Aktív témák
-
Djuree
félisten
válasz Ferdzsoo #37552 üzenetére
azért ez a srác nem volt semmi. képzeld el kivonatta a forgalomból előző nap mielőtt megvettem. mondom mi a f*szért vonattad ki ha tudtad hogy jövök holnap megvenni. azt mondta erre hogy mert nem hagytam előleget és nem tudta komoly vevő vagyok-e. de mondom nem ráért volna 1 hét múlva vagy 2 nap múlva kivonatni ha mégse jövök érte. erre már nem tudott mit mondani. de eleve biztos volt a megvétel, már lerendezte a banki hitelt is meg minden papírmunkát és utána vonatta ki legszívesebben elkértem volna azt a 2300-at amibe került visszaíratni...de már 2300ft-on nem akcióztam ott...fater mondjuk igencsak ideges lett
költöztek nemrég és a szervízkönyvet meg a másik kulcsot sem találja. (mondjuk szerencsére tudjuk ki szervizelte végig, megbízható jó szerelő, ő ajánlotta a motort is). azt mondta majd ha megtalálta elküldi. nem hinném hogy valami rossz szándék munkál benne, nem úgy néztek ki. pénzesek amúgy, bátyjának egy africa twinje van, faterjának honda dominator, mindkettő zsír gyönyörű állapotban. van még simo meg mz is, de senki nem használja a motorokat csak ott állnak
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
válasz Daywalker #37554 üzenetére
jah, majdnem én is, de nem vagyok olyan heves vérmérsékletű azért
ilyen szervizkönyvet lehet venni valahol? vagy nyomtatni? vagy valahonnan szerezni? mostantól én vezetném rendesen ha szerviz van rajta...
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
válasz Daywalker #37556 üzenetére
jaaaa értem. akkor azért mondta a srác hogy volt szervizkönyv de üres volt majdnem, az elején mikor vette írtak bele valamit aztán csókolom nem márkaszervizbe viszem, van jól bevált szerelő nekem is elég a számla...
-
Daywalker
addikt
válasz Djuree #37557 üzenetére
Szerintem a számlák (főleg ha a beépített-beszerzett anyagokról és a szerelésről külön-külön is van) sokkal többet érnek, mint a kamupecsétes szervizkönyvek. Autónál és motornál is külön mappába gyűjtöm ezeket.
Apropó, nem tudja valaki, hogy mi annak a weboldalnak a címe, ahol lehet vezetni a járművekre költött dolgokat, illetve a megtett kilométereket, a tankolt üzemanyag mennyiséget stb?
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
emre
veterán
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Djuree
félisten
válasz Daywalker #37558 üzenetére
én ezeknek csináltam egy excel táblázatot. ill. még csak az üzemanyagról meg a kilométerekről van, szerviz még nekem nincs igazán, kocsim fél éve van, mocim meg 2 napja
függvények is vannak benne, még nem tökéletesek a grafikonok, de alakulnak, a lényeget mutatják[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
elég szutykos a láncom.
hogy csináljam? brigéciol (vagy ahogy én hívom vigécolaj ) + csapvíz + láncspray?
milyen láncspray ajánlotok? jöhet hozzá bolt (esetleg webshop) is ahol kapható lehetőleg ne legyen túl drága, de nem is a legolcsóbb kell...említettetek valami fehér cuccost...[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz Djuree #37561 üzenetére
Ja az úgy mondjuk jó. Én mondjuk vettem egy Bel-ray lánctisztítót, de drága és gyorsan fogy, tehát a "brigó" jobb választás. Olajozó spraynek Repsolt használok. Ez is teflonos, de nem fehér, ellenben elég jól tapad és nem is vészesen drága. Sőt, az esőt is elég jól bírta eddig.
Szvsz mindegy mit fújsz rá a lényeg, hogy x-gyűrűs lánchoz készült teflonost sprayt válassz és mindig legyen kellően olajos a lánc. Apósom mondta múltkor a láncomra, hogy túl van olajozva ...nem lehet egy láncot túlolajozni (vagy ha mégis, akkor az egyébként is leverődik menet közben), főleg nem miután 500km-t mentem az olajozás óta és esedékes lett volna az újabb adag.
Repsol, Castrol, Mol, Motorex, Motul, Bel-ray...én ezek közül választanék elsősorban, többnyire elég sok helyen kaphatók. A Motul cuccok nem rosszak, de szerintem rohadtul túl vannak árazva. Motorexből van vagy három féle olajozó, érdemes azt is megnézni.[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
Tisztitani > petroleum. lanc spray tipp > MOL.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz yodamastah #37500 üzenetére
"Azer a 2005 utani modelleknel a gyari futomu is sokkal jobb. SZoval ujabb motort kell venni "
fenébe -- én meg pont a 2000-2002 körüli ZX6R-eket és CBR600F-eket néztem, mert azok vannak olyan árban, hogy velük pályázásnál elcsúszni nem anyagi csőd
Ejh, most, hogy lett munkám, meg lett az (anyagi) feltétele, hogy motort vegyek, csak emiatt egyben annyi a túlóra, hogy most meg időm nincs
Nézem Superzoneban Mugen akció van, valakinek közvetlen, személyes, vagy ismerősi tapasztalata van velük? Neten vajmi kevés van róluk. Elég Berik/Arlenness fazon (sőt, Arlen koptató van rajta...), talán azoknak "budget brand"-je? Képen jól néz ki, csak hát ha már 100k, akkor 120-125k-ért Berik is van...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
yodamastah
őstag
Jo ez egy erosen alalanos kijelentes volt. De ugy 2004 utan jellemzobb hogy olyan rugokkal es csillapitasokkal jottek ki a motorok, hogy a palyan vegzett teszteken is jobban szerepeljenek. Alapvetoen egy 2000 koruli 600ast is igen jol helyre lehet rakni, de kell hozza tapasztalat es ido meg penz tesztelni. Epp minap allitgatam egy 1999es r6 futomuvet es valami hihetetlen milyen puha rugokakal es laza futomuvel adtak ki azt a motort.... persze ez utcara nem is biztos hogy rossz, de ehhez kepest egy mai bolti R6 futomuve olyan jo, hogy nagyon sokaig el lehet vele palyazgatni anelkul hogy hozza kelljen nyulni komolyabban.
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
-
Djuree
félisten
na letisztítottam szépen a láncot, most szárad. szinte zsír új a lánc, lánckerék, nem kopott szinte egyáltalán, nem lötyög csak amennyire kell
vettem castrol láncsprayt, a helyi boltban ilyen volt, nem is rossz, 2300ft volt...
a lánc másik oldalán picit rozsdásak a szemek, de csak az oldala, sztem ott nem tisztították mivel nehezen hozzáférhető. én ott is tisztítom, legalábbis amíg ilyen lelkes vagyok
sajna az első lánckerékhez nem fértem hozzá szétszedni meg nem akartam...majd ha jobban értek hozzá...meddig bírja egy láncszett? létezik hogy még az eredeti van rajta ilyen jó állapotban? nem tudok róla hogy cserélve lett volna...
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz TayRol #37567 üzenetére
"termeszetesen nem rokona a honda mugennek."
Nem mondod... a Mugen Racingnek sem? És a Scythe Mugennek?
(sima hétköznapi szó, a mu-ja a fosztóképző/nem/nincs + a gen pedig határt, korlátot jelent --> kettő együtt végtelen, határtalan, korlátlant jelent. Sőt, a régi logóban, ami a Superzone oldalán még ott van, csak simán a mugen leírva volt)"odakinnt nagyon szeretik"
Ehhez képest külföldön se találok sokat róluk sokat... Japánban sem.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Integra
titán
válasz yodamastah #37478 üzenetére
megnéztem, hátsó és első gumim is qualifier, made in japan!!
fékbetétek újszerűek, nem vettem, felhívtam a márka kereskedést és ők is azt mondták, hogy röhögve kibírja a két napot, még jóval többet is bír.
úgyhogy megnyugodtam...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Daywalker
addikt
válasz Djuree #37568 üzenetére
Azért a lánckerék kopottságát elég nehéz szemre felmérni laikusoknak, szerintem...(mérni kell). Hogy mennyit bír a lánc az sok dologtól függ.
1: mennyire van ápolva a lánc, beleértve a rendszeres olajozást is.
2: milyen a vezetési stílusod és mire használod a motort.Tehát valakinek 10e alatt elkopik, de akár 30 ezret is el lehet menni egy szettel.
Én olyasmit hallottam, hogy a lánckerék gyakoribb cseréjével többet is kibír a lánc.
-
TayRol
nagyúr
ez a nem semmi, respect neki.
-
Djuree
félisten
válasz zsoltee10 #37574 üzenetére
azért ez olyan dolog hogy hatás ellenhatás. így viszont a lánc koptatja majd a lánckereket elég rendesen...
Daywalker: abból indultam ki hogy biciklin ha kopott a lánckerék, akkor elég hegyesek, lekerekítettek a fogak, itt meg még tökéletesen szögletes a teteje
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
válasz TayRol #37575 üzenetére
egy yamahától ez el is várható
most volt műszakin a kocsim, az ott dolgozó skacoknak ott voltak a motorjaik, egy fireblade meg egy r1, mondom jól megy a bót mi
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Djuree #37578 üzenetére
Egy ilyen beszólásra lehet hogy visszahívtam volna a kocsid hogy 'mégjobban' megnézzek rajta valamit...
(Simán lehet hogy pl 10 év hitelre vették..)
Látom 'nevelnek' a topicban, de khm.. kicsit rád is fér.. (nemegyszer elhamarkodottan nyilvánulsz meg.. Bocs.)
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
nem mondtam azért így nekik csak gondoltam...
ja tudom hogy rám fér, nem értek még annyira a dolgokhoz, de próbálok, olvasgatok sokat a dolgokról...szeretném sokáig élvezni a motorom minél kevesebb ráfordítással
Integra: jó igaz, versenykörülmények között lehet elhasználódik...
[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
válasz zsoltee10 #37587 üzenetére
Az is jó, na de az er6n nincs 2 misi
részeg motoros: [link]
Motorrevü elég fain kis cikket dobott össze:
Aprilia RSV4 R, BMW S 1000RR, Ducati 1198 S, Honda CBR 1000RR, Kawasaki ZX-10R, KTM 1190 RC8 R, MV Agusta F4, Suzuki GSX-R1000, Yamaha YZF-R1.+ giga túra gumi teszt is. Sajnos csak augusztusban jelenik meg.
[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
Az a WR250X közel sem ér annyit,mellette üzemórás masina,a tömegéhez képest meg kevés a kraft benne.
Ennél 1000xjobb motorok vannak!
Használtba játszadozni kell venni Husky TE610SMet na azzal lehet játszadozni rendesen.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Djuree
félisten
na első 130km-es túra letudva az albiig
faterék mondták hogy kocsival jöjjek, nem ázok meg ha esne az eső, meg elfér minden, meg kényelmesebb is. mondom NEM! le is izzadtam mint a fene, de majd megszáradok...
fasza volt. igaz voltak kellemetlenségek. volt egy kis szél ami 120-nál már elég rendesen süvített, így csak 100-al tudtam menni hogy ne legyen hangos a szél
a hátamon volt a hátizsákom, tele ruhával, mondom nézzük mit tud a gép, 160-al megyek behasalva a tanktáskára a plexi mögé. többel nem mertem menni, ez is elég durva volt.... lelassultam, úgy 10-20 km után mondom olyan fura érzésem van, megálltam, leveszem a hátamról a táskám, hát ki van nyílva, mikor behasaltam akkor nyílhatott ki, nem bírta a légellenállást felül volt a fasza rövidnadrágom, az el is szállt valahol
a következő a farmerem lett volna, szerencsére az már megmaradt így viszonylag ksi veszteséggel megúsztam, igaz a kedvenc rövidgatyóm volt
ezekután már nem mentem hasalósan, majd ha nem lesz cuccom.másik: indulnék el pihenés után, 1-esbe teszem, mindig leáll. mondom mi a franc van? nem lenne meleg? de mondom 2 perce álltam meg, melegnek kell lennie. aztán látom a lábtartót, na mondom fasza, ilyen is van ezt még párszor biztos beszopom mire megszokom, az ilyen hülyék miatt van mint én, simán elindultam volna lábtartóval jó kis funkció...már a szívbaj kerülgetett hogy máris elbaszódott a motor nagyon nagy kő esett le a szivecskémről...
most már kezdem átérezni milyen lehet mocival 200 fölött menni jóval...beszarnék...
[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz Djuree #37593 üzenetére
Hogy is volt akkor hogy te nem fogsz vele sose menni 90-110fölött?
2 napja van nálad de már 160at kipróbáltad vele,látod amíg csak elméletben van meg a motorod ne jelents ki előre dolgokat.Mész majd fölötte is csak még tartasz a motortól ennyi![ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Djuree
félisten
válasz Gaboman #37594 üzenetére
najó, de csak kipróbáltam, tartósan nem megyek 160-al. lehet ha nem vinne le a szél meg olyan utak lennének. azért egy sportmotoros elment mellettem a szar kátyús úton is vagy 140-el bátor...
-
Daywalker
addikt
válasz Djuree #37593 üzenetére
Nem kell szégyellni, én is hamar megfutottam a 200-at minden fogadalom ellenére
Azért persze okosan...
Táskás sztorim nekem is van. Van egy nagy hátizsákom, ami egyben notebook táska is (hűű most nem tom mi a márkája, de valami elég komoly márkás cucc). Azzal szoktam menni, mert vízálló és a cipzár mellett csatos is. Viszont múltkor felvettem egy sima hátizsákot, kint a pályán behajoltam a plexi mögé elkezdtem tolni neki, erre 140 felett a hátam és a táska közé beférkőzött a szél, ami felemelte a hátizsákot, mint valami ejtőernyő Szerencse, hogy nem kellett messzire menni.A sztendert és is beszoptam, csak nálam volt egy kis gond a kapcsolóval, így simán el lehetett indulni lehajtott sztenderrel Szerencsére nem lett baj, azóta orvosoltam a problémát, azóta persze sosem felejtem el felhajtani .
Egyébként hamar megszokod a sebességet és akkor kicsit felbátorodik az ember. Emlékeszem a mai napig, hogy réges-régen gyerekkoromban simson 60-70km órája is rakétának számított, amikor meg először mentem forgalomba, akkor a 70 is gyorsnak tűnt. Most a 160 is lassúnak tűnik Persze ésszel kell menni, inkább tűnjön lassúnak, mint én halottnak
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
válasz Daywalker #37597 üzenetére
jaja, fasza érzés a kocsikon pillanatok alatt ártágni magam amit a renault-ommal meg sem próbálnék előzni, most 1 mp alatt megvan
na tapasztaltam a motorosokkal szembeni előítéleteket ismét. le van rakva a panel pincéinek előterébe a mocim, ez fedett, zárt hely, jó hely a motornak (bőven van hely, ez az előtér teljesen üres mindig, a sarokban röhögve elfér a mocim úgy hogy nem akadályoz semmit és senkit). jön egy házbeli. mi ez? na toljam ki gyorsan. ezt itt nem lehet tárolni. felrobban kigyullad stb. najó, szuszaaaa, ne nyírjuk ki egyből . szépen megpróbáltam megbeszélni vele, nem sikerült. idióta barom emberek. elkezdett fenyegetőzni hogy szól a közös képviselőnek. na mondom majd én elébe megyek és felkeresem a közös képviselőt. megbeszéltem vele, nagyon rendes volt, azt mondta náluk is van motor, simán lehet tárolni, csak ne follyon belőle a benya, meg ne legyen kannában benzin bent. azt mondta kötelesek a lakók kulcsot is adni hogy bármikor betolhassam a motort vannak értelmes emberek....biztos motoros
-
Daywalker
addikt
válasz Djuree #37599 üzenetére
Szerencséd van, nálunk és nagyon sok helyen ezt nem engedik...többek között nekem is ezért kellett a két metrómegállóval odébb lévő munkahelyemen garázshelyet bérelni Ok, mondjuk az fűtött, fedett, őrzött és nem vészesen drága...viszont +20 perc ha menni akarok valahova. Szopóka.
Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest