- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
padre666
tag
Szia!
az OSX egyedül van a winyón, vagy más OS-ekkel egyutt?
enis probaltam feltenni....siman fel is megy....de boot 0 val fogad, tehat nem tudja aktivvá tenni a particiot....
találtam leírást de ahogyan ott le van írva az nem mukodik...ha particiora rakod akkor primary vagy logical?
te teszed aktivvá még telepítés előtt, vagy már telepítés után valahogyan?ahci mód enabled vagy disable?
[ Szerkesztve ]
-
dannynet
tag
válasz dannynet #9598 üzenetére
Először is elnézést kérnék mindenkitől, hogy a saját hozzászólásomra válaszolok...
Csak nem hagyott nyugodni, hogy nem bírom az OSX-et működésre bírni!
Az XP alól NTFS-re formázott partíciót ismét kijelöltem az OSX telepítésére. Formáztam a Disk Utilityvel a Mac rendszer kérésének megfelelően a partíciót, települt is a SnowLeo, de a következő újraindításnál valami Boot: nulla (bocsánat, nem működik a nulla gombom)
üzenet fogadott.Sajnos csak úgy tudtam úrrá lenni a kialakult helyzeten, hogy legyalultam magát az XP-t is,így végre sikeresen feltelepült az almás rendszer.
Ekkor már "csak" az internetet azaz a wlan-t kellett működésre bírni...
Mint rövi guglizás után kiderült, a Wind-embe szerelt Ralink RT-kétezerhétszázas wifi kártya működik az RT-kétezernyolcszázhatvan -as wireless kártya driverével (bocsi hogy nem számokat írok, de a nulla gomb nem megy a gépemen OSX alatt ). A driver letölthető a Ralink honlapjáról.Telepítés, majd újraindítás után már látta is a netbook az itthoni wi-fi hálózatot, csak éppen csatlakozni nem sikerült hozzá... mindenesetre elmentettem a vezeték nélküli hálózat profilját a Ralink utilityben. No, itt teljesen elakadtam, továbbra sem volt internet!
Végül rájöttem, hogy be kell lépni a system preferences-be és ott a network-nél folytatni a beálításokat. ,,Ethernet 2-ként" feltűnt a wifi hálózat, nyomtam egy connect-et (megjegyezném hogy pontosan nem emlékszem mi hogy történt....) és voilá! -életre kelt a net!
Most is OSX-ről írom a hozzászólást, megérte egy egész napot rááldozni arra, hogy nekilendüljön az internet.
-
Devil
tag
válasz dannynet #9603 üzenetére
OFF
Nem okoskodásnak írom így utólag. Még nem szántam rá magam az OSX telepítésére még csak a letöltéséig jutottam. De a telepítési útmutatók amiket olvastam emlékeim szerint az OSX részhez a fájlrendszert FAT32-re kell formázni. Lehet hogy az volt a baja az első installálások előtt hogy ahogy írod NTFSre formázott partícióra akartad telepíteni.
Most akarom én is feltelepíteni, mi a véleményed megéri vele vesződni?
-
dannynet
tag
Nálam mindegy volt hogy milyen fájlrendszerre formáztam XP alól az OSX-nek szánt partciót, mert az almás rendszer teleptésekor futtatnom kellett a disk utility -jét és ott Mac OS extended (journaled) partíciót hoztam létre. De azt hiszem jobban jársz, ha megvárod amíg egy nálam tapasztaltabb fórumozó társ is kifejti a véleményét.
,,Most akarom én is feltelepíteni, mi a véleményed megéri vele vesződni?"
Amit eddig tapasztaltam: ha a dual boot adta lehetőséget kihasználva az XP-t töltöttem be, nem működött a tapipad!
Néha az OSX-et akkumulátorról üzemeltetve időnként egy pillanatra megakad a rendszer (nem lehet mozgatni az egér kurzort sem).
A nulla gomb lett az í, viszont a "volt" í helyén nem a nulla van, sőt nincs is nulla gomb...Szóval egyelőre vannak problémáim.
[ Szerkesztve ]
-
dannynet
tag
válasz padre666 #9607 üzenetére
Örülök hogy sikerült.
Más:
Ahogy a külföldi fórumot olvasgattam, másnak is megakadt néha a touchpad (vagyis nem reagált az érintésre pár másodpercig). Állítólag ki kell kapcsolni a scrollingot (már csak azt nem tudom hogy mire gondoltak: a scroll lock-ra, vagy a System preferences - trackpad ,,use two fingers to scroll" opcióra... ).
Viszont valamire rájöttem a tapipaddal kapcsolatban: alapból nem működik az érintőmezővel ,,balklikkelés". Ahhoz hogy üzemeljen, be kell pipálni a trackpad beálltásainál a "clicking" (lets you click an item by tapping the trackpad) funkciót.
-
kozel30
csendes tag
Sziasztok!
Én 2 hete vetem MSI 100- 1033 netbookot. Érdeklödnék hogy win7et rálehet-e telepiteni és kell e utána esetleg valamit állitani? pendrive-rol fellehet e tenni a win7et És elég a setup exet inditani vagy ez nem ennyire egyszerü? -
Trava
tag
válasz dannynet #9603 üzenetére
Csak annyit mondanék, hogy ha valaki a snowy osx-t telepíti, a leírás szerint járjon el.
Ugyanis ott vannak a wi-fi driverek a telepítő lemezen.Indítás után a telepítés szerinti mappát megnyitni a dvd-n, és ott van a realtek ill ralink driver.
Ha valaki esetleg most csinálja, ne keresgessen feleslegesen.
Nálam sem működik a 0 gomb. -
dannynet
tag
Köszi az infót, elolvastam a telepítés előtt az utasítást, meg is találtam a lemezen levő drivereket, de telepítés után a wireless utility nem látta a kártyámat (valószínűleg én rontottam el valamit, életemben akkor próbáltam először OSX alatt telepíteni hardvert).
Azért ez a nulla gomb hiány eléggé zavaró... kérlek szólj ha esetleg találsz rá megoldást.
Sőt most vettem észre, hogy az Fn+Num lock illetve az Fn+Scroll lock sem működik.
Sajnos a tuningról is le kellett mondanom, mert ha aktiválom a Turbo-t az Fn+F1O kombóval, elkezdenek recsegni a hangszórók.
No nem mintha ezek olyan egetrengető problémák lennének.
Viszont ami fájó pont, hogy a T-mobilos "web 'n' walk stick V" usb modemem nem akar életre kelni, pedig egyenesen a Huawei-től töltöttem le hozzá a javasolt dashboardot és a drivereket. -
Sátán44
addikt
válasz kozel30 #9611 üzenetére
Igen rá lehet tenni! Ezt kövesd: Win7 telepítése usb-ről
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
Salvador20
őstag
ha a tapipad mellett leszedem az összes matricát, akkor elvesztem a garit? mert szivesen leszaGGATNÁM ŐKET....
Be Faster, be Smarter, or Cheat!
-
#TOTTI
őstag
válasz Salvador20 #9616 üzenetére
Nekem egy matrica se volt rajt mégis él a gar..
-
becenevem
aktív tag
válasz Salvador20 #9618 üzenetére
Leszedtem én is. Jobban tetszik így nélkülük.
Ne gyere be meg ne gyere erre, he...
-
KlinkerDR
csendes tag
Sziasztok!
Én is felraktam a windemre(u100) az OSX-et(Snow Leopard).
Az lenne a kérdésem hogy a felbontást át tudm állítani 800*600-ról 1024*600-ra??ÜDV!
-
Salvador20
őstag
miért van az, hogy: lefuttattam egy vírusírtást dos módban win alatt csökkentett módban. A 2db atom processzoros feladatkezelőben ez processzorból 30-58%-ot vett ki, mig a CULV prociból 98-100%-ot?? Ez miért van? Gyengébb a Culv mint az atom? szinte minden program 100-ra küldi a procit, videó lejátszás, outlook, játékok
-
menyko
tag
válasz KlinkerDR #9621 üzenetére
SwitchRes utility-t keress vagy valami hasonló alkalmazást.
Jelenleg win7 van feltéve, ez mellé szeretném felpakolni próbaképp a SnowyWindOSX-et. A kérdésem az volna, hogy milyen és mekkora partíciót csináljak neki, ha lehetséges egyáltalán úgy feltenni, hogy a win7-et ne piszkálja.
-
-
-
Ulkesh
őstag
Dehogynem. Alma+shift+3 teljes képernyőt, alma+shitt+4 ki tudsz jelölni területet, alma+shift+4 utána szóköz az adott ablakot menti le png-be a desktopra. Onyx-al át lehet állítani, hogy jpg-t mentsen.
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Knilee
tag
hello
gondolkodom 1 wind beszerzésén de lenne 1-2 kérdésem. mi a különbség a típusok között? melyiket érdemes megvenni?
MSI Wind U100-1030HU
MSI Wind U100-0W5HU
MSI Wind U100-0W6HU
Ami xp-vel együtt van de én linuxot vagy mást szeretnék rá telepíteni a rajta lévő xp-t le lehet menteni valahogy? vagy az egy külön partíción van? -
kozel30
csendes tag
Sziasztok! Nekem olyan gondom van, feltettem a win7et müködik is de webcamot hiába kapcsolom nem müködik. Ván rá megoldás?
-
Salvador20
őstag
Tegnap szétkaptam az u200-at és láttam, hogy van benne egy mini pcie slot. Most ebbe utólag bele tudnék rakni egy bluetooth adaptert, de ugyanakkor szeretnék belerakni belső 3g modemet. Namost....létezik olyan kártya,ami magába foglal 3g-t+bluetooth-ot? Vagy esetleg bele lehet szerelni a windbe utólag 3g-t, ahol van a helye az aksi mögött?
-
ovecs
senior tag
Sziasztok!
Tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Van -e olyan aki ebay-en rendelt 9 cellás akksit u100-hoz? Ha igen akkor mennyire tartós/mennyire éri meg az árát? Nem vágja tönkre a gépet? Ahogy nézegettem 10 rugó körül már lehet rendelni ilyet.
Előre is köszi a válaszokatAquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik
-
Tacsilaci
tag
Sziasztok!
Win7 alatt van lehetőség arra,hogy a felbontást 1024x768-ra állitsam?
Xp alatt simán lehetett de Win7 alatt nem ajánlja fel,és sajna néhány progi futtatásához kellene! -
rakal
senior tag
-
dannynet
tag
Aki esetleg hozzám hasonlóan szeretné a Windjével SnowyWind OSX alatt pl. T-mobile 3G modemmel az internetet elérni és PPP hibaüzenetet kap kapcsolódáskor, annak itt a megoldás: [link] (Ingyenes regisztráció szükséges a linkelt külföldi MSI Wind fórumra).
-
Knilee
tag
az MSI Wind U100-0W5HU netbook, fekete netbookban van szabad ram slot vagy ha bővíteni akarom akkor 2gb-os modult kell vennem?
-
MODERÁTOR
1 GB van az alaplapra forrasztva, egy foglalat pedig üresen tátog benne, ha 1 GB-nyi memória szerepel a specifikációjában. Amennyiben 2 GB lenne benne már alapból, akkor pluszba raktak bele a foglalatban 1 GB-ot, így már tovább nem bővítheted, mert többet nem is kezelne. Persze rakhatsz bele 2 GB-os modult is, de akkor az alaplapit le kell tiltani, mert addig azt nem kezeli le, de egyes esetekben így jobban jársz, ha nagy tuningra vágysz.
-
Niczo
senior tag
Hali!
Wind vételben gondolkodom.
1. MSI Wind U100-1063HU
2. MSI Wind U100-0W5HU
Azonos speckók, azonos ár.
Valaki tudja mi a különbség köztük?És jár hozzájuk XP recovery CD?
A cyrex.hu-n azt irja a tulaj hogy nincs hozzá CD , csak recovery particio van a gépen.Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
rakal
senior tag
válasz dannynet #9640 üzenetére
Sziasztok!
Szintén a SnowyWinddel kapcsolatos megoldott probléma(OSX 10.6.2).
A mikrofon kérdés...
Ne felejtsétek felrakni a Voodoo HDA című progit,anélkül nem fog menni a mikrofon(kicsit bonyolult,de a leírásban benne lesz,mit kell csinálni,4 lépéses a folyamat...),és ott pontosan mindent az egyéni ízlésnek megfelelően beállítani..
Úgy vettem észre,csak külső mikrofonra jó,de legalább a Skype most már jól megy...
Na végre,most jutottam oda,hogy már teljes értékű Macbook Air Minim van....
(aki felrakta a progit érti miről beszélek... lsd. this computer..etc..).[ Szerkesztve ]
-
rakal
senior tag
Magyarán:megy a belső hangszóró,headset port,mikrofon port,WLAN és a Bluetooth is....
És mindez OSX-en.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
De mitől nyújt többet ez az OS X a többi, egyébként jogtisztán rárakható operációs rendszertől? Tudom-tudom ez a fííling meg minden, mégsem értem mért kell pont ezt. Szépnek ugyanilyen szép lehet egy kipofozott Linux disztró is, ezernyi programmal mögötte, ez miben másabb? Attól, hogy egy Trabantra Audi kasznit húz az ember, amit egyébként mondjuk Győrből lopott, majd kalapáccsal egymáshoz, formára igazítja őket, attól az a Trabi még nem lesz ugyanolyan, mint az eredeti, gyárból kiguruló Audi.
-
rakal
senior tag
Hi
Gyorsabb boot,sokkal gyorsabb a browsing(Safari),betonstabil,fagyásmentes környzet,nincs vírus,nem kell vírusirtő,és nagyon,de nagyon kellemes kezelőfelület.
+iTunesban is vannak ingyenes szolgáltatások,pl. szenzációsak(um. fagyásmentes)az iTunes webrádiók,stb.Szóval kellemes használni,akkor fogod megérezni,ha használod,kb. olyan érzés,mint amikor beülsz egy Mercibe Volkswagen után,mind a kettő német autó,de valahogy mintha a világ más lenne Merciből nézve......[ Szerkesztve ]
-
ronavolgyi
csendes tag
Sziasztok. Vki segitsen kérem.. Ma vettünk bnőmnek egy msi laptopot vacsi ujan.. haza is hoztuk linux volt rajta nah gyorsan format go xp.. megy minden szépen ahogy kell erre a legvégén amikor már jönne be az xp az indiító képernyőnél kék halál.. Mi a baj lehet? Próbálltam 2különböző xp vel is.. nekem asztalin tökéletesen működnek.. Mit kell csinállni a laptopokkal mi lehet a baj? A válaszokat előre is köszönöm inkább priviben ha megoldható..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest