Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • sbazsi

  veterán

  válasz fgordon #199 üzenetére

  az feltűnt, hogy a csalók többsége a bolti ár alatt 30-50 %-kal olcsóbban adja :F
  de most komolyan: ha Te tudnál bármilyen terméket 30%-kal (+ ugye a Te nyereséged) a bolti ár alatt szerezni, akkor mit csinálnál? Megvennéd, vagy keresnél valakit, aki előre kifizeti? Na ügye, hogy megvennéd, főleg karácsony előtt. Ennyivel olcsóbban egy új, rendezett papíros (nem lopott) cucc biztos hogy elmegy.
  És az mindegy, hogy fényképező, vagy mikrosütő.

  És pont azért adja olcsóbban, mert így felkelti az érdeklődésed.

 • best_unideb

  csendes tag

  fekete pont gYaLo nevű kollégának, véleményem szerint jogosan.
  vettem tőle egy hibásnak hirdetett ipod touch-ot ütött kopott állapotban betört érointővel, háttérvilágítás nélkül.
  azt mondta le lett ejtve és nem világít...
  megvettem 11500ért, szervíz, szétszed, látom szét van rohadva az alaplapon az lcd csati, be van ázva a gép, szét volt korrodálva... nem csak a csati egy két dolog még...
  írtam neki, hogy nem említette, hogy meg is lett fürdetve, vagy hogy vízbe esett...
  mentegetőzött, hogy ő nem tudta, haverjától vette 10000ért, van szervizes ismerőse, de nem akart rákölteni.
  úgy voltam vele, én nem b.aszok ki vele, hogy visszakérem a pénzem, mert akkor magammal is kicsesztem volna, nem volt kedvem összerakni, postát fizetni, vitatkozni, mikor gondoltam ugyis mindegy, nem megyek semmire.
  mondtam nkei anynira lehetne akkor már korrekt, hogy annyit visszafizet, hogy ő ne bukjon semmit.
  persze lesz.rja nagy ívből, azt mondja nicsn egy árva forintja sem. nézegetem miket árul, hát igen, én is így gondolom.....
  mondta telefonba még anno, hogy értékeljem, nem tudtam hol ekll, mondtam neki, hogy telepostolhatném a hirdetéseit, hogy milyen rendes de nem teszem, csak nem tudom hol ekll értékelni.
  erre nagy képűen ennyit kaptam, hogy:
  "Keresd meg, újonckám
  Nyugodtan tele postolhatod, előbb kapod a bannt, mint, hogy visszaírjak "
  írtam, hogynem postolok, mindegy...
  nagyképű, mert ő senior tag, és megkárosított, szerintem nem korrekt, én eladó vagyok más licites oldalakon már több száz eladásom van 100%os pozitív véleménye van a vásárlóknak rólam.
  mindegy ez nem is lényeg.
  nem volt korrekt, nem ide való és nagoyn szeretném, ha már pénzemnél ugyan nem is leszek, kapna valami szankciót, vagy megjegyezné mindenki.
  köszönöm hogy elolvastad.

  ui: remélem jó helyre írtam, egy moderátor igazított ide, iletve egy másik topikba is, oda is beollózom ezt az egészet, szabályokkal nem vok nagyon tisztában, remélem ez nem gond.

  nem szeretném feljelenteni, csak szerettem volna ezt mindenkivel tudatni.

  üdv, best

 • EmberXY

  addikt

  válasz best_unideb #202 üzenetére

  Ha csak tudatni akarod a fórumozókkal, akkor nem jó helyre írtad...
  Sőt, ha csak feketét akarsz neki adni, akkor elsősorban ide kellett volna beírnod, a csalós topikban sem osztogatnak feketét, bár ott még szerintem jó helyen van...

  [ Szerkesztve ]

  Up the Irons!

 • best_unideb

  csendes tag

  válasz EmberXY #203 üzenetére

  bocsi, ha rossz helyre írtam, nem vagyok tapasztalt és járatos az oldalon, csak két linket kaptam egy mod-tól, hogy hova írhatok és írtam mind2 helyre.
  remélem nem zavartam ezzel különösebben senkit.
  Értékelést leadni hol lehet?

  Köszi, üdv, best

 • EmberXY

  addikt

  válasz best_unideb #204 üzenetére

  Itt a fórumon az értékelés a piros vagy a fekete pontot jelenti, ezeket nyomon lehet követni itt, ha rákeresel valakire.
  Te fekete pontot szerettél volna adni, már megtetted a belinkelt fórumban, máshol nem tudod negatívan értékelni. Pozitívat itt tudsz adni valakinek.

  [ Szerkesztve ]

  Up the Irons!

 • Csika007

  csendes tag

  Sziasztok!
  Mit tehetek?
  Következő történt: Erre a hirdetésre ajánlottam egy ASUS dvd írót cserére! Meg is állapodtunk, hogy másnap vagyis csütörtökön, 2011.01.13.-án postázzuk egymásnak a cserélni kívánt árut! 1. A csomagot fekbi11 megkapta, utánavaló hét kedden, én azóta se semmit! 2. Igazolni, hogy a postára adta nem tudja, mert állítása szerint sima csomagként adta fel és semmi papírt nem kapott a postán erről! Postás ismerőst kértem nézzen utána a csomagnak, de az egyész Magyar Királyi Postán nincs csomag, sem küldemény, ami az én nevemre szól! Nem egy nagy értékű dolog, de a kislányom netbookjához jól jött volna! Ti mit javasoltok!
  A másik fél ha korrekt akarna lenni, mi lenne ilyenkor a helyes hozzáállás?

  A Bátorság a Hitvallásunk!

 • EmberXY

  addikt

  válasz Csika007 #207 üzenetére

  Ha nem tudja igazolni, hogy feladta, az az ő hibája attól függetlenül, hogy "elkeveredett" a csomag vagy csak nem adta fel..
  Ha nem akar kompromisszumot találni, akkor szerintem jelentsd fel, veszítenivalód nincs (gondolom te tudod igazolni, hogy feladtad, esetleg az üzenetek is megvannak, amikben lebeszéltétek a dolgot).

  Up the Irons!

 • Csika007

  csendes tag

  válasz EmberXY #208 üzenetére

  Szia!
  Természetesen nekem megvan a feladóvevény, és mindent privátban beszéltünk tehát azt is ki tudom nyomtatni, ha odáig fajul a dolog!!

  A Bátorság a Hitvallásunk!

 • EmberXY

  addikt

  válasz Csika007 #209 üzenetére

  Akkor nincs is más dolgod, mint feljelentést tenni (ha nem hajlandó együttműködni vagy teljesíteni az üzlet ráeső részét = csaló....)

  Up the Irons!

 • attiati

  veterán

  Van ph-n valami jogi topik?

  A kérdés az volna, hogy hogy teheti meg Externet, hogy hűségidő, és élő szerződés közben árat emel egyoldalúan. Nem ajánlotta fel, hogy felmondhatom az internet szolgáltatást, ha nem tetszik az új ár.. Kötelezően ki kell tölteni a hűségidőt a szerződés lejártáig az emelt áron.

  Így én is szeretnék üzletet kötni valakivel, hogy 10 évre leszerződök vele x összegért, majd 1 hónappal később bejelentem, hogy a hátralevő 9 év 11 hónapban mostantól az eredeti összeg 100szorosát köteles fizetni.
  Hogy van ez jogilag?

 • DeNi91

  tag

  Sziasztok
  Egy újabb csalóba botlottam! A neve Kuzma Ákos Róbert és Ranagol néven van a prohardveren. Vettem tőle egy Call of Duty World at War PC játékot, amit 3000Ft-ért szerettem volna megvenni. Megbeszéltük a dolgot, és elküldtem még aznap a pénzt a számlájára. Vissza is jelzett, hogy még aznap megkapta és postázza is. Sajnos itt követtem el a hibát, mert ki van írva, hogy ne utaljunk pénzt, de már vettem így innen és nem volt gond, nem gondoltam volna, hogy most lesz. Szóval azóta különböző kifogásokkal nem küldött semmit sem, egy héten kb. egyszer tud válaszolni mert sokat dolgozik stb., akkor is csak kifogásokat küld és ígérgeti, hogy ekkor és ekkor feladja, meg, hogy aznap reggel feladta és már egy hete megint nem hozott semmit a postás. Harmadik hete csak ígérget össze vissza de nincs eredménye. A telefont nem veszi fel, emailekre ritkán, ha egyáltalán válaszol, és akkor is csak újabb ígéreteket tesz. Meguntam, szeretnék végre tenni valamit.
  Eleinte nem tűnt csalónak, rendesen válaszolt stb, csak azóta mióta megkapta a pénzt, csak újabb kifogásokkal nem küldi el a dvd-t.
  Ha esetleg valaki üzletelni akarna vele, ne tegye!
  Moderátor felszólítására sem küldött még semmit, egy hete állítólag elküldte de sehol semmi. Itteni privit megnézte, de nem válaszolt.
  :W
  Azt szeretném kérdezni, ilyen esetben a rendőrségen lehet e feljelentést tenni? Ugyanis a szoftverrel való kereskedés illegális, tehát én mint vevő is törvényt sértettem nem?
  Egy nevet és egy várost tudok. Ha elmegyek a helyi rendőrségre, ott tudnak kezdeni vele valamit, ha nem is itt lakik az illető?
  Tudtok adni valami tanácsot, mit tegyek?
  Előre is köszi!

  Üdv. :R

 • gergely2005

  tag

  Sziasztok!

  Nem rég egy felhasználó hirdetett, hogy iphone 3g-ket javít, én felhívtam, találkoztam vele. Korrektnek tűnt, helyszínen próbálta megcsinálni a telefont, de nem sikerült neki, ezért írtunk egy átviteli szerződést és elvitte a telefont. Másnap találkoztunk és visszahozta. Viszont mikor kipróbáltam, sajnos nem működött a telefon. Azután nekem 1 hétre el kellett mennem, de mondta, hogy mivel nem sikerült megcsinálnia a telefont, ezért díjtalanul kicserélteti az adóvevőt, mert kiderült, hogy elvileg amiatt megy el egyfolytában a térerő. 1 hét múlva ezért megint odaadtam a telefont neki, viszont nem közvetlen neki adtam oda, hanem egy barátjának, mert ő nem ért rá akkor. Viszont ez a barát már nem tudott átviteli szerződést írni, de bizalomból odaadtam neki, mert egyszer már visszahozta a telefont, eszembe se jutott, hogy másodszorra nem hozza vissza.. De ez történt, először azt mondta, hogy Hétfőre valószínűleg már kész lesz, mert beviszi szervizbe, nem lett kész, azt mondta, hogy Szerdára lesz kész. Szerdán hívom, de mindig lerázott, aztán Szerdán az utolsó idő pont végül este 7 óra Kőbányán, felhívtam és azt mondja, hogy a mire a barátja (mert ő megint nem ért rá, ezért megint a barátja hozta volna el) odaért a szervizbe, már zárva volt. Ezért megbeszéltük, hogy Csütörtök 2kor Kőbánya. Csütörtökön hívom egész nap és ki van kapcsolva és azóta is ki van kapcsolva.

  Rákerestem a telefonszámára és látom a hardverapro.hu oldalon egy csomószor hirdetett, de mindig letörölték, kizárták.
  http://hardverapro.hu/apro/letiltott_iphone_3g-t_vasarolnek_olcson_0630873880/hsz_1-50.html
  http://hardverapro.hu/apro/vennek_tiltott_3g_illetve_8honapnel_regebbi_3gs_te_2/hsz_1-50.html
  http://hardverapro.hu/apro/az_osszes_3g_iphone_fuggetlenites_tores_jailbreak_2/hsz_1-50.html
  http://hardverapro.hu/apro/iphone_3g_javitas_tores_fuggetlenites_tiltas_felol/hsz_1-50.html

  Vannak sms, illetve e-mail üzenetek, amik bizonyítják, hogy átadtam neki a telefont. Illetve az sms addig tart, hogy megegyeztünk, hogy a barátja az Örsön veszi át, de utána már nem olvasható, hogy írtam neki, hogy átvette. De talán elég ennyi bizonyíték.

  A srác és a barátja le van fotózva. az átviteli papírt sajnos viszont nincs lefotózva és azt se jegyeztem meg, hogy mi volt a cég neve. Annyi tudok, hogy a srác Új-Pesten dolgozik, a barátja meg az Örs közelében lakik. A nevét is tudom: Kovács Balázs

  Mit lehet tenni?

  Köszönöm előre is a válaszokat!

  Üdvözlettel,
  Nagy Gergely

  http://nagygergely.info

 • PHM

  addikt

  válasz DeNi91 #212 üzenetére

  [link]

  gergely2005: Szerintem szedd össze a bizonyítékokat és jelentsd fel.

  [ Szerkesztve ]

  Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

 • statue

  újonc

  Sziasztok!
  A segítségeteket szeretném kérni!
  A társammal a művészvilágban dolgozunk. 2009-ben megismerkedtünk egy"úr"-ral, aki munkákat kínált nekünk (úgymond a menedzserünk akart lenni). Három előadásunk le volt beszélve, aláírtunk megbízási szerződéseket, amiben az állt, hogy ha nem jön létre a fellépés a Megbízó hibájából, akkor is a fellépési díj 50%-át kifizetik. Természetesen egy munka sem jött össze különböző okokból, de annyira hitelesek voltak ezek az okok, fel sem tűnt, hogy átverés! :W Hetekig ígérgette, hogy hozza/utalja a pénzt, amit a rendezvényszervező cég neki már elküldött! Megkaptuk a számlákat, kifizetési igazolásokat, sőt még banki igazolást is a pénz kifizetéséről. Persze később kiderült, hogy mindent ő hamisított! A rendezvényszervező cég nevében az egyik ismerőse nevét írta alá, akit megtaláltunk az egyik közösségi oldalon! Egy darabig hívogattuk, megkerestük, megfenyegettük bírósággal, szüleivel beszéltünk (ők azt javasolták, hogy veressük meg!), de semmi aztán belefáradtunk, most mégis úgy döntöttünk, hogy nem hagyjuk annyiban a dolgot, ha lehet! Beszéltünk a bankkal, rendezvényszervező céggel. Először ők is feljelentést fontolgattak, de elálltak ettől, viszont a támogatásukról biztosítottak bennünket ha mi bíróság mellett döntünk. Sms-ekben is elismerte, hogy tartozik a pénzzel.
  Kérdéseim lennének, hogy: -ezekkel a hamis papírokkal tudunk-e valamit kezdeni, mivel hamisak?
  -jogos-e a követelésünk, ha mi bizonyítani tudjuk, hogy ezek miatt a munkák miatt mondtunk le másik fellépéseket?
  -az sms-ek bizonyító erejűek-e egy tárgyaláskor?
  - van-e elévülése ennek a dolognak? (mivel ez már 2009. decemberi történet)
  Válaszotokat előre is köszönöm!

 • EmberXY

  addikt

  válasz statue #215 üzenetére

  Ha a szerződés érvényes, akkor szerintem jogos a követelésetek, érdemes jogi lépéseket tenni....
  Ha az említett iratok bizonyítékként szolgálnak, ha hamisak, akkor pláne...
  Tulajdonképpen felvette a fellépésekért járó pénzt, csak elfelejtette azt a szerződés alapján átutalni? Ha igen, akkor minden bizonnyal csalásról van szó, ne hagyjátok annyiban.

  Up the Irons!

 • statue

  újonc

  válasz EmberXY #216 üzenetére

  Hát ez az, hogy nem vette fel ő sem a pénzt, mert nem is volt semmilyen rendezvény! Ez mind az ő találmánya. Ezért nem értjük mi sem, hogy neki ebben mi volt az üzlet? Vagy csak rajtunk tesztelte, hogy mekkora átverésre képes?

 • EmberXY

  addikt

  válasz statue #217 üzenetére

  Legelőször én is pont erre gondoltam, de mivel azt írtad, hogy különféle bizonylatokat is kaptatok a pénz kifizetéséről, úgy gondoltam, hogy biztosan eltette a pénzt, és így vert át benneteket... Elég érdekesen hangzik, én sem értem, hogy miért érte ez meg neki.. Ha szerződés van a felek között, és egyik fél nem teljesíti a feltételeket, akkor arra a másik fél elég hamar rájön és megpróbálja kikényszeríteni, szóval ezért sem értem, hogy ezzel hogyan lehet hosszútávon elszórakozni....

  Up the Irons!

 • Lakers

  tag

  Sziasztok!

  Ha az egyik eladó, eladott nekem egy hdd-t, de az rossz, hibás, olvasási hiba van rajta. (De őzt írta, hogy jó állapotban van, ahogy a HD sentinel is mutatta, de a felületi tesztet nem végezte el, amit én igen, és kiderült, hogy hibás).
  Viszont a hirdető, ahogy átutaltam neki a pénzt, többé nem lépett be a hardveraprora, és így nem tudom érvényesíteni a próbagarit amiben megegyeztünk, akkor szerintetek menjek a rendőrségre? Mert az gyanús, hogy azóta sem lépet fel, és az utolsó üzimre nem válaszolt.

 • eee88

  csendes tag

  Üdv mindenkinek.
  Segítséget szeretnék kérni, úgy néz ki engem is átvertek 38ezer forinttal, az expresszen. Amim van az állítólagos eladótóról egy név, egy erstes számlaszám, egy befizetési igazolás az összegről és egy kamu telefonszám, ami ki van kapcsolva. A kérdésem az lenne, hogy aki jártas ebben a témában, hogy megy ez a feljelentés dolog? Ha valakinek sikerült visszakapnia a pénzét mennyi idő körülbelül? Mennyi az esélye, hogy sikerülhet? A feljelentést mindegy, hogy melyik rendőrségen teszem meg? Mert a munkám miatt általában más városban tartózkodom és jobb lenne ott megtennem a feljeletést. A fejleményekről, az esetleges pénzvisszafizetésről hogyan fogok értesülni? A rendőrség küld levelet?
  Előre is köszi a segítséget
  Zoli

 • Evgenii

  tag

  válasz eee88 #221 üzenetére

  Itt leírtam!
  http://mobilarena.hu/tema/uzleti_vita/hsz_594-594.html

  A rendőrség pedig nem fog téged kergetni sehol! Kell nekik egy lakcím/levelezési cím, ahová küldik az értesítést!

 • Norb3rto

  senior tag

  Sziasztok!

  Sajnos egy régi taggal akadt problémán szuper-t vel,lassan 3 hónapja kűldi a vgaimat (van még akivel így áll)és azt írta többször is hogy postán a csomag de eddig még nem kaptam meg elérhetőségei semmire nem jók,msnre nem válaszol telefont nem veszi fel vagy kinyomja :((( .Mivel hibásak nem tudom mit tegyek hibásként 15k az értéke a csomagnak. :R

  Óvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!

 • Evgenii

  tag

  válasz Norb3rto #223 üzenetére

  Ügyvéddel lehet felszólíttatni, hogy szedje össze magát!
  Viszont ez sem garantálja, hogy bármit visszakapsz!
  Feljelentést tenni, mint már leírtam eléggé vicces!
  Nekem van egy 2010 januári feljelentésem - nem a Hardverapró oldallal kapcsolatos -, és a mai napig érdemben semmit sem tud a rendőrség lépni! Erős no comment!

 • Norb3rto

  senior tag

  válasz Evgenii #224 üzenetére

  Sajnos a feljelentés több kerül a leves mint a hús,szerzek egy ügyvédet :D :R

  Óvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!

 • Tel Elek

  addikt

  Üdv!
  Mai napon kamik fórumtásrtól vásároltam egy hibás, használhatatlan memóriakártyát.
  Ha rákeres valaki google-ban elég sok apróhirdetése volt ugyanerre a termékre, más más telefonszámmal.

  Ez esetben fordulhatok a hatóságokhoz, vagy reménytelen, ugyanis nem válalt rá garanciát? :F
  Egyébként a neve megtalálható az adatlapján, + a T-mobile tudakozóban is...

  Egyébként 9000Ft-tal lettem megkárosítva.

  [ Szerkesztve ]

 • kaller1

  veterán

  válasz Tel Elek #227 üzenetére

  Szinte éreztem, hogy ebből a hirdetésből baj lesz... :U
  Vezesd át a dolgot a csalós topikba.

  .::> mobiltelefonok szoftveres javítása - szerviz <::.

 • Rivaul

  addikt

  Sziasztok.
  Elolvastam az előttem szóló linkjét s nem nyugodtam meg sajnos.
  Hétvégén vettem egy telefont itt az oldalon.
  Többször is megkérdeztem privátba hogy van e esetleg valami probléma a készülékkel amire nemleges választ kaptam.
  Mivel jó ideje itt vagyok s még nem tréfáltak meg így könnyelműen mentem neki s tali > vagyon csere > s go haza. Sajna se szerződés se semmi csak az eladó becsületes szava...
  Itthon használva vettem észre hogy az érintőkijelző közel halott a wifi mellette boldogult, a telefon melegszik s szoftverfrissítés után is okosabb a számológépem :C
  Megtaláltam a srácot név, teló stb. De 200km-re van így a testi fölényem nem segít ;] :DDD
  Mik a lehetőségeim a pénzem visszaszerzésére? A beszélgetéseink mentve vannak amiben el is ismer vagyis inkább nem nagyon tagad...
  Előre is köszönöm!

  [ Szerkesztve ]

  Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

 • EmberXY

  addikt

  válasz Rivaul #230 üzenetére

  Szia!

  Nekem sincs jobb ötletem, minthogy tegyél feljelentést az ügyben..
  A testi fölényt meg kár volt szóba hozni egy nyilvános fórumon, mert az önbíráskodással te jársz rosszabbul, ráadásul az a tény, hogy csak a távolság akadályoz meg benne...... ;]

  Így utólag megjegyezve, azért kipróbálhattad volna a helyszínen, a kifogásokat elkerülendő előre kérhetted volna, hogy legyen olyan állapotban a készülék, hogy ki lehessen próbálni, azok a hibák, amiket leírtál, minden bizonnyal kiderültek volna a kipróbáláskor, és most nem lennél ilyen helyzetben.

  [ Szerkesztve ]

  Up the Irons!

 • Rivaul

  addikt

  válasz EmberXY #231 üzenetére

  Teljesen igazad van. De az itt eltöltött időm alatt s közel 100 adás-vétel után még nem botlottam ilyenbe... Neki meg programja volt s az anyukája várta a kocsiba hogy tovább haladhassanak. A testi fölény meg hát igen, érzékeny a lelkivilágom ;] s néha elragadtatom magam de nem tennék én semmi törvénybeütközőt :)
  Köszönöm a választ. Megkeresem még a kedves anyukáját mivel kiskorú az illető hátha neki nem tetszene egy bírósági ügy ami miatt úgy is őt rángatnák.
  Köszönöm a választ! :R

  Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

 • EmberXY

  addikt

  válasz Rivaul #232 üzenetére

  Az is jó ötlet, hátha az anyja nem is tudott róla, hogy a gyereke mit művelt, és tud rá hatni valamilyen formában, hogy elrendeződhessen a dolog (ha meg tudott róla, az annál rosszabb..).
  Semmiképpen ne hagyd annyiban a dolgot, sok szerencsét a pozitív megoldáshoz.

  Up the Irons!

 • Evgenii

  tag

  Leírtam mit lehet tenni! Ennyire nehéz olvasni?
  Ez nem csak budapesti rendőrkapitányságokra igaz!

  A testi erővel való fenyegetést pedig lehet jogilag életveszélyre irányuló fenyegetésképp is értelmezni!

  Egyébként BTK:
  Önbíráskodás
  273. § (1) Aki abból a célból, hogy jogos vagy jogosnak vélt vagyoni igénynek érvényt szerezzen, mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
  (2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt
  a) fegyveresen,
  b) felfegyverkezve,
  c) védekezésre képtelen személy sérelmére követik el.

  A szülőket ki kell hagyni! Te sem örülnél, ha a gyermeked baromsága miatt csesztetnének!
  Ezen kívül, ha a szülő bevette a lesz*rom tablettát, akkor szintén nem mész vele sokra!

  [ Szerkesztve ]

 • Rivaul

  addikt

  válasz Evgenii #234 üzenetére

  Ha válaszolsz akkor használd az arra való gombot. Nem hiszem hogy annyi ideje vagy itt hogy változtasd velem szemben a hangnemed. Én lettem megvezetve ezért nem én vagyok a támadni való azt hiszem. Én az 1600 napom s számtalan üzletem alatt itt senkit nem vertem át semmilyen formában. Megtisztelem a korrektséggel az embereket.
  Mivel kiskorú a személy lehet hogy nem örülne az anyja mikor kijön neki a bírósági idézés mivel neki kel tudtommal felelnie a gyereke miatt. Hátha neki van annyi esze hogy ezt elkerülje, sok esetben nem tud a szülő arról hogy a gyereke hülye... Ez esetben sajnos részben az anya igazat ad nekem de elég nehézkes vele a megegyezés. Mivel nem írtam se nevet se egyéb utalást a személy azonosságára így a testi fölény csak egy poén ként is jelzett szófordulat ami nem takar semmi valós személy elleni atrocitást. Nem csak olvasni kel tudni hanem értelmezni is a szavakat... Örülnék ha megkárosított fél ként még nem nekem kéne szembesülnöm támadásokkal. Ezért tart itt ez a szép kis világ.

  Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

 • Evgenii

  tag

  válasz Rivaul #235 üzenetére

  Tudom, hogy kell postolni! Köszi az F1 gomb magyar szinkronját! :)
  Tudják azok akiknek írtam!

  Megkárosítottként mondjuk gondolkodni kellene!
  Legalább 7-8 éve vannak fogyasztóvédelmi fórumok, ahol elég szép számban írnak internetes üzletelésről dolgokat! Nem egész pozitív kimenetelűeket!

  Szerződés nélkül lehet majd papolni a bíróságnak, hogy privát üzenet így meg úgy! Éveken át fog tartani a per, és a kutya sem garantálja, hogy kártérítést kap a sértett!
  Olvasom zsinórba, hogy "Menj a rendőrségre, tegyél feljelentést!". Arról miért nem ír senki, hogy sikere volt? Vagy ha ír, akkor 100 esetből 2 maximum!

  Ezen kívül ott van a "Jelentsd a csalókat" dolog. Vicc! Mit lép az oldal? Kitiltják a felhasználót? Juj mekkora megrovás! Ha pl. dinamikus IP-je van, akkor nem egy bonyolult dolog visszajönnie!
  Ha lopott WiFi-ről netezik, akkor pedig egy élmény lesz megtalálni!

  Az a baj, hogy az emberek látnak egy eladó terméket, rábuknak, mert mondván jó az ára, aztán utólag, ha kiderül, hogy olcsó húsnak híg a leve, akkor hőzöngenek!
  A magam részéről, nem vagyok egy gazdag ember, de inkább veszek boltba, számlával drágábban dolgokat, és akkor még a garanciámat érvényesíthetem jogi úton, ha arra kerülne a sor, mintsem megszívok egy netes bizniszelést!

  Ott vannak pl. az új telefonok! Boltba 140.000 ft, itt mondjuk 60.000 - 80.000 ft! Hiába szépek a fotók, hiába írja XY, hogy mennyire jó, inkább várok fél évet, vagy egy évet és boltba ugyanannyiért megveszem!
  De nem ér az a pofára esés, mint oly sokakat, hogy megvettek egy telefont, 1 hét próbagaranciával, aztán utána le lett tiltva a telefon, és már nem is tudják a jogaikat érvényesíteni, mert a privát üzenetben ott van, hogy pl. "Eladó: 2010. március 11 - 1 hét próbagaranciát vállalok" + "Vevő: 2010. március 11 - Rendben, akkor megveszem!".
  Majd 2010. április 20-án egy letiltott telefon van Gipsz Jakab kezében!
  Ahogy a színházba szokták mondani: Vastaps! :C

  Azt már csak halkan jegyezném meg, hogy egyes oldalakon, még mindig sokszor olcsóbban találok boltba termékeket, mint itt! És ott van szerződésem, garanciám...

 • Evgenii

  tag

  Megkárosított és egyben átvert tagoknak!

  Hatályos törvények:
  1952. évi III. törvény – A polgári perrendtartásról
  1959. évi IV. törvény – A Polgári Törvénykönyvről
  1978. évi IV. törvény – A Büntető Törvénykönyvről
  1997. évi CLV. törvény – A fogyasztóvédelemről

  Ezek azok a jogszabályok, amiket mindenkinek be kell tartaniuk! Esetleges panaszkezelés esetében e törvényekben foglalt paragrafusokra lehet hivatkozni!
  Természetesen alap feltétele a jogérvényesítés sikeres kimenetelének, hogy az eladott és/vagy megvett termékről minden esetben legyen adásvételi szerződés!

  A szerződés természetesen magában kell, hogy foglalja a következőket:
  - Az eladó és vevő személyes adatait! (Név, anyja neve, születési hely és idő, személyigazolvány száma, lakcím)
  - Az eladásra szánt termék minden adatát! (Márka, sorozatszám, megvétel ideje, esetleges hibák, stb.)
  - A vételárat
  - Amennyiben garanciát vállal az eladó, vagy kér a vevő, akkor a garancia időtartamát, mely a szerződéskötés napjától lép életbe!
  - Két jelen lévő tanú személyes adatait! (Név, anyja neve, születési hely és idő, személyigazolvány száma, lakcím)

  Egy szerződéssel akkor lehet igényt érvényesíteni, amennyiben abban minden részletesen le van írva!
  Helytelenül kitöltött szerződés esetben vagy nem, vagy csak igen hosszas vita után!

  Ezek a jogi dolgok! Most egy kicsit a valóságból!

  Kérdés: Mi a teendő, hogyha nem volt szerződés, ám a termék hibás, de az eladó nem akarja visszavenni?
  Válasz: Elsősorban ne legyünk indulatosak! Ez nem fog sikerhez vezetni! Amennyiben az eladó nem kívánja a teljes vételárat visszafizetni, abban az esetben érdemes vagy a vételár felét, vagy egy töredék részét visszakérni!
  Amennyiben ebbe sem hajlandó az illető belemenni, abban az esetben felejtős az eset!

  Kérdés: Mi van, ha feljelentem az eladót?
  Válasz: Kezdjük azzal, hogy a vevőnek kell bizonyítania, hogy az adott termék hozzá hibásan került! Mivel ha rendőrségi eljárás kezdődik, akkor ott a bizonyítási eljárás során a vevőt terheli a bizonyítás! Amennyiben nem tudja bizonyítani azt, hogy ténylegesen nála romlott el az adott termék abban az esetben a rendőrségi eljárás során szembesítésre fog sor kerülni!
  Ott a vevő azt fogja állítani, hogy a termék hozzá hibásan került, az eladó pedig azt, hogy működőképes volt! Ilyen vita esetében lehetséges, hogy több szembesítésre is sor kerül.
  Amennyiben azok is sikertelenek, abban az esetben a rendőrség le fogja zárni a jegyzőkönyvet és a vevőt elküldi, hogy a további igényeit peres eljárás során érvényesítse!
  A bíróság természetesen ugyanúgy elkezdi majd meghallgatni a vevőt, mint sértettet és kérni fogja a bizonyítási eljárást tőle! Amennyiben ezt a vevő nem tudja a bíróság elé bizonyítékként bemutatni, abban az esetben a pert lezárják!
  Tehát ezen levezetésből látszik, hogy lehet eljárást kezdeményezni, de a sikeres kimenetel nem garantált!

  Kérdés: Amennyiben van szerződésem, és abban 7 nap garanciát írtam alá, de a megvett termék elromlott a 9-ik napon ilyen esetben mit tudok tenni?
  Válasz: Az eladóval szemben a szerződés értelmében megszűnt minden követelés a szerződéskötés napjától számított 7-ik – vagy amennyit szerződésben vállal az eladó – napon! Ezt követően tehát a vevőt nem terheli semminemű felelősség!

  Kérdés: Mi a helyzet abban az esetben, hogyha megvettem az adott terméket szerződéssel, de meggondoltam magam pár nap után? A termék ugyanolyan állapotban van, mint amikor megvettem! Visszakaphatom a pénzem?
  Válasz: Amennyiben a szerződésben megemlítésre kerül, hogy bizonyos időn belül, ha a vevő meggondolná, magát az eladó visszafizeti a teljes vételárat akkor természetesen a vevő visszakapja a vételárat!
  Amennyiben ez nincs a szerződésben kikötve, abban az esetben nem!

  Kérdés: Ha vettem egy terméket, de az hibás fordulhatok a fogyasztóvédelemhez?
  Válasz: A fogyasztóvédelemhez bárki fordulhat! Viszont a fogyasztóvédelem azzal fogja indítani, hogy tértivevényes levelet kell írni az eladónak, akinek 30 napja van érdemben reagálni a levélre! Majd ezek után lehet csak eljárást indítani!
  Ide viszont meg kell jegyeznem egy dolgot!
  Megírom a levelemet, amiben részletesen tájékoztatom az eladót, hogy a terméken milyen hibákat tapasztalok, és kérem, hogy fizesse vissza a vételárat!
  A vevő, ha átveszi a postai levelet, akkor sincs félnivalója! Miért?
  Azért mert ugyan az Én birtokomban van a levelemről egy másolat. Viszont, ha az eladó azt mondja, hogy a boríték üres volt, azt nem lehet bizonyítani, hogy a hozzá kerülő boríték valóban üres volt-e!
  Szintén volt olyan esetre példa, hogy az eladó kinyomtatott egy levelet, amit valójában Ő maga írt, és azt tárta az eljáró hatóság elé! Na, ott elkezdődött egy jogi bonyodalom, aminek nem lett sikeres kimenetele!
  Tehát az Én javaslatom az, hogy a fogyasztóvédelemhez nem érdemes fordulni ilyen esetben!

  Kérdés: Mi van abban az esetben, ha vettem egy mobiltelefont valakitől, de két hét múlva le lett tiltva?
  Válasz: Amennyiben nincs szerződés abban az esetben a vevő megszívja! Amennyiben viszont van szerződés, abban az esetben a garancia hiába 7 nap, az eladó felelőssége hogy az eladott termék ne legyen letiltva!
  Tételezzük fel, hogy XY meghirdetett eladásra egy telefont, amit jogtalanul eltulajdonított. Ezt egy illető megveszi. Viszont az a személy, akitől a készüléket ellopták csak két hét múlva tesz feljelentést, hogy a telefonját ellopták/elveszett!
  Ilyen eset kivédésére nagyon fontos a szerződés, aminek tartalmaznia kell a vevő személyes adatai mellett telefon IMEI számát is!
  E nélkül nem érvényesíthető semminemű követelés az eladóval szemben! Illetve csak elég zavaros rendőrségi eljárás után!

  Kérdés: Mi a helyzet, ha előre küldök postán pénzt? Vissza tudom kapni, ha esetleg az eladó lelép vele?
  Válasz: Előzetes dolgok nélkül butaság utalni! Mik az előzetes dolgok?
  1, Mivel a távolság miatt történik a postai fizetés, így meg kell írni a szerződést, ami tartalmaz az megveendő termékről minden információt! Ezen kívül az eladó adatai nem elegeket, hanem csatolnia kell a személyi igazolványáról és a lakcímkártyájáról a másolatot!
  2, Amikor a vevő megkapja postán a szerződést, abban az esetben neki is ugyanúgy le kell fénymásolnia az iratait, hogy az eladó is megbizonyosodhasson arról, hogy a vevő szándékai komolyak!
  3, Amikor mindkét fél kezében van, a szerződésből egy példány akkor lehet a pénzt feladni postán, illetve az eladásra szánt terméket!
  Így ki van védve az az eset, hogy eladó nem küldi a terméket, és lelép a pénzzel!
  Hiteles eladónak nincs félnivalója!
  4, Természetesen mindkét félnek tudomásul kell vennie, hogy adatkezelést látnak el a szerződésben foglalt garancia idejéig! Tehát a személyes okmányok másolataival nem élhetnek vissza! Amennyiben ezt bármelyik fél megteszi bűncselekményt követ el!

  Az a személy, aki nem akar szerződést kötni valószínűleg valamit titkol az adott termékről!

  Kérdés: Mi történik abban az esetben, ha lemásoltam az okmányaimat és ezzel a vevő/eladó visszaél?
  Válasz: Megteheti, mert ugye a birtokába kerülnek az iratok másolatai! Viszont alá kell írnia bizonyos dolgokat, amikhez iratok kellenek. Az írásszakértő pedig be tudja bizonyítani a megkárosított fél ártatlanságát!
  De ilyen dologra azért rettentő kevés példa van!

  Kérdés: Mennyire megbízható a piros és feketepont?
  Válasz: Kinek a pap, kinek a papné! Személy szerint, Én már vásároltam olyan eladótól jó, hibátlan terméket, aki kapott fekete pontot, de pirosat nem!
  Hogy rosszindulatú lejáratás, vagy jogos jelzés volt, az már nem az Én ügyem! Velem az eladó korrekt volt!

  Pár jó tanács!

  Kerüljük az indulatoktól mentes megnyilvánulásokat! Mind itt és bármelyik más topikban, illetve privát üzenetben és más helyeken is!
  A normális, kulturált emberi hangnem sok esetben célravezetőbb!

  A szabály- és/vagy jogsértő dolgokat haladéktalanul jelezni kell! Mindenki érdeke, egy nyugodt, jó közösség megteremtése!

  Mindenki figyeljen a részletekre! Nagyon fontos, hogy elkerüljük az esetleges veszekedéseket, és jogi eljárásokat!
  Inkább szánjon az ember egy kis időt a formaiságokra, mintsem kitegye önmagát, és esetleg másokat mindenféle kellemetlen dologtól!

  Ha már nem bír valaki magával, és egy adott illetőt elhajtana a búsba, akkor azt privátba tegye meg! A topikok legyenek kulturáltak!
  Természetesen logikus, tényekkel alátámasztott viták, amikből mások okulhatnak, tudásukat bővíthetik, azok elférnek!

  Ne ítélkezzünk senki felett! Lehet az illetőnek rossz napja is! Ezen kívül lehet, hogy az adott illetőnek olyan családi, vagy egyéb olyan életkörülményei vannak, ami miatt nem épp kellemes a modora!
  De, mint mindennek, ennek is oka van!

  Ha valakinek a már említett dolgokon kívül kérdése van, nyugodtan megkereshet privátban!

  Mindenkinek kellemes… azt amihez épp kedve van!

 • LampyG

  csendes tag

  Hi! Áprilisban 10.-e után megyek énis feljelentést tenni egy itteni PH-s tag ellen! Neve Tottika

  Megkárosított 16.000 Ft-al! és elutaztam 500 km-t miatta! szal 10-ig ígérget mindig! most le telik az utsó várakozási időm is!

  Átvert rossz VGA-t adott el!

  Ja és amennyi időt már ráfordítottam hogy megtudjam hol lakik az rengeteg! de sikeres.. De még nem fenyegettem sehol! ne tudjon visszaélni sehogy sem! csak szép szavakat írtam eddig neki! :) De ide is leírom! Leutazok érte..:)

  Hátha a bíróságra fel kell rángatni!!:) ja és nekem vásárláskor tanúm is volt/van !!!

  Köszönöm!

 • Evgenii

  tag

  válasz LampyG #238 üzenetére

  Ezt elég egy topikban leírni! Illetve a felhasználónak privátba, ha úgy döntesz!

 • Tottika

  tag

  Légyszives fejezd már be a gyerekes viselkedésed,mindenhol kihagyod hogy 4-5év garancia van a vga-ra ami szintén nálad van,már hogy verhettelek volna át és mondtam,hogy visszaveszem.Komolyan nem értem,mint a dedóban istenem....
  Jobb ha átírod az adatlapodon emailcímed is mert nevetséges vagy,mint az egész viselkedésed:(

  T0ДTI™ - ★http://audi100.blog.hu★http://mdream.web44.net★www.landmrally.ini.hu★

 • LampyG

  csendes tag

  válasz Tottika #241 üzenetére

  Nevetséges vagyok! lehet.. De most akkor Tottika Felé kérném felfüggeszteni a Fekete PONTOT!! Köszönöm!

 • flash-

  veterán

  sziasztok

  lenne jogi kérdésem

  van egy ház amit ki szoktunk adni,mi nevünkön van,mi hozzánk jönnek a számlák.
  a lakók nem fizették már be egy ideje a gázt se a villanyt így a tartozás a mi nevünkön van.
  mit lehet tenni?

 • Tottika

  tag

  válasz LampyG #242 üzenetére

  Köszi :R

  T0ДTI™ - ★http://audi100.blog.hu★http://mdream.web44.net★www.landmrally.ini.hu★

 • kasmir

  csendes tag

  válasz eee88 #221 üzenetére

  Szia!

  Mit vásároltál? Mivel vert át az illető?
  Milyen néven volt a számla?

 • dajani

  tag

  Üdvözlöm.

  Vásároltam egy Mo.-on jól ismert rég működő webshopban Visa Electron bankkártyámmal(04.15.). A vásárlás után kb. 1hétre(04.21.) kaptam egy értesítést a bankomtól, hogy újabb rendelés történt és a webshop közel 90Ezer Ft-ot levett a számlámról így -810Ft az egyenlegem. Ez hideg zuhanyként ért, mivel nem én vásároltam és a bankkártyám is nálam volt. Én rögtön le is tiltattam a bankkártyám. Ennek különböző díjai voltak. A banki ügyintéző megnyugtatott, hogy idővel jóváírják az összeget ha a vizsgálat lezárul. Megkerestem a webshopot telefonon(04.22.), de csak egy vásárlási ügyintézővel tudtam beszélni, aki azzal nyugtatott hogy kivizsgálják a panaszom és értesítenek. Az elküldött értesítőben(04.26.) azt írták hogy ők nem látják a rendszerükben, hogy ilyen történt volna és küldjek a tranzakcióról dokumentumot. A bank csak számlazárás után tud kiadni erről bármiféle kimutatást ami 05.06. -án lesz. Azóta a számlámon gyűlnek a mínuszok, és pénz nélkül kell valahogy léteznem. Ha jól gondolom, akkor visszaéltek a bankkártyámmal. Mit tehetek ez ügyben? Kihez fordulhatok, feljelentést tegyek-e? Hozzáértő segítségét várom.

 • PHM

  addikt

  válasz dajani #246 üzenetére

  Feltétlen tedd meg a feljelentést.
  Nézd át a gépedet is, nincs-e rajta keylogger, vagy valami egyéb huncutság.
  Szerintem.
  Esetleg keresd meg Evgenii-t, ő az ilyen ügyekben sokkal tájékozottabb.

  Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

 • inter89

  csendes tag

  Hello!
  Lenne egy elég nagy gondom,ennek a megoldásában kérném a segítségeteket!
  Átvágott pc-bonto1 akit Csordás Zoltánnak hívnak címe is meg van!
  Sajnos átvágott,feltett képeket a 2 tb-os winchesteréről,itt hardveraprón,gondoltam ha kép van nem megbízhatatlan alak,és megbeszéltem vele utánvéttel 14 ezer forintért küldje el!
  El is küldte,csak nem a 2 tb-os winchestert hanem egy rossz 80 gb winyót!Nagyon kiakadtam rá,és írtam neki,erre elkérte a telefonszámom,és felhívott,azt mondta félreértés történt,pénteken megkapom a winchestert,de péntekre nem kaptam semmit.....
  Most mit tegyek,ilyenkor mi a teendő?Az a baj felkeresni nehéz lesz,mert Szombathelyi vagyok....ő meg Pécs mellett lakik!Előre is kösz a segítségeteket!Üdv:Milán

Hozzászólok Aktív témák