap garival, megbízható embertől, akkor miért venne ugyanannyiért gari nélküli egymagos atomos netbookot?!
kieg: a fémvázas gépek, cseppálló billenytűzettel némileg jobban bírják egy autószerelő műhely "klímáját", mint azok a műanyag sz*rok...
[ Szerkesztve ]
-
AndrisBoy
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- 2020 MacBook Air 13" M1 16GB RAM 256GB SSD Asztroszürke Magyar billentyűzet 94% Akkumlátor
- BESZÁMÍTÁS! HP ProBook 650 G5 15 notebook - i7 8565U 32GB RAM 512GB SSD AMD Radeon 540X 2GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest