Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • schawo

    titán

    Köszönöm ALBY kollégának a lehetőséget, hogy elhozta, és meghallgathattam a Shanling M1 dapját.

    Sajnos épp csak egy Superlux HD600 volt kéznél, a fülesem otthon maradt. De azért a célra megfelelt, ábézni szinte mindennel lehet. Először a Meizu M3 Note és a Xiaomi Note 3 SE telefonokkal lett összehasonlítva. Ezeknél nagyon sokkal jobbak bizonyult főleg dinamika tekintetében. Szóra sem érdemes.

    Ezután a Lynx AES16e + Lynx Aurora + ChAmp kombóval hallgatuk össze. Nyilván a kis kütyünek nem volt feladata, hogy ezt megközelítse, de referenciának jó volt.

    A dap dinamikában valahol félúton helyezkedik a telefon és az asztali lánc között. Az asztalihoz képest a fő hiányosságok a mélyközép alja (70-100Hz kevés) és a szibilancia kezelése (6-8kHz, kicsit színezve torzít, de nem vészes). A részletesség nyilván nem közelíthet, de egyáltalán nem rossz, sőt, meglepően jó, az AK DAC jól teljesít. Az erősítő tűrhetően megbirkózott a 150 ohmos, nagyon érzéketlen superlux-szal, de meg kellett tekerni 90% körül, alacsonyabb kimenő fesz esetén valószínűleg még jobban szólt volna, ez a füles már a képességei határát feszegette. Valószínűleg a mély hiányosság a túl nagy kimenő feszültségre vezethető vissza, normál hordozható fülessel szerintem ez a jellemző nem így jelentkezett volna. Kiválóan együttműködött az AptX-es telefonnal, nem tapasztaltunk könnyen kihallható különbséget a Bluetooth DAC és a belső DAP funkció hangminősége között (lehet, ha órákig ezt teszteltük volna, lett volna valami picike, de ennyire nem volt fontos).

    35-40ezer forintért kap az ember egy rendes DAP-ot abszolút vállalató hangminőséggel, logikus kezeléssel, egy sportra is alkalmas, pici DAP-ot, egy AptX-es drótnélküli DAC-ot telefonhoz, egy USB DAC-ot munkahelyi számítógéphez, egy DSD DoP-képes vezérlő-lejátszó hosztot asztali nagyDAC-hoz, és egy AptX-es lejátszót BT hangrendszerhez. Zseniális kütyü. Ha hazaérek, megrendelem Alin.

    [ Szerkesztve ]

    evDirect villanyautós töltőhálózat

Új hozzászólás Aktív témák