Hirdetés

Aktív témák

  • Marlie

    csendes tag

    Üdv mindenkinek!
    Tanácsot szeretnék kérni, ugyanis van nekem egy ilyen gépem.:

    vga: asus eah2600xt
    Ram: 4*1giga kingmax 800hz ddr2
    Táp: Chieftec GPS-350EB-101A
    Cpu: Intel Core 2 duo 2.66 ghz (elvileg e6750, de nem emlékszem pontosan)
    alap: Gigabyte P35-ds3

    A legutóbbi takarítás és hűtő paszta csere után nem ad képet a szerkezet, és a billentyűzet is egyet villan bekapcsolás után, de aztán semmit, pedig látszólag minden működik, a ventilátorok is pörögnek. A vgát letudtam csekkolni egy barátom gépén, az működik. Nem hinném hogy a 4 ram közül egyik se működne, és az alaplap sem sípol, hogy nem látná őket, vagy a procit. Így gondolom az alaplappal van gond. A garanciák már lejártak (kivéve az élettartam garanciás tápot), így nem látom értelmét lecsekkoltatni 4-5 ezerért, hogy megmondják az tényleg rossz, és ha esetleg javítható, akkor azt is fizetni, mert talán jobb, ha veszek egy újat. Viszont akkor már a procihoz való vgát is vennék, mert annó csak erre volt pénzem. Alaplapból nem találtam olyat mint az enyém. Legolcsóbban, amibe belefér 4db ddr2-es ram a GIGABYTE EG31MF-S2 INTEL G31 FSB1333, mATX, Integrált VGA-t láttam 11.151 Ft ért. Aztán fölötte az EG41MF-US2H INTEL G41, és az EP41-UD3L INTEL P41. Megéri ez a 5.500 Ft pluszt, vagy esetleg drágábbat kéne venni és más márkát? Vgából meg nem tudom mit bírna el a procim ill, ez a konfig. Milyen kártyákat javasolnátok? Alapvetően én interfész minimum 256 párti vagyok, hogy kisebb órajellel és fogyasztással is jó teljesítményt kapjak, de ha van olyan kártya ami nagyon megérné, akár össze is húznám a nadrágot egy drágára.
    Amúgy meg látom a vgák ára viszonylag elég jól csökkennek. Esetleg érdemes lenne várni valamire, mert azt is kibírom ezzel az asussal. Már hozzá szoktam. :D
    Előre is köszönöm a segítséget, és ha netán volna ötlet arra is, hogy hogyan izzithatnám újra működőképessé ezt a P35-ds3 as lapomat azt nagyon megköszönném és megúsznák egy lap cserét, amúgy is megvoltam elégedve ezzel a lappal ezidáig.

    Kondizz max heti 3*(H-SZ-P), és sétálj. Egyél sok csirkét, rizst, zöldet, gyümit, hangyát, és megváltozik az életed.

Aktív témák