Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Baldric

    csendes tag

    Sziasztok.

    A közelmúltban kénytelen voltam áttérni Firefoxra, és a böngésző megfelelő beállítása igen fontos szempont számomra, mivel ennek használata teszi ki munkám jelentős részét.
    Szeretném a segítségeteket kérni, hogy ne kelljen éveken keresztül használnom ahhoz, hogy megfelelően "belakjam".
    Jelenleg a Firefox 31 - Aurora-t használom, és nem ismerem a korábbi verziókat annyira hogy tudjam, van-e jelentős eltérés közöttük az alábbiakban feltett kérdésekkel kapcsolatban, szóval bocs ha valamilyen kérdésem irreleváns a végleges verziókkal kapcsolatban.

    1. Hogy tudok új lapot mindig a jelenlegi mellett megnyitni? Csak olyan beállítást találtam ami egy csoportban nyitja meg őket, de ha több fület nyitok a háttérben, az újabb fülek mindig a csoport végére kerülnek.
    2. Hogy tudok bezárni fület úgy, hogy bezárás utána az egyel balra, illetve egyel jobbra lévő fül váljon aktívvá? Erre preferálnám ha lenne valami egérgesztusos megoldás.
    3. Hogyan tudok keresőket felvinni a környezeti menübe (jobb egérgombos menü), hogy elég legyen kijelölnöm egy szót, majd a környezeti menüből például a youtube-ot választani, hogy ily módon keressek az adott szóra? Itt is preferálnám az egérgesztusos megoldást.
    4. Hogyan tudom kikapcsolni a caret-et (szövegkurzort) a weboldalak tartalmában a billentyűzetes navigáció miatt, szóval szeretném a le-fel nyilat, Page Downt, stb... használni az oldal egyenletes görgetésére, de amíg a caret a weboldal szövegében van, a görgetés a szövegtől függ, szóval ha sok hely ki van maradva egy bekezdés alatt, akkor nagyot ugrik a görgetés is. Esetleg van-e "pan" mód (lehet nem ez a neve), amikor bal egérgomb nyomva tartása mellett mozgatható az oldal.
    5. Van-e olyan egérgesztus kiegészítő, amivel lehet fejlettebb funkciókat használni, például egérgesztus az oldal tetejére görgetéshez, vagy szöveg másoláshoz, a "beillesztés és ugrás" funkcióhoz, stb...
    6. Van-e megoldás a gyorsbillentyűk teljes átállításához, például hogy megadhassak gyorsbillentyűt a "beillesztés és ugrás" funkcióhoz, vagy hogy beállíthassam a számokat a fül váltáshoz (nem csak oda-vissza váltáshoz, hanem előzőre illetve következőre váltáshoz)
    7. Hogyan tudom eltávolítani a felesleges paddingot a firefox fülsáva fölötti részből, hogy elég legyen feltolnom az egeret ahhoz, hogy kattintsak a fülön.
    8. Van-e valami megoldás az on-demand pluginokhoz, vagyis hogy ne induljon el semmilyen flash cucc az oldalon, csak ha rákattintok a helyettesítő dobozra, ami a flash plugin helyett jelenne meg.
    9. Van-e opció az adott lapok periodikus frissítéséhez? Tehát hogy megadhassam hogy 5 percenként frissüljön, vagy 2 óránként, stb...
    10. Van lapok csoportosítása funkció (jobb fent), ez nagyon profi, de nem lehet elmenteni valahogy a csoportokat? Ha nem lehet, mi célból adhatok meg nevet a csoportoknak? Van esetleg valamilyen session (munkamenet) kezelő kiegészítő, ami figyelembe veszi ezeket is?
    11. Van valamilyen kép megjelenítő kiegészítő? Szóval ha egy képet nyitok meg a böngészőben, zoomolhatok rá, és mozgathatom a görgővel illetve a scrollbarral, de nincs esetleg egy olyan kiegészítő, amivel kattintás közben mozgathatom a képet, vagy amiben vannak olyan opciók, mint a kép igazítása képernyő szélességhez?
    12. Van esetleg valamilyen megoldás vizuális fül előnézethez? Valami ilyesmi:
    13. Van lehetőség a fülek duplázására? Ez csak abban az esetben érdekel, ha az így létrejött másolat örökli az előző előzményeit.

    Bocs a sok kérdésért, sajnos nem csak ennyi van, de ezt is elég fárasztó lehet végigolvasni.
    Köszönöm a válaszokat előre is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák